Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

roma2 15:19, 05 mar 2017

Na początek ślę uśmiechy. I pełen podziw za cudeńka, które robisz sama! To, że nie piszę, nie znaczy, że nie oglądam! Na koniec, masz kopanko w tyłek, bo wyczytałam gdzieś, że nie możesz kupić nasion stipy..., a Ty nie wiesz, kto Ci je może kupić? I wysłać! I to z przyjemnością? Taż to nowoczesna tradycja mogłaby być! Buziam!
kasiek 18:53, 05 mar 2017

Lustro masz przepiękne jak witraż prawie I jaki piekny przedogródek Ci sie zrobił - brawo!!!
Katkak 18:58, 05 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczna dekoracja do altanki i słodkie dupcie pszczółek U nas jedna zbłąkana poszukiwała kwiecia , ale nie wiem czy znalazła wierzbę....innego kwiecia prócz przebiśniegów jeszcze brak , ale ona w lasku szukała

Sylwuś dziś sporo pszczół widziałam i dużo biedronek. Trafił się nawet jeden żółty motylek. Jak byłam mała mówiłam, że to cytrynek. Może faktycznie tak się nazywa?
Katkak 19:00, 05 mar 2017

Anda napisał(a)
Piękne masz ciemierniki
Jeśli chodzi o Jude to zeszłej wiosny przycięłam ją na 15 cm i to było za mało. Ona jest dość wrażliwa. Kopiec będę jej rozgarniać jak naprawdę się ociepli. Miesiąc temu przykryłam ją nawet dodatkowo gałęziami choinki, żeby ją trochę osłonić od słońca.

Dzięki Ewciu. Czyli ciąć ją wyżej niż 15cm, dobrze zrozumiałam?
Katkak 19:02, 05 mar 2017

bogumila napisał(a)
Zdrowe roślinki wiosną bardzo nas cieszą,widzę,że u Ciebie już pierwsze kwiaty wystawiają główki.
Siałaś coś na parapecie? U mnie zaczęłam pikować...ale mam też kilka porażek...z zebranych nasionek sadźca i agastache nic nie wyszło...wiosną będę kupować sadzonki.Chcę ich więcej.

Bogusiu na parapetach mam kłosowce, bazylię czerwoną i zwykłą, jarmuż i kobeę. Wszystko jeszcze małe, do pikowania muszę poczekać. Kobeę próbuję kolejny rok, może tym razem się uda. Czekam jeszcze na nasiona stipy i tez będę wysiewać choć ta co mam chyba w większości przezimowała. Sporo mam jeszcze nasion, które sypnę prosto w grunt - czarnuszki, kosmosy i łączkę kwietną .
Katkak 19:04, 05 mar 2017

roma2 napisał(a)
Na początek ślę uśmiechy. I pełen podziw za cudeńka, które robisz sama! To, że nie piszę, nie znaczy, że nie oglądam! Na koniec, masz kopanko w tyłek, bo wyczytałam gdzieś, że nie możesz kupić nasion stipy..., a Ty nie wiesz, kto Ci je może kupić? I wysłać! I to z przyjemnością? Taż to nowoczesna tradycja mogłaby być! Buziam!

Kopanko w dupala powiadasz? Romciu nie odwdzięczyłam Ci się jeszcze za zeszłoroczne nasiona, aż wstyd. Zamówiłam w sklepie, który się tu reklamuje, może jutro dotrą. Nowa świecka tradycja, dobre . Buziaki, kochana jesteś, wiesz?
Katkak 19:05, 05 mar 2017

kasiek napisał(a)
Lustro masz przepiękne jak witraż prawie I jaki piekny przedogródek Ci sie zrobił - brawo!!!

Kasiulek nad przedogródkiem muszę jeszcze trochę popracować. Dosadzę 3 trzmieliny na pniu i ognik czerwony. Powychodzą byliny, sypnę kory i będzie już ok .
roma2 19:18, 05 mar 2017

Katkak napisał(a)

Kopanko w dupala powiadasz? Romciu nie odwdzięczyłam Ci się jeszcze za zeszłoroczne nasiona, aż wstyd. Zamówiłam w sklepie, który się tu reklamuje, może jutro dotrą. Nowa świecka tradycja, dobre . Buziaki, kochana jesteś, wiesz?

Ja tam nic nie sugeruję . W sensie pamięci! Bo ja starsza jestem, a pamietam cudne serduszka, które nie tylko ozdobiły działeczkę, ale zabrane na zimę do domu, genialnie ozdobiły mieszkanie, podświetlone lampeczkami. To chyba ja mam dług? Bo taką całoroczną pamiątkę Kasiulkową mam.
Katkak 19:31, 05 mar 2017

roma2 napisał(a)

Ja tam nic nie sugeruję . W sensie pamięci! Bo ja starsza jestem, a pamietam cudne serduszka, które nie tylko ozdobiły działeczkę, ale zabrane na zimę do domu, genialnie ozdobiły mieszkanie, podświetlone lampeczkami. To chyba ja mam dług? Bo taką całoroczną pamiątkę Kasiulkową mam.

Fajnie, że je lubisz .
Katkak 19:35, 05 mar 2017

Takie lampeczki zawiesiłam dziś w zakątku, gdzie mikroaltanka będzie