Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

dorciabe 20:52, 09 sty 2014

Czytałam, że magnolie źle znoszą przesadzanie, już po mojej walce z nią To może zostaw
malgorzata_s... 20:58, 09 sty 2014

Chyba zostanie tu z innej strony.
elzbieta_g 21:39, 09 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Chyba zostanie tu z innej strony.

piękna, ja nie mam bo u mnie gwizda z każdej strony i na pewno by przemarzła
nie przesadzaj tej ślicznotki, na pewno wkomponuje się w baksiki
BASIA8 21:53, 09 sty 2014

Małgoś Ja też jestem za nie przesadzaniem magnolii - wygląda bardzo ładnie, pięknie kwitła u Ciebie. Przy zmianie wizerunku rabaty na pewno uda się ja wkomponować w tło i otoczenie
Buziaki.
malgorzata_s... 21:57, 09 sty 2014

BASIA8 napisał(a)
Małgoś Ja też jestem za nie przesadzaniem magnolii - wygląda bardzo ładnie, pięknie kwitła u Ciebie. Przy zmianie wizerunku rabaty na pewno uda się ja wkomponować w tło i otoczenie
Buziaki.

No to zostaje Buziaczki Basiu.
dominika_rew 23:12, 09 sty 2014

Ja też jestem za pozostawieniem magnolii i w ogóle pierwszy plan bardziej mi przypada do gustu, pasuje mi do Ciebie po prostu nie mogę się doczekać kiedy te wszystkie planowane zmiany w naszych ogrodach ruszą.. pozdrowienia!
malgorzata_s... 23:14, 09 sty 2014

dominika_rew napisał(a)
Ja też jestem za pozostawieniem magnolii i w ogóle pierwszy plan bardziej mi przypada do gustu, pasuje mi do Ciebie po prostu nie mogę się doczekać kiedy te wszystkie planowane zmiany w naszych ogrodach ruszą.. pozdrowienia!

Masz rację ja też wolę ten z magnolką ten drugi taki jakiś posprzątany
dominika_rew 23:32, 09 sty 2014

Dokładnie Podobają mi sie te akcenty w kolorze czerwonym (chyba czerwonym) wiesz już jakie gatunki dokładnie będą na tej rabacie? bo jestem ciekawa
malgorzata_s... 23:38, 09 sty 2014

Bukszpanowe stożki i kulki. Jakieś kulki żółte jeszcze nie wiem co może thuja zachodnia golden glob albo golden tuffet??? Te na pniu to żółte trzmieliny , czerwone kulki to berberysy admirationy i trawki czerwone to red barony. Żółtozielone trawki to hakone oczywiście na przemian może z konwalijnikami czarnymi Tak sobie wymyśliłam ale sugestie mile widziane
dominika_rew 23:48, 09 sty 2014

Żółte kulki to może tawuła golden princess? Można je w ładne kuleczki ciąć... a może już gdzieś masz je w ogrodzie, a ja tutaj próbuję wielce doradzać? W razie czego wklejam: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1032-tawula-japonska-spirea-japonica

ja bym trawek nie mieszała, tylko po bokach dała jeden kolor a po tym półkolu drugi i tak będą fajnie ze sobą kontrastowały ale całość mi się podoba bardzo