Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

nicol21 20:39, 05 maj 2016

Milutko u Cebie! Bardzo fajne te Rh!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gocha 10:55, 06 maj 2016

Dorotko śliczne tulipany i różaneczniki. U mnie tulipany to porażka w tym roku a różaneczniki usunęłam bo też porażka i to do potęgi entej. U mnie miscanty kiepsko niektóre- zebrinusy duże i miniaturki chyba padły i jeszcze kilka innych nie wykazuje oznak życia.
Aneta1309 13:17, 06 maj 2016

Dorotka wiosna pełną gębą jak zwykle ślicznie. Czytam,że masz straty w trawach u mnie bardzo podobnie zawilce białe też mi chyba padły normalnie doła złapałam i pomysłów na to czym te dziury załatać brak.
Agania 13:39, 06 maj 2016

dorciabe napisał(a)
Troszkę fotek, wszędzie tulipany kwitną, u mnie też kilka kwiatków jestniestety tulipanów mniej,niektóre w ogóle nie wylazły ,inne mniejsze. Jesienią będzie akcja cebula

Pięknie, zadbany masz ogródeczek nic tylko kawkę pić przy takich widokach
Tulipanów masz liczne zagony, umnie też nie wszystkie ruszyły, jesienią też planuję cebulowych dokupić
pozdrawiam
dorciabe 17:44, 07 maj 2016

nicol21 napisał(a)
Milutko u Cebie! Bardzo fajne te Rh!

Masz rację RH cudne, to Cunningham's White, całe w kwieciu, nigdy żadne inne tak nie kwitły, one są niezawodne
dorciabe 17:47, 07 maj 2016

Gocha napisał(a)
Dorotko śliczne tulipany i różaneczniki. U mnie tulipany to porażka w tym roku a różaneczniki usunęłam bo też porażka i to do potęgi entej. U mnie miscanty kiepsko niektóre- zebrinusy duże i miniaturki chyba padły i jeszcze kilka innych nie wykazuje oznak życia.

Gosia padły mi wszystkie Amazony, wszystkie brązowe i kilka miskantów Morning Light.
Już zaczęłam wymieniać na żywe niedobra ta zima była
dorciabe 17:50, 07 maj 2016

Aneta1309 napisał(a)
Dorotka wiosna pełną gębą jak zwykle ślicznie. Czytam,że masz straty w trawach u mnie bardzo podobnie zawilce białe też mi chyba padły normalnie doła złapałam i pomysłów na to czym te dziury załatać brak.

O właśnie zawilce też wymarzły, wszystkie. Ja będę zawilce sadziła ponownie, bo lubię je.
Trawy dzisiaj sadziłam
dorciabe 17:53, 07 maj 2016

Agania napisał(a)

Pięknie, zadbany masz ogródeczek nic tylko kawkę pić przy takich widokach
Tulipanów masz liczne zagony, umnie też nie wszystkie ruszyły, jesienią też planuję cebulowych dokupić
pozdrawiam

Agatko tulipany koniecznie do dokupienia jesienią. Zwłaszcza, że zmarnowałam dużo wykopując trawy .
Muszę jeszcze stolik jakiś kawowy zakupić, bo kawy nie ma gdzie postawić
Pozdrawiam
amelia_b 18:38, 07 maj 2016

dorciabe napisał(a)

Wszystkie bukszpaniki ruszyły padły mi carexy włosiste brązowe i amazony. Brązowe wygniły, dziady jedne pewnie wymienię, bo tak je lubiłam...
U mnie też popadały brązowe trawy,też je bardzo lubię,ale czy je będę wymieniać to na razie sama nie wiem,łudzę się że może odbiją
dorciabe 19:06, 07 maj 2016

amelia_b napisał(a)
U mnie też popadały brązowe trawy,też je bardzo lubię,ale czy je będę wymieniać to na razie sama nie wiem,łudzę się że może odbiją

Moje wszystkie kaput. Jak pociągne za kudły, to wszystko w ręku zostaje. Dzisiaj w obi oglądałam, ale tam strasznie drogie trawy.