Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

Filomena 07:43, 19 kwi 2016

Dorotko
czekam na spektakl tulipanowy u Ciebie, jeszcze mam w głowie ten z poprzedniego sezonu.
Czy Twoje tulipany nie zanikają, jest jakaś zmiana względem poprzedniej wiosny? Bo u mnie właśnie jakoś zanikają, w tym roku jakby z młodych cebulek coś tam nosa wystawiło, ale kwitną pojedyncze sztuki.
dorciabe 08:59, 19 kwi 2016

leon60 napisał(a)
ślicznie!
dwa Goldy mam do wymiany przez koty....
Amazony też mnie drażnią, pewnie ostatni rok
ID się rozłażą i też mnie wkurzają

Id wymieniam na variegata, jednak za bardzo sie rozłażą, może w dużych ogrodach to nie ma znaczenia, ale u mnie liczy sie kazdy cenymetr
Szkoda mi czupryn włochatych i biję się czy mie posadzić kolejny raz FC Lub AM i jako jednoroczne potraktowac
dorciabe 09:07, 19 kwi 2016

Filomena napisał(a)
Dorotko
czekam na spektakl tulipanowy u Ciebie, jeszcze mam w głowie ten z poprzedniego sezonu.
Czy Twoje tulipany nie zanikają, jest jakaś zmiana względem poprzedniej wiosny? Bo u mnie właśnie jakoś zanikają, w tym roku jakby z młodych cebulek coś tam nosa wystawiło, ale kwitną pojedyncze sztuki.

Tulipny niestety zanikają prawie nie dosadzałam, zeby przetestować i jest ich duuużo mniej, niektóre wątlaki same listki wypuściły. Pierwsze kwitną Exotic emperor, reszta czeka, ale szału raczej nie będzie. Na jesieni trzeba dosadzic
Filomena 12:18, 19 kwi 2016

dorciabe napisał(a)

Tulipny niestety zanikają prawie nie dosadzałam, zeby przetestować i jest ich duuużo mniej, niektóre wątlaki same listki wypuściły. Pierwsze kwitną Exotic emperor, reszta czeka, ale szału raczej nie będzie. Na jesieni trzeba dosadzic

No właśnie gdzie te tulipany mnożące się same w babcinych ogródkach?
Zniechęca mnie ich zanikanie do kolejnych zakupów, bo robią się takie jednoroczne - trochę droga robi się ta impreza i wolę się nimi cieszyć u innych.
dorciabe 14:37, 19 kwi 2016

Filomena napisał(a)

No właśnie gdzie te tulipany mnożące się same w babcinych ogródkach?
Zniechęca mnie ich zanikanie do kolejnych zakupów, bo robią się takie jednoroczne - trochę droga robi się ta impreza i wolę się nimi cieszyć u innych.

Ależ są takie zwykłe czerwone i żółte, one są niezniszczalne, tylko kolory niestety nie moje.
katel 23:50, 21 kwi 2016

No takie mnie właśnie słuchy dochodziły, że tulipany znikają a Ty potwierdzasz, mi też bardziej podchodzą inne kolory a jak z czosnkami czy one nie znikają?
Gocha 14:58, 22 kwi 2016

Dorotko u mnie tulipany w tym roku to całkowita porażka. Raczej z nich całkowicie zrezygnuję. Wyszły mi jakieś porażone liście, kwiaty nieliczne, większość tylko pojedyncze liście ma. Najlepsze u mnie to Mata Hari ale drobniejsze kwiaty niż w tamtym roku. Czarnych tylko kilka sztuk. A z czosnków jestem bardzo zadowolona. Cebulki się podzieliły i sa teraz po 2 duże pąki- z tych fioletowych dużych, białe troszkę gorsze.
amelia_b 09:45, 25 kwi 2016

Dorotko ślicznie ci wszystko ruszyłozazdroszczę bukszpanów moje padły po zimiemam nadzieję że następnym razem uda Ci się z nami spotkać, pozdrawiam
dorciabe 10:03, 25 kwi 2016

katel napisał(a)
No takie mnie właśnie słuchy dochodziły, że tulipany znikają a Ty potwierdzasz, mi też bardziej podchodzą inne kolory a jak z czosnkami czy one nie znikają?

Kompletnie nie wiem nic o czosnkach, nie sadziłam.
Drugi rok mam tulipany Exotic emperor i muszę powidziec, że są ładne, zakwitły wszystkie.
dorciabe 10:12, 25 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Dorotko u mnie tulipany w tym roku to całkowita porażka. Raczej z nich całkowicie zrezygnuję. Wyszły mi jakieś porażone liście, kwiaty nieliczne, większość tylko pojedyncze liście ma. Najlepsze u mnie to Mata Hari ale drobniejsze kwiaty niż w tamtym roku. Czarnych tylko kilka sztuk. A z czosnków jestem bardzo zadowolona. Cebulki się podzieliły i sa teraz po 2 duże pąki- z tych fioletowych dużych, białe troszkę gorsze.

Gosia nie rezygnuj z tulipanów, daj im szansę
Ja na jesieni będę dosadzać , uzupełnię braki.
Buziaki