Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

malgorzata_s... 15:04, 10 sty 2014

olga_ napisał(a)
Sliczna magnolia ale ja bym ją przesadziła tylko tak żeby się przyjeła... Myśle że w przyszłości bedzie zbyt blisko fajna rabatka.

Trudno, jak będzie za mało miejsca to ciachnę troszkę. Postanowione że zostaje
Milka 15:25, 10 sty 2014

No i zostaje
Co do magnolii, nie wszystko, co w książkach jest napisane, ma oznaczać, że będzie zdarzać się u nas; otóż o magnolii gwiaździstej piszą, ze rośnie do około 1.5 m, ja mam 2 posadzone obok siebie, posplatały się, rosną w odległości 60 cm od muru i ...wyrosły na ponad 3 metry, gałęzie z powodu muru układają tak, ze nawet nie muszę ich ciąć, ot przyroda zaskakuje
zastanawiam się nad linią rabaty, nie chcesz jej zmienić, aby ułatwić sobie koszenie?
malgorzata_s... 16:13, 10 sty 2014

irena_milek napisał(a)
No i zostaje
Co do magnolii, nie wszystko, co w książkach jest napisane, ma oznaczać, że będzie zdarzać się u nas; otóż o magnolii gwiaździstej piszą, ze rośnie do około 1.5 m, ja mam 2 posadzone obok siebie, posplatały się, rosną w odległości 60 cm od muru i ...wyrosły na ponad 3 metry, gałęzie z powodu muru układają tak, ze nawet nie muszę ich ciąć, ot przyroda zaskakuje
zastanawiam się nad linią rabaty, nie chcesz jej zmienić, aby ułatwić sobie koszenie?

No właśnie mam wrażenie że u mojej gałązki tez się odsuwają od muru Jeśli chodzi o linię rabaty to kosi się dosyć dobrze a za bardzo poszerzac też nie ma gdzie bo trawnika już niewiele. Po drugiej stronie prosta rabata a w ogrodzie powtarzają mi się co jakis czas takie łuki więc chyba kształt zostawię
Milka 16:18, 10 sty 2014

I powoli się klaruje, co chcesz, a chcesz buksiki, zatem wypad po nie
kasiek 16:22, 10 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Małgoś pozdrawiam serdecznie . jutro piątek i weekendzik ale Ty pewnie innymi prawami się rzadzisz w pracy.

Dzięki, projekt kapitalny, taki ogrodowiskowy
malgorzata_s... 16:22, 10 sty 2014

irena_milek napisał(a)
I powoli się klaruje, co chcesz, a chcesz buksiki, zatem wypad po nie

No mam taką nadzieję Tylko nie wiem ile kasy mam sobie na to zgromadzić
Chcę dwa spore stożki takie 150-160 cm i ze cztery mniejsze takie 100- 120 no i z 6 kuleczek.
Zupełnie nie orientuję się cenowo muszę poszukać Może ta szkółka u Was ma stronkę???
malgorzata_s... 16:23, 10 sty 2014

kasiek napisał(a)

Dzięki, projekt kapitalny, taki ogrodowiskowy

Kasiu ale nie wiem jeszcze czy mnie stać na niego Odkładam po trochu ale czy wystarczy???
anna_g 16:55, 10 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Aniu ram pod ściana są krokusy przekwitnięte które później tylko szpecą i tulipany kóre też znikają a potem łyso. Dosadzam tam co roku begonie albo aksamitki ale to pracochłonne i już mi się znudziło dlatego zmiana

A to rozumiem - na tym zdjęciu wygląda to wszystko tak fajnie "trawkowo" choć domyśliłam się że to raczej cebulowe (okulary mnie się popsuły i musze wytężać wzrok ) Natomiast bardzo mi się podoba ta "skarpeta" magnolii. Do jutra Gosiu
malgorzata_s... 16:57, 10 sty 2014

anna_g napisał(a)

A to rozumiem - na tym zdjęciu wygląda to wszystko tak fajnie "trawkowo" choć domyśliłam się że to raczej cebulowe (okulary mnie się popsuły i musze wytężać wzrok ) Natomiast bardzo mi się podoba ta "skarpeta" magnolii. Do jutra Gosiu

Do jutra
gaga 17:01, 10 sty 2014

Widzę że Gosia "zachorowała' na stożki i kulki też choruję na taką rabatę . ale to kosztowna sprawa ale pomarzyć mogę