Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:50, 04 mar 2017

Agcia napisał(a)

Jak dla mnie to Acorus calamus 'Argenteostriatus' czyli tatarak w ładniejszej odmianie (variegatus) . Mam podobnego. Kliknij tutaj by sobie porównać w sieci, bo na oko to ja mogę źle widzieć. Skoro go dzieliłaś to może przypominasz sobie zgrubiałe kłącze i silny zapach (cynamonowokamforowy-zwłaszcza po uszkodzeniu kłącza) Jak zakwitnie będzie więcej pewności. Jeśli się potwierdzi daj kawałek bliżej oczka- będzie się miał jeszcze lepiej. Turzyca aż tak ładnie by nie wyglądała po zimie, tatarak cały rok tak ładnie się prezentuje. U mnie też. Im dłużej się przyglądam tym zdjęciom tym bardziej jestem pewna, że to on. Pozdrawiam

Dzięki Agatko. Zapachu sobie nie przypominam, ale wygląda faktycznie bardzo podobnie. Na razie musi się pozbierać, ale potem dzielenie bardzo chętnie .
AgataBC 20:53, 04 mar 2017

U mnie rośnie w cieniu i w piasku więc u Ciebie i tak ma dużo lepiej, a jeśli masz wodę to będzie mu idealnie
Ewa777 21:13, 04 mar 2017

Kasiu, wczoraj dostałam od Ciebie liścik, odpisałam na priv Chyba nie zauważyłaś Dużo porządków dziś zrobiłaś U mnie też pracowita sobota była
Katkak 21:16, 04 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, wczoraj dostałam od Ciebie liścik, odpisałam na priv Chyba nie zauważyłaś Dużo porządków dziś zrobiłaś U mnie też pracowita sobota była

Jejciu Ewciu, faktycznie mi uciekło . odpiszę jak uśpię Małą, bp jedną ręką Ją kołyszę .
Katkak 21:16, 04 mar 2017

kasiek napisał(a)

Skąd ja znam to zlepianie czasu - byle zdążyć...

Nieźle trzeba się nakombinować
ElzbietaFranka 23:16, 04 mar 2017

Witam jestem na str 1700 ten rododendron jest porazony grzybem, usun ta porazona galazke i liscie porazone zasychajace koncowki i opryskaj rodka topsinem.
Pewnie to choroba fytoftoroza, raczej nie do wytepienia patogen.
Jesli chcesz go ratowac to podlej preparatem prewicur energe. Korzen musi byc odkarzony. Przeczytaj o tym srodku.

Poza tym tez kiedys robilam dziwne rzeczy,ale po latach jakos mi mineło z braku czasu. Ale dzisiaj obcinajac brzozy i inne drzewa mozna z tego zrobic rozne podporki do kwiAtow, musze pomyslec. Bluszczu tez mam pod dostatkiem, a kamieni jeszcze wiecej. Mozna zrobic niezly ogrod kamieni malowanych.
To narazie.
Nallar 00:33, 05 mar 2017

Napracowana i szczęśliwa
Skręcajcie tą altankę bo jestem strasznie jej ciekawa.
Katkak 08:38, 05 mar 2017

Agcia napisał(a)
U mnie rośnie w cieniu i w piasku więc u Ciebie i tak ma dużo lepiej, a jeśli masz wodę to będzie mu idealnie

To powinien się ładnie zagęszczać
Katkak 08:39, 05 mar 2017

Ewa777 napisał(a)

Ewuniu właśnie odpisałam, przepraszam za zwłokę.
Katkak 08:40, 05 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam jestem na str 1700 ten rododendron jest porazony grzybem, usun ta porazona galazke i liscie porazone zasychajace koncowki i opryskaj rodka topsinem.
Pewnie to choroba fytoftoroza, raczej nie do wytepienia patogen.
Jesli chcesz go ratowac to podlej preparatem prewicur energe. Korzen musi byc odkarzony. Przeczytaj o tym srodku.

Poza tym tez kiedys robilam dziwne rzeczy,ale po latach jakos mi mineło z braku czasu. Ale dzisiaj obcinajac brzozy i inne drzewa mozna z tego zrobic rozne podporki do kwiAtow, musze pomyslec. Bluszczu tez mam pod dostatkiem, a kamieni jeszcze wiecej. Mozna zrobic niezly ogrod kamieni malowanych.
To narazie.

Dzięki wielkie. Szkoda go bardzo. Jak się uratuje to super, a jak nie posadzę coś innego. Podpórek nigdy nie próbowałam robić. Kamienie są fajne, szczególnie kolorowe .