Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

Agania 19:56, 07 maj 2016

dorciabe napisał(a)

Agatko tulipany koniecznie do dokupienia jesienią. Zwłaszcza, że zmarnowałam dużo wykopując trawy .
Muszę jeszcze stolik jakiś kawowy zakupić, bo kawy nie ma gdzie postawić
Pozdrawiam

Ja zakupuję tulipany jesienią, a Ty stolik kawowy...trzymam za słowo
dorciabe 15:47, 22 maj 2016

Ostatnie tulipany, te to są mega wytrzymałe

Clematis Guernsey Cream

Posadzone Carex morrowii variegata

Dwa potffory w donicach

Czerwone żarówy

dorciabe 15:55, 22 maj 2016

POzbyłam się trzech tujek smaragd z rogu (poszły w dobre ręce),mam teraz miejsce na nowe nasadzenia będą cisy w plecach, będzie drzewko liściaste i coś tam jeszcze będzie bardzo się cieszę z nowego kawałka ziemi do obsadzenia
Kuba 22:28, 22 maj 2016

Te Żarówy to jaka odmiana? Są na pełnym słońcu? Długo je masz?
Ładnie Psze pani
dorciabe 12:12, 23 maj 2016

Kuba napisał(a)
Te Żarówy to jaka odmiana? Są na pełnym słońcu? Długo je masz?
Ładnie Psze pani

Berry smothie, sadziłam w tamtym roku. One dają radę w słońcu, u mnie w tym miejscu patelnia. Świecą niesamowicie
Agania 20:08, 24 maj 2016

Ja mam utrapienie z niewykorzystanym miejscem, a Ty sie cieszysz jak wolny kawałek odzyskasz

Cisy w tle to supwer pomysł, a jakie drzewko planujesz?

Żurawki świecą jak czerwone latarnie...Pięknego masz Clematisa, z Carex variegaty będziesz zadowolona , świetnie wygląda i zawsze super się sprawdza
KasiaWB 20:32, 24 maj 2016

Cześć Dorotko,
mimo strat ogród Twój wygląda ślicznie fajnie, że zamieniasz tuje na cisa. W zasadzie mogłabym zrobić to samo, ale moje tuje dość dobrze rosną i przede wszystkim zasłaniają, a cisy rosną dość wolno, trochę za wolno ale Ty masz ogrodzenie wysłaniające a ja siatkę
jeśli masz ochotę na bladoróżowe zawilce to zapraszam na wykopki do mnie
Pozdrawiam

dorciabe 20:48, 25 maj 2016

Agania napisał(a)
Ja mam utrapienie z niewykorzystanym miejscem, a Ty sie cieszysz jak wolny kawałek odzyskasz

Cisy w tle to supwer pomysł, a jakie drzewko planujesz?

Żurawki świecą jak czerwone latarnie...Pięknego masz Clematisa, z Carex variegaty będziesz zadowolona , świetnie wygląda i zawsze super się sprawdza

U mnie każdy mowy skrawek ziemi cieszy przeokrutnie

Nie mam jeszcze pomysłu na drzewo. Wiem, że ma być kolumnowe i szczepione na jakieś 140cm, może bordowe, a co znajdę to inna sprawa
dorciabe 20:54, 25 maj 2016

KasiaWB napisał(a)
Cześć Dorotko,
mimo strat ogród Twój wygląda ślicznie fajnie, że zamieniasz tuje na cisa. W zasadzie mogłabym zrobić to samo, ale moje tuje dość dobrze rosną i przede wszystkim zasłaniają, a cisy rosną dość wolno, trochę za wolno ale Ty masz ogrodzenie wysłaniające a ja siatkę
jeśli masz ochotę na bladoróżowe zawilce to zapraszam na wykopki do mnie
Pozdrawiam

Kasia z tymi tujkami to było tak, ze pod nimi nie bardzo chciało cokolwiek rosnąc. Wszędzie były tujowe korzonki, wszędzie. Ogrodzenie raczej wysłania, a cisy zrobią ładne zielone tło.
A zawilce miałam białe, ale niestety nie przeżyły zimy będę chciała jednak posadzić białe. Dzięki serdeczne
KasiaWB 21:41, 25 maj 2016

Dorcia widzę, że chyba portret na Dzień Mamy masz ja też )
o tujach coś wiem, połowa roślin z jednej strony mi wypadła, bo wszędzie tujowe korzenie.
Niestety białych nie mam