Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 13:01, 13 paź 2017

Kolorów multum, a tak się martwiłaś, że zabraknie jak klon wypadł, a tu już inne go zastąpiły i jest cudnie ja też uwielbiam te złote liście host, liliowce też podobnie się przebarwiają, zawsze zostawiam jedne i drugie
Katkak 13:07, 13 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kolorów multum, a tak się martwiłaś, że zabraknie jak klon wypadł, a tu już inne go zastąpiły i jest cudnie ja też uwielbiam te złote liście host, liliowce też podobnie się przebarwiają, zawsze zostawiam jedne i drugie

Masz rację, klonów szkoda, ale jeszcze buczki będą miedziane przecież .Zobacz jak cudnie mi mydlnica od Ciebie kwitnie
13:11, 13 paź 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)

liliowce wyciełam wczoraj ...robiły bałagan ....i było w nich bardzo duzo slimaków ..zostawiłam tylko te co jeszcze maja zielone liscie

duzo ślimorów ubiłam reszcie posypałam granulki ...z funkjami jest podobnie liscie robia ściółke wprost idealna dla slimaków ...gdyby stały sztywno to jeszcze bym zniosła ...ale jak juz wiekszośc z nich lezy i gnije i namnaza slimory ..to ja dziekuje a ze funkje mam przy tarasie to obrzydzenie mnie bierze ...bo te gady we wrzesniu spacerowały w pionie po moich siatkach ktore mam na drzwiach balkonowych ...obzydlistwo a fuj chyba z funkjami sie rozstana ...bo mnie slimaki zjedza zywcem
sylwia_slomc... 13:14, 13 paź 2017

Pewnie już przymrozek miałaś, że leżały u mnie jeszcze nie było i na baczność się trzymają
sylwia_slomc... 13:17, 13 paź 2017

Katkak napisał(a)

Masz rację, klonów szkoda, ale jeszcze buczki będą miedziane przecież .Zobacz jak cudnie mi mydlnica od Ciebie kwitnie
[/qu0ote]
Ona jest świetna bo nawet jak nie zetniesz po pierwszym to i tak kwitnienie powtarza, tylko ciąć gdybyś chciała to zaraz pod przekwitniętymi kwiatami w przyszłym roku oczywiście. Wiosną już będzie ładna kępka
elzbieta_g 19:03, 13 paź 2017

Katkak napisał(a)
/p/153/1533974/original.JPG[/img]
]

piękny ten oczar, ale ta mała ogrodniczka jeszcze piękniejsza
Pawlus 19:03, 13 paź 2017

Takie kolory mogłyby być do grudnia, za krótka ta jesień.
Też chętnie dowiem się jak długo kwitnie rdest, widziałem w Niemczech w miejskich kompozycjach i bardzo mi się spodobał.
Katkak 19:53, 13 paź 2017

Pawlus napisał(a)
Takie kolory mogłyby być do grudnia, za krótka ta jesień.
Też chętnie dowiem się jak długo kwitnie rdest, widziałem w Niemczech w miejskich kompozycjach i bardzo mi się spodobał.

O tak, taka jesień mogłaby trwać dłuuuugo . Sprawdziłam, rdest kwitnie u mnie gdzieś od połowy lipca.
Katkak 19:55, 13 paź 2017

elzbieta_g napisał(a)

piękny ten oczar, ale ta mała ogrodniczka jeszcze piękniejsza

Eluś, zobacz jak z werbeną walczy żeby zerwać
elzbieta_g 19:59, 13 paź 2017

Katkak napisał(a)

Eluś, zobacz jak z werbeną walczy żeby zerwać

a werbena nie łatwa do wyrwania śliczne ujęcie córy i piękny ogród w tle