Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 18:32, 23 lip 2014

Aneta1309 napisał(a)
Dorotko to jeżówki można dzielić?

Aneta doczytałam, że można

"Jeżówki można również rozmnożyć, wykopując je wiosną i dzieląc rośliny na kilka części. Trzeba jedynie zadbać, by przy każdej został fragment systemu korzeniowego."
Aneta1309 18:44, 23 lip 2014

Dzięki Dorotko teraz to sama się sobie dziwię, że ja zwolenniczka dzielenia wszystkiego co się da nie wpadłam na to, że jeżowki też można. Czyli jest szansa że w ten sposób podzielone rośliny będą miały taki sam kolor? bo z tymi z nasion może być różnie?
BusyBee 18:52, 23 lip 2014

Aneta1309 napisał(a)
Dzięki Dorotko teraz to sama się sobie dziwię, że ja zwolenniczka dzielenia wszystkiego co się da nie wpadłam na to, że jeżowki też można. Czyli jest szansa że w ten sposób podzielone rośliny będą miały taki sam kolor? bo z tymi z nasion może być różnie?

Biorąc pod uwagę ceny jeżówek, też mam nadzieję, że to dzielenie na wiosnę się uda

Dorciu przypuszczam, że Twoje donice piękne jak zawsze. Mam więc pytanie: czym i jak często nawozisz surfinie. Ja mam 3 skrzynki surfinii i million bellsy w donicach. Tak jakby mniej pąków teraz wiążą
Przestaną kwitnąć chyba, szczególnie million bellsy...
dorciabe 18:56, 23 lip 2014

Aneta1309 napisał(a)

No jest szansa Ja tyż będę dzielić
dorciabe 19:04, 23 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Biorąc pod uwagę ceny jeżówek, też mam nadzieję, że to dzielenie na wiosnę się uda

Dorciu przypuszczam, że Twoje donice piękne jak zawsze. Mam więc pytanie: czym i jak często nawozisz surfinie. Ja mam 3 skrzynki surfinii i million bellsy w donicach. Tak jakby mniej pąków teraz wiążą
Przestaną kwitnąć chyba, szczególnie million bellsy...

Kasia nie mam specjalnego nawozu do surfinii, podlewam florovitem
Moje surfinie straciły trochę na urodzie przez deszcze ,zwłaszcza te bez dachu nad głowami. Poza tym podżarły je ślimory kwitną nadal ale suche są od spodu, a podlewam regularnie,
szałwiowe liście też objedzone przez ślimory
BusyBee 19:30, 23 lip 2014

dorciabe napisał(a)

Kasia nie mam specjalnego nawozu do surfinii, podlewam florovitem
Moje surfinie straciły trochę na urodzie przez deszcze ,zwłaszcza te bez dachu nad głowami. Poza tym podżarły je ślimory kwitną nadal ale suche są od spodu, a podlewam regularnie,
szałwiowe liście też objedzone przez ślimory

Trzeba dokarmić ślimory
dorciabe 19:34, 23 lip 2014

Kasia poszłam pstryknąć surfinie

i przy okazji Clematis Rooguchi

i Burgundy Iceberg

BusyBee 19:43, 23 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Kasia poszłam pstryknąć surfinie

i przy okazji Clematis Rooguchi

i Burgundy Iceberg

Ależ szybka reakcja, dziękuję Piękne i gęste, wcale Ci się nie wyciągają. Kolor baaardzo elegancki.
A jak często ten florowit lejesz?
dorciabe 19:51, 23 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Ależ szybka reakcja, dziękuję Piękne i gęste, wcale Ci się nie wyciągają. Kolor baaardzo elegancki.
A jak często ten florowit lejesz?

Jak sobie przypomnę, raz w tygodniu, zdarza się rzadziej w zasadzie to nie wiem jak powinno być

20:14, 23 lip 2014
Śliczne kompozycje,już dawno nie miałam surfinii,na drugi rok na pewno zakupię Taka gęsta z jednej sadzonki? Czy więcej sadzisz do donicy? A clematis 'Rooguchi' już od dawna na mojej liście.U nas nie spotkałam w żadnej szkółce,pozostaje wysyłkowa.
Miłego wieczoru Dorciabku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies