Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

Tusiala 11:15, 24 kwi 2014

Kącik winkowy super sprawa muszę donieść Mężowi, że takowy istnieje bo u siebie nie mamy

Urszulla 11:30, 24 kwi 2014

Dobre wieści poświąteczne
rozumiem że humor Ci się poprawił
asiach 11:39, 24 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Wszędzie można spotkać nieuczciwych sprzedawców. Na jesiennych targach kupiłam cebule tulipanów Tarda - nie wyrósł ani jeden, miały być żółte i czerwone korony - są pomarańczowe! W necie zamówiłam białego fiołka motylkowego przysłali lila, podobnie z ostróżką było.
I bądź tu człowieku mądry.

Masz rację już o większej ilości wpadek nie chciałm pisać, żeby ktoś mnie nie odebram za malkontenta. Ale wspomniałam chyba o dwóch najbardzie spektakularnych zdarzeniach
Wszystkim życzę jak najbardziej trafinych zakupów
Gocha 12:09, 24 kwi 2014

Małgosiu jak ten bordowy klon się nazywa? A hiacynty piękne i zapach pewnie też cudny. Czy cebule hiacyntów długo są już w ziemi? Takie piękne i duże te Twoje hiacynty.
Gocha 12:12, 24 kwi 2014

Małgosiu sorki już doczytałam w wątku. Ktoś już przede mną zadał Ci pytanie o hiacyntach. Czyli wniosek z tego taki, że trzeba dużo kasy na cebule szykować , żeby je co roku sadzić.
Katkak 14:03, 24 kwi 2014

Hej Gosiaczku, reklamacja uwzględniona więc wszystko dobrze się skończyło Pozdrawiam Cię cieplutko
malgorzata_s... 15:42, 24 kwi 2014

Agatko mam nadzieję

Basiu też się cieszę i w sobotę kupię w szkółce nowe roślinki.

Ewuś może się wystraszył że te fotki umieszczę na portalach No a ci nasi Emowie to z zaczęciem czegokolwiek zawsze mają problem, ale jak zaczną to już zrobią

Kasiu chyba kasy nie zdąży zwrócić ale to nic
malgorzata_s... 15:50, 24 kwi 2014

asiach napisał(a)
Witaj Gosiu!
Nie chciałam rozwijać tematu u Meli ale agro- i geowłókninę mam tylko pod ścieżkami. Na rabatach kore i szyszki ale bez agro. Ale jej poleciłam agro pod kamienie bo przez te białe kamienie jak zaczną przechodzić chwasty i jak zacznie przewracać-przemieszczać te kamyczki podczas plewienia to zaraz poobraca i to co było na dole będzie na górze i efekt pryśnie. Nie wytrzyma nawet jednego sezonu. Co do ścieżek i podjazdu (kt. tez jest ze żwiru) mam dobra podbudowę gruz betonowy, piasek, geowłóknina dla wzmocnienia warstw (taką jaką daje się pod drogi) i przy okazji po to żeby nie wychodziły chwasty i dopiero żwir. Czyli na takiej podbudowie błotka bym nie miała. I chyba nie do końca stawiam też na ekologię bo mam swoje lata i tylko dwie łapki do pracy a żwiru ful. Widze, że stwiam na wygodę - i co ja tu robię
Wyszło na to, że się lenie

Asiu nikt nie myśli że się lenisz co ty Ścieżki żwirowe z agro to normalna sprawa, tutaj zachęca się do zdejmowania agro z rabat a ty jej nie masz więc wszystko jest w najlepszym porządku A na wygodę to każdy by stawiał gdyby to było możliwe w ogrodzie Co do zakupów to ja wszystko przez internet kupuję i to pierwsza wpadka była Rośliny jednak chyba lepiej obejrzeć naocznie
Ładny awatarek
malgorzata_s... 15:51, 24 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Wszędzie można spotkać nieuczciwych sprzedawców. Na jesiennych targach kupiłam cebule tulipanów Tarda - nie wyrósł ani jeden, miały być żółte i czerwone korony - są pomarańczowe! W necie zamówiłam białego fiołka motylkowego przysłali lila, podobnie z ostróżką było.
I bądź tu człowieku mądry.

Basiu masz rację, wszędzie można się naciąć Przy roślinach to szczególnie łatwe bo jak sprawdzić cebulki czy nasiona??
malgorzata_s... 15:52, 24 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Kącik winkowy super sprawa muszę donieść Mężowi, że takowy istnieje bo u siebie nie mamy

Martusiu kącik kawowo- winkowy w ogrodzie to konieczna konieczność