Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 12:56, 10 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia musisz takie zrobić
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/8f/bb/79/8fbb796319737c88bf5b869815b6c9f1.jpg

wolę donice robić
Katkak 13:01, 10 cze 2017

Podpowiecie co tu posadzić? Wykarczowałam barwinek i jest miejsce. Z lewej jest róża MW i Queen of garden. To wysokie na pniu to hibiskus, a za nim pigwowiec. Przy schodach jest kratka z malutkimi jeszcze powojnikami. Tych bidnych pseudo kulek bukszpanowych mogę się stąd chętnie pozbyć.

myślałam żeby na brzeg rabaty dać ze 3 szt różyczek miniaturowych, n ś. Teresk, albo dosadzić jeszcze Queen of garden, a za nimi jako wypełnienie jakieś byliny (dałam tam malutkie kłosowce).Podpowiecie?
Myślę, że rozstanie z pigwowcem jakby co też bym dźwignęła .
Katkak 13:08, 10 cze 2017

Dziecię zasnęło, to idę sobie rzodkiewkę wysiać jak już mi em za garażem miejsce zrobił. Dostałam też od koleżanki sadzonkę dyni i świadoma praw i obowiązków wiem, że pewnie przez pół ogrodu będzie mi popierdzielać, ale co tam, posadzę .
Anda 13:21, 10 cze 2017

Kasiu, a ile tam jest miejsca? Bo jak MW i Garden Queen się rozrosną, to nie wiem, czy tam jeszcze dużo miejsca będziesz miała. Na zdjęciu dużo nie wygląda.
Tak na pierwszy rzut to posadzilabym na brzegu Scabiosa columbaria albo Pink Mist albo Blue Mist, a za nią, w nogach hibiska szałwię Caradonna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 13:44, 10 cze 2017

Anda napisał(a)
Kasiu, a ile tam jest miejsca? Bo jak MW i Garden Queen się rozrosną, to nie wiem, czy tam jeszcze dużo miejsca będziesz miała. Na zdjęciu dużo nie wygląda.
Tak na pierwszy rzut to posadzilabym na brzegu Scabiosa columbaria albo Pink Mist albo Blue Mist, a za nią, w nogach hibiska szałwię Caradonna

Ewciu te obco brzmiące nazwy to róże?
13:46, 10 cze 2017
ja nie za bardzo sie odnajduje w twoim stylu nasadzeń ..bo ja wszystko poddaje mustrze i szeregi i rzedy musza byc u mnie ale jestem za wyprowadzeniem pigwy a bukszpana zostawić..wyjdzie na ludzi w przyszłym sezonie

i sadziłabym szałwie i kocimietki ...moze nawet jakies jezówki ...róz chyba wiecej nie te dwie ci starcza ...moze jeszcze jakies ze dwa bukszpany dac ...zeby 3szt były obok siebie ....choc ja na bukszoany w tym roku mam focha przez te choroby grzybowe
Katkak 13:50, 10 cze 2017

Moje pierwsze doniczkowe zbiory
malgorzata_s... 13:58, 10 cze 2017

Kasiu szałwie na całą obwódkę pigwowca i buksy wywal i dodaj po bokach hibiskusa coś wyższego może jeżówki albo kłosowce właśnie i tyle. Róża może by Ci weszła przed powojniki ale jedna i nic więcej.
Anda 13:59, 10 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ewciu te obco brzmiące nazwy to róże?

Nie Zaproponowałam byliny Caradonna to szałwia a Scabiosa to .... driakiew gołębia , właśnie sprawdziłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 14:07, 10 cze 2017

eee_taam napisał(a)
ja nie za bardzo sie odnajduje w twoim stylu nasadzeń ..bo ja wszystko poddaje mustrze i szeregi i rzedy musza byc u mnie ale jestem za wyprowadzeniem pigwy a bukszpana zostawić..wyjdzie na ludzi w przyszłym sezonie

i sadziłabym szałwie i kocimietki ...moze nawet jakies jezówki ...róz chyba wiecej nie te dwie ci starcza ...moze jeszcze jakies ze dwa bukszpany dac ...zeby 3szt były obok siebie ....choc ja na bukszoany w tym roku mam focha przez te choroby grzybowe

Justys nie musisz się odnajdywac. Starczy, że będziesz podziwiać , hahaha.Żart. otóż ja lubię taki misz masz i haos i dobrze się w ty czuję. Natomiast bukszpan jest rośliną do której jakoś wybitnie mięty nie czuję. I choc podobają mi się kulki i stożki u innych, tak u siebie jakoś je nie bardzo widzę.
Posłucham się Ciebie i Gosi i eksmituje pigwowca.