Otrzymałam od Ciebie bojowe zadanie by wyściskać Aganię ... A Ona mi uciekła ..,,, zanim dotarłam do grupy już Jej nie było... I stąd ze ściskania nici były ..,
Ojoj.... Gwiazdzista to krzak i nigdy drzewem nie będzie... Ponadto widziałm magnolie Irenki i do trzech metrów to jej daleko.... Ma max 2-2,5 m. mój salon ma 2,7 m wiec mam miare w oczach
Gdy przyjrzalam sie twojej to mi jej pokrój na Nigrę nie pasuje, kwiaty a i owszem,... Ale to chyba jakaś hybryda bo pokrój ma drzewiastej a kwiaty nigry, ktora jest krzewem... Ewidentnie ma pokrój drzewiastej i bedzie szybko rosla a wówczas bedzie jej za ciasno, nie będzie miała ładnego pokroju, tak ładnego gdybys ją posadzila w odopowiednio wyeksponowanym miejscu....
Nie chcesz nie słuchaj ale Twoja magnolia to nie krzak jak gwiaździsta i nie ułozy się do muru to jest drzewo, ktore urośnie wielkie.... O korzeniach w fundamentach nie wspomne .... Ale Ty tu rządzisz....i zrobisz to co uznasz za stosowne. Jednak za kilka lat gdy uznasz ze miałam racje to bedzie za póżno na przesadzenie. I tak zrobisz jak uznasz za stosowne. Poczekam na opinię Agani. Mam magnolie od 10 lat i nie twierdzę, źe jestem specjalistka ale po prostu oglądam je z miłością i zainteresowaniem rownieź w innych ogrodach, ogrodzie botanicznym. Po 10 latach to bedzie po prostu duże, pieknie kwitnace drzewo ...