Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 16:46, 13 sty 2017

eee_taam napisał(a)

z moich doświadczeń wiem ....że ukorzenianie w donicy i trzymanie w domu to jest trudniej osiagnąć sukces w rozmnażaniu.

najlepiej uciąć i wsadzić w ogrodzie wprost do ziemi ...ja tak zrobiłam i na 3 patyki mam 2szt młodych hortek ...poprzednia zimę przeżyły ...zobaczę wiosna czy i ta zimę przetrwają

A ja prawie wszystkie moje hortki ogrodowe tak rozmnozylam. Kilka tylko z odkladow.
Katkak 16:48, 13 sty 2017

bacowa napisał(a)
Fajne robisz te zdjęcia ptakom, oglądam z wielką przyjemnością.

To utwierdzasz mnie Ewciu w prEkonaniu, że jednak nie zameczam takimi fotami .
Katkak 16:49, 13 sty 2017

Urszulla napisał(a)
Cały dom u mnie chory, przy tym ja po raz drugi. Kaszel mnie budzi to się wlocze nocą po cudzych ogródkach.

Oj Bidulko. A nie mozesz jakiegos syropu pdzeciwkaszlowego na noc zazyc?
16:57, 13 sty 2017
Katkak napisał(a)

A ja prawie wszystkie moje hortki ogrodowe tak rozmnozylam. Kilka tylko z odkladow.

a to ty juz mozesz specjalizacje zrobić bo moje w donicach padły ....a te w gruncie zostawione samopas walczyły dzielnie o życie jak tylko rusza wiosna to bedzie mój sukces
AgataBC 17:21, 13 sty 2017

Kasia ale mi się milutko zrobiło a wiesz ja ostatnio robiłam coś z serwetek i znalazłam tę sówkę na drewienku od Ciebie, w końcu ma swoje miejsce w pracowni.

Nie mogę się nadziwić jaką masz łatwość i w ogrodzie i z ptaszkami. Wszystko się garnie do Ciebie.
Absolutnie nie zanudzasz
Katkak 18:13, 13 sty 2017

Dorota123 napisał(a)
Ptaszków u Ciebie w mieście więcej niż u mnie pod lasem. Mój aparat słabo przyciąga to co jest dalej.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Dorotko to prawda, że jak na środek miasta to jest ich u mnie dużo .
Katkak 18:30, 13 sty 2017

eee_taam napisał(a)

a to ty już mozesz specjalizacje zrobić bo moje w donicach padły ....a te w gruncie zostawione samopas walczyły dzielnie o życie jak tylko rusza wiosna to bedzie mój sukces

Justyś to moja pierwsza ukorzeniona hortka ogrodowa. Jesienią powędrowała do Kasi do Krakowa. Ukorxzeniałam tak właśnie w doniczce, w butelkowej miniszklarence

tę ukorzeniłam w 2014r
z tego kawałka roślinki

a to moja duma i chluba. Także ukorzeniona w 2014 roku z dwóch gałązeczek. Prześliczna, wielobarwna. Tworzy już spory krzaczek. Z niej samej też już ukorzeniłam maluszka i też do KAsi powędrował.

Dodam jeszcze, że zupełnie przypadkiem ukorzeniły mi się dwie gałązeczki hortki Wackerbarth Schloss. Dotykały ziemi i puściły korzonki. I tak z dwóch krzaczków, będą 4 (o ile przeżyją te mrozy )
sylwia_slomc... 18:34, 13 sty 2017

A ile ja takich ukorzenionych od Kasi dostałam....muszę kiedyś policzyć, ale sporo
Katkak 18:35, 13 sty 2017

Agcia napisał(a)
Kasia ale mi się milutko zrobiło a wiesz ja ostatnio robiłam coś z serwetek i znalazłam tę sówkę na drewienku od Ciebie, w końcu ma swoje miejsce w pracowni.

Nie mogę się nadziwić jaką masz łatwość i w ogrodzie i z ptaszkami. Wszystko się garnie do Ciebie.
Absolutnie nie zanudzasz

Widzisz, a ja zupełnie o tej sówce zapomniałam . Moje zakładeczki są śliczne, nie "wytraciłam" jeszcze ani jednego patyczka .
U Ciebie też mnóstwo ptaszków, sikorki całymi stadami przylatują .
Katkak 18:37, 13 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ile ja takich ukorzenionych od Kasi dostałam....muszę kiedyś policzyć, ale sporo

Sylwuś Tobie się horty bukietowe dostały, które moim zdaniem są banalnie proste w rozmnażaniu . Wiosną ogrodówek Ci poukorzeniam. Wydawałoby się, że z takiego patysia trzeba długo na efekt czekać, a u mnie już takie duże krzaczki. Wydaje mi się, że raz dwa urosły .