Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 20:30, 23 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Śliczne kompozycje,już dawno nie miałam surfinii,na drugi rok na pewno zakupię Taka gęsta z jednej sadzonki? Czy więcej sadzisz do donicy? A clematis 'Rooguchi' już od dawna na mojej liście.U nas nie spotkałam w żadnej szkółce,pozostaje wysyłkowa.
Miłego wieczoru Dorciabku

Dzisiaj w ogrodniczym znalazłam Rooguchi przypadkiem, zapłaciłam 18zł.

Surfinie sadziłam po dwie do donicy, na drugi rok napewno powtórzę i tez białe
pozdrawiam
21:31, 23 lip 2014
Szczęściara z tym 'Rooguchi'
nicol21 22:47, 23 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Kasia poszłam pstryknąć surfinie

Nie ma jak klasyka - biel, czerń, szarość. Masz super kolor tynku!! na nim donice w tym nasadzeniu się pięknie wyróżniają, a i kolor ławeczki też bardzo przyjemny dla oka.

Po swoich donicach stwierdzam że w przyszłym roku zrezygnuję z fioletów i czerni. Czerni głównie dlatego że bardzo marnie kwitną, a fioletów bo... eee sama nie wiem czemu ich nie będzie! Ale to dopiero za rok! Póki co uczę się swego ogrodu i swoich gustów.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
iwonaal 23:44, 23 lip 2014

Pięknie i tak romantycznie. W sprawie trawek, to Dorotko do Ciebie jak w dym, tak?
dorciabe 00:17, 24 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Pięknie i tak romantycznie. W sprawie trawek, to Dorotko do Ciebie jak w dym, tak?

Absolutnie nie jestem ekspertem . Coś tam mogę doradzić, oczywiście z własnego doświadczenia
Trawki rosną u mnie od roku i taką też mam wiedzę
Chętnie się podzielę tą moją wiedzą
dorciabe 09:50, 24 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Szczęściara z tym 'Rooguchi'

Nadal jestem w szoku, że się udało

nicol21 napisał(a)

Nie ma jak klasyka - biel, czerń, szarość. Masz super kolor tynku!! na nim donice w tym nasadzeniu się pięknie wyróżniają, a i kolor ławeczki też bardzo przyjemny dla oka.

Po swoich donicach stwierdzam że w przyszłym roku zrezygnuję z fioletów i czerni. Czerni głównie dlatego że bardzo marnie kwitną, a fioletów bo... eee sama nie wiem czemu ich nie będzie! Ale to dopiero za rok! Póki co uczę się swego ogrodu i swoich gustów.

Elewacja jest szara ciut jaśniejsza, bo zdjęcie robione przy bardzo zachmurzonym niebie.
wiesz,ja w tej chwili jestem pewna, że pozostanę przy białych kwiatach w donicach, ale to też może się zmienić, bo są tacy co w głowie potrafią namieszać
Betka 10:22, 24 lip 2014

dorciabe napisał(a)

i przy okazji Clematis Rooguchi

i Burgundy Iceberg

Chyba oczy wypatrzę hihihihi pięknie !!!!!!! Posiedziałam na ławeczce i po podziwiałam Aż mi lepiej
Pozdrawiam
dorciabe 18:51, 24 lip 2014

Betka napisał(a)

Chyba oczy wypatrzę hihihihi pięknie !!!!!!! Posiedziałam na ławeczce i po podziwiałam Aż mi lepiej
Pozdrawiam

Beatka ale słodzisz
dorciabe 19:02, 24 lip 2014

Trawulce

grama 21:53, 24 lip 2014

Doroto, dziękuję. Lublin to moje ukochane miasto wspominane zawsze z ogromnym sentymentem. Pozdrowienia i podczytuj dalej.