Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:52, 20 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Kasiu, tytanko pracy Zazdroszczę możliwości grzebania w ogrodzie, bo u mnie dziś śnieg

Anie ledwo godzinka grzebania. Wiesz jaki mam niedosyt?
AGDULA 19:02, 20 lut 2016

Świetny pomysł z tymi wiankami Mam całą kupę naciętych gałęzi z wierzby mandżurskiej, może też coś uplotę

Jakie drabinki? masz może zdjęcie?
Katkak 19:10, 20 lut 2016

AGDULA napisał(a)
Świetny pomysł z tymi wiankami Mam całą kupę naciętych gałęzi z wierzby mandżurskiej, może też coś uplotę

Ja te gałęzie pozbierałam w drodze z pracy do domu . Leżały nacięte po przycince i nie mogłam się oprzeć . Wierzba mandżurska ma cudne gałęzie. Mam z nich kilka drabinek, takich fajnych koślawych .
sylwia_slomc... 20:29, 20 lut 2016

Ale miałaś fajną pogodę , u nas do południa śnieg się utrzymywał i dopiero potem można było coś działać, wianki super wyglądają, a wróble wymiotły karmnik do czystaPo malutku , ale do przodu Doczekasz się tego oczka Jak coś to Krzysia zdopingujemyFajną masz ziemię w ogrodzie nasza glina tak nasiąknięta, że nawet ławkę był problem wkopać.....klajster dosłownie
Katkak 22:29, 20 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale miałaś fajną pogodę , u nas do południa śnieg się utrzymywał i dopiero potem można było coś działać, wianki super wyglądają, a wróble wymiotły karmnik do czystaPo malutku , ale do przodu Doczekasz się tego oczka Jak coś to Krzysia zdopingujemyFajną masz ziemię w ogrodzie nasza glina tak nasiąknięta, że nawet ławkę był problem wkopać.....klajster dosłownie

Ziemia jest faktycznie w porządku. Pogoda Sylwuś była ok, ale w ogrodzie zabawiłam tylko z godzinkę.
sylwia_slomc... 22:37, 20 lut 2016

Kurcze ja to się teraz doczekać nie mogę jak roślinki ruszą na całego ,ale jak pomyślę jak mało czasu będę miała w tygodniu na te areały to mnie trwoga ogarniaziemi Ci zazdroszczę u mnie teraz klajster, a w lecie beton, kompost wprawdzie jest ,ale tu gdzie coś już rośnie nie bardzo jest jak przekopywać jedynie podsypać mogę ......w zasadzie tylko w warzywniku ziemia jest do zmiany kompostem i piaskiem na lepszą......nie żebym narzekała bo roślinki moją lubią, ale ja już mniej eM mi dzisiaj powiedział , żebym szybko plany krystalizowała póki mokro to trawę pościąga , bo potem skrobał znowu nie będzie jak wyschnie na beton
A ja myślę jeszcze w tym sezonie suchą rzekę podciągnąć do góry.......chyba mi przyjdzie kopać samej
Krzysiu będzie miał lepszą robotę przy kopaniu tego oczka w takiej ziemi jak Wasza to łopata jak w masełko sama idzie nie
Katkak 22:40, 20 lut 2016

Kurcze ja to się teraz doczekać nie mogę jak roślinki ruszą na całego ,ale jak pomyślę jak mało czasu będę miała w tygodniu na te areały to mnie trwoga ogarniaziemi Ci zazdroszczę u mnie teraz klajster, a w lecie beton, kompost wprawdzie jest ,ale tu gdzie coś już rośnie nie bardzo jest jak przekopywać jedynie podsypać mogę ......w zasadzie tylko w warzywniku ziemia jest do zmiany kompostem i piaskiem na lepszą......nie żebym narzekała bo roślinki moją lubią, ale ja już mniej eM mi dzisiaj powiedział , żebym szybko plany krystalizowała póki mokro to trawę pościąga , bo potem skrobał znowu nie będzie jak wyschnie na beton
A ja myślę jeszcze w tym sezonie suchą rzekę podciągnąć do góry.......chyba mi przyjdzie kopać samej
Krzysiu będzie miał lepszą robotę przy kopaniu tego oczka w takiej ziemi jak Wasza to łopata jak w masełko sama idzie nie

No to se pokopiemy Sylwuś
sylwia_slomc... 10:12, 21 lut 2016

No będziemy się dopingowały wzajemnie i jeszcze naszych eMusiów też
Robót ziemnych u nas w tym sezonie mnogo przewidziane bo pod chodniki trzeba wybrać, w rowie też i sucha rzeka + ściąganie trawy pod rabaty......nie wiem czy podołamy,ale próbować trzebaWasze oczko wcześniej powstanie
Katkak 10:24, 21 lut 2016

No będziemy się dopingowały wzajemnie i jeszcze naszych eMusiów też
Robót ziemnych u nas w tym sezonie mnogo przewidziane bo pod chodniki trzeba wybrać, w rowie też i sucha rzeka + ściąganie trawy pod rabaty......nie wiem czy podołamy,ale próbować trzebaWasze oczko wcześniej powstanie

Kochana z oczkiem chciałabym się uporać do połowy maja, bo potem są Pisarzowice i chciałabym tam co nieco zakupić z myślą o oczku właśnie. Ale zobaczymy co z tych planów wyjdzie . Sylwuś, różnica między naszymi emusiami jest taka, że Wojtka specjalnie dopingować nie trzeba. No, ale wczoraj Krzysiek roztaczał wizje oczka wodnego, że tu trochę trzeba teren podnieść, tu jakiś krawężnik, a tam trawka, więc jakoś może pójdzie .
Gardener27 10:44, 21 lut 2016

Wizualizacja oczka mi się podoba No i będzie altana albo remont góry
Szkoda Twego kultowego drzewa kulkowego Przenosisz wiklinę w inne miejsce ?