Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Ewa777 10:12, 01 lip 2017

Katkak napisał(a)
Ewcia to pytanko do Ciebie bo masz hortensję Schloss Wackerbarth. Kupiłam rok temu na necie niby dwie te właśnie horty. Ukorzeniły się dwie gałązki i jedna choć tyciusia zakwitła, Obawiam się jednak, że to nie Schlos... Co sądzisz?
to ten maluszek

pamiętam, że te Twoje były bajecznie kolorowe

Kasiu, to na pewno nie Schloss Wackerbarth, bo ona w żadnej fazie nie ma białego koloru. Wrzucam Ci zdjęcie jak kwitnie na początku lipca - ma zielone kwiatki. Zdjęcie z ubiegłego roku, bo w tym coś sie opóźnia. Ale ta Twoja też śliczna, tylko nie Schloss W.

Katkak 10:30, 01 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, to na pewno nie Schloss Wackerbarth, bo ona w żadnej fazie nie ma białego koloru. Wrzucam Ci zdjęcie jak kwitnie na początku lipca - ma zielone kwiatki. Zdjęcie z ubiegłego roku, bo w tym coś sie opóźnia. Ale ta Twoja też śliczna, tylko nie Schloss W.

Kurczę, tak myślałam. Zła jestem jak diabli po napalona byłam na nią jak szczerbaty na suchary. Rok temu kupione małe sadzonki i doopa. Teraz zamówię w sprawdzonym sklepie, bo u mnie nie do dostania. Dzięki Ewciu .
Katkak 22:09, 01 lip 2017

Hurraa . Zakwitły czarnuszki (w łączce), o których tak marzyłam. A zaraziłam się nimi od Kondzia i Sylwii

Katkak 22:13, 01 lip 2017

Dieta białkowa

o, jest i biała czarnuszka
Katkak 22:17, 01 lip 2017

póki co mam takie żabki

dosypałam dziś resztę kamyka
sylwia_slomc... 22:20, 01 lip 2017

Katkak napisał(a)
Hurraa . Zakwitły czarnuszki (w łączce), o których tak marzyłam. A zaraziłam się nimi od Kondzia i Sylwii

Też je lubię i potem nasienniki zasuszone też są śliczne
Katkak 22:21, 01 lip 2017

kobea pnąca zainspirowała mnie do tego, by zrobić dla niej kratki jeszcze wokół drzwi, bo ta na której rośnie już jej nie wystarczała

i nie byłabym sobą, gdym jakiegoś pierdolotka nie dołożyła . Tym razem taki pocieszny aniołeczek
sylwia_slomc... 22:22, 01 lip 2017

Fajnie będzie jak spatynuje ten biały kolorek
Cudnie już masz
U mnie dzisiaj pierwszy raz zakwitła lilia wodna wcale się nie spodziewałam, myślałam, że oczko za płytkie, żeby zakwitła
sylwia_slomc... 22:24, 01 lip 2017

Kasia ubiegłaś mnie nastepnym postem rewelacyjny pomysł z tą krateczka na ścianie Cudnie to wyglada nawet jak jeszcze pusta:
Katkak 22:25, 01 lip 2017

i znów stresik. Zauważyłam, że mój klon palmowy zrzuca niepokojąco dużo liści o tej porze roku.

liście u samej góry drzewka wyglądają jak przypalone, czy co??? Boję się, żeby to znów werticilioza nie była.

Wrzucę te zdjęcia do wątku Choroby klonów. Jest dość solidnie podlewany więc to chyba nie susza.