Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:20, 26 sty 2017

Te kolorowe budowle, to konstrukcje mojego synka, który prosił żebym je tu wkleiła .
Katkak 22:22, 26 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Super ta budka wyszła Rybki widać, że dobrze im

Fajna, nie? Ciekawe czy jakiś ptasiu w niej zamieszka.
Katkak 22:23, 26 sty 2017

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Dawno mnie nie bylo,sliczne ptaszki i rybki.Tez mam w jednym miejscu mate z podobnego powodu i tez puszcze po niej winobluszcza lub horti pnaca.Czasem zastanawiam sie czy te pnacza po latach jak lodygi zgrubieja nie okaza sie zbyt ciezkie i czy nie zwala takiej maty.Ja mam ja przymocowana zaciskami do siatki.Co o tym myslisz?Chetnie wyslucham Twojej opinii

Mata jest już tak porośnięta, że prawie jej nie widać, a i tuje porządnie urosły, więc winobluszcz byłby już zbędny. Tnę go mocno, bo jak przymykam oko to włazi na tuje. Chyba lepiej bluszcz posadź.Dłużej rośnie, ale jest zimozielony i chyba nie aż tak agresywny.
Katkak 22:26, 26 sty 2017

alinak napisał(a)
Przybiegłam od Sylwi popatrzyć na budkę dla rudzika. Mam teraz faze na ręczne robotki, może być coś pozbijała.
W tamtym roku zmodziłam budkę lęgową, ale późno powiesiłam i stała pusta cały rok . Ciekawam czy ją ptaki zamieszkają .
U mnie w ptasiej stołówce rwetest i bitwy,ale muszę chyba stołówkę zamknąć ,bo u nas w okolicy ptasia grypa i M. drży o swoje gołębie. Wprawdzie wszystko zamknięte na tę chwile ,ale lepiej dmuchać na zimne.

Zbijaj Alinko, zbijaj. Teraz jest idealny czas na wieszanie budek .Na bank coś zamieszka w Twojej bo ptaki już się do niej przyzwyczaiły . Emowi się nie dziwię, że o gołębie się boi, to jednak duże zagrożenie. Pozdrawiam Alinko i pokaż jak już zrobisz jakieś M1 .
kasiek 21:18, 27 sty 2017

Kasiulka - pod Twoim wpływem nabyłam budki dla ptasiów Jutro jadą mi dzieci na ferie więc w weekend je powieszę
21:28, 27 sty 2017
Katkak napisał(a)

Mata jest już tak porośnięta, że prawie jej nie widać, a i tuje porządnie urosły, więc winobluszcz byłby już zbędny. Tnę go mocno, bo jak przymykam oko to włazi na tuje. Chyba lepiej bluszcz posadź.Dłużej rośnie, ale jest zimozielony i chyba nie aż tak agresywny.

Dzieki
Ewa777 21:39, 27 sty 2017

To pochwal Filipa, że bardzo ciekawe robi konstrukcje, bardzo mi się podobają
Budka dla ptaków śliczna Zauważyłam, że Cię teraz mniej na forum - to przez to przesiadywanie przed akwarium?
Katkak 21:41, 27 sty 2017

kasiek napisał(a)
Kasiulka - pod Twoim wpływem nabyłam budki dla ptasiów Jutro jadą mi dzieci na ferie więc w weekend je powieszę

No to super Kasiulka . Zobaczysz jakie dziewczynki będą miały frajdę z obserwacji takich maluszków. Ty zresztą też . Takie obserwacje cudnie uwrażliwiają na przyrodę .
Katkak 21:41, 27 sty 2017

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

Dzieki

Katkak 21:42, 27 sty 2017

Ewa777 napisał(a)
To pochwal Filipa, że bardzo ciekawe robi konstrukcje, bardzo mi się podobają
Budka dla ptaków śliczna Zauważyłam, że Cię teraz mniej na forum - to przez to przesiadywanie przed akwarium?

Dziś Fifi nocuje u dziadków, ale jutro Mu powiem, to się ucieszy . Ewcia nadrabiam zaległości w lekturze, bo potem jak mnie wiosna porwie ...