Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

Margarete 16:42, 04 sie 2014

Witaj Dorotko, dawno do ciebie nie zaglądałam a twój ogród w miedzyczasie zmienił sie, dojrzał, wypiekniał....sliczne trawy, w połączeniu z hotkami i zielonym tłem tuji - super, do tego kompozycje w donicach piekna - ja w tym roku tez połączyłam rozplenice vertigo z białymi kwiatami ale nie dostałam juz surfinii ani petunii wiec dałam białego pojedynczego niecierpka - tez ładnie wygląda.
I 100- stron świętowałas w miedzyczasie - gratulacje !
Pozdrawiam i poprosze o kolejne fotki twojego ogrodu.........
malgorzata_s... 20:44, 05 sie 2014

Dorotko dawno nie pisałam ale zaglądam No i widziałam dwukolorową różę Buziam wieczorowo
dorciabe 09:55, 06 sie 2014

Margarete napisał(a)
Witaj Dorotko, dawno do ciebie nie zaglądałam a twój ogród w miedzyczasie zmienił sie, dojrzał, wypiekniał....sliczne trawy, w połączeniu z hotkami i zielonym tłem tuji - super, do tego kompozycje w donicach piekna - ja w tym roku tez połączyłam rozplenice vertigo z białymi kwiatami ale nie dostałam juz surfinii ani petunii wiec dałam białego pojedynczego niecierpka - tez ładnie wygląda.
I 100- stron świętowałas w miedzyczasie - gratulacje !
Pozdrawiam i poprosze o kolejne fotki twojego ogrodu.........

Małgosiu surfinie są w coraz gorszej kondycji i zastanawiam sie nad wymianą na coś innego. Tylko co dać do rozplenicy? teraz kwiatuchów mniej, wrzosy się pojawiają. Może zostanie sama trawa, zobaczymy
W ogrodzię ciągle jest co robić, ale to wiesz trawy będą u mnie, bo je uwielbiam

Pozdrawiam
dorciabe 10:08, 06 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko dawno nie pisałam ale zaglądam No i widziałam dwukolorową różę Buziam wieczorowo

Ja też często biegam po wątkach i na bieżąco jestem , ale nie piszę
A róża mam nadzieję że się opamięta i będzie Burgundy Biała część przekwita i zostanie amputowana

Buziaki
bleebla 16:27, 07 sie 2014

macham na seteczkę
dorciabe 16:53, 07 sie 2014

bleebla napisał(a)
macham na seteczkę

Odmachuję
Aneta1309 22:47, 07 sie 2014

Gratuluję seteczki Dorotko!
Róża rzeczywiście przedziwna nic nie poradzę bo sama wiesz, że zielona w tym temacie jestem
Jeżówki takie, która ma Kasia widzałam ostatnio w Puławach po 5 zł(wyprzedzaż mieli) sama nie kupiłam bo koleżanka mi obiecała. Poza tym w ogrodzie bez zmian dalej masz cudnie.
Dziękuję za info o choinach i cisach utwierdziłam się w przekonaniu że chociaż na efekt trzeba będzie dłużej poczekać to jednak będą cisy.Już zaczynam kasiurkę odkładać bo 18 metrów żywopłotu mam do obsadzenia.
dorciabe 15:21, 08 sie 2014

Aneta1309 napisał(a)
Gratuluję seteczki Dorotko!
Róża rzeczywiście przedziwna nic nie poradzę bo sama wiesz, że zielona w tym temacie jestem
Jeżówki takie, która ma Kasia widzałam ostatnio w Puławach po 5 zł(wyprzedzaż mieli) sama nie kupiłam bo koleżanka mi obiecała. Poza tym w ogrodzie bez zmian dalej masz cudnie.
Dziękuję za info o choinach i cisach utwierdziłam się w przekonaniu że chociaż na efekt trzeba będzie dłużej poczekać to jednak będą cisy.Już zaczynam kasiurkę odkładać bo 18 metrów żywopłotu mam do obsadzenia.

Anetko kupiłam jeżówki Southern belle przez internet, a z białych 4 sztuk po podziale mam 7bardzo się cieszę, że są podzielne

Na 18 metrów żywopłotu trochę cisów wejdzie cisy szybko rosną, maja ładne przyrosty,a jak będziesz przycinać to ładnie się zagęszczą no tylko kaska...
dorciabe 16:19, 08 sie 2014

Moje roślinki ogarnęły sie po wczorajszej nawałnicy, jeszcze tylko limki trochę zmęczone leżą dobrze że nie połamane

Ascot kompletnie nie dawała rady w słońcu, po jednym dniu kwiat zasychał, przesadziłam w półcień i kwitnie pięknie

Pirouette zaczyna pokaz
dorciabe 16:36, 08 sie 2014

Surfinie z dużej białej donicy poszły precz, pokonał je grad. Coś tam muszę wsadzić, bo cyprys samotny został

Donice pozostałe jeszcze dają radę, ale to też końcówka surfinii