Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:21, 04 kwi 2019

skimia w roli głównej
ryska 20:52, 04 kwi 2019

Uwielbiam Twoją bajkę. Uśmiecham się na widok każdego zdjęcia. Brawa za wyjątkowość. Buziaki
sylwia_slomc... 21:43, 04 kwi 2019

Anda napisał(a)

Sylwio to zależy od odmiany. Ciemierniki kwitną dość późno i dlatego te siane, a nie hodowane in vitro, są droższe. Pierwszego roku siewek mogłaś nawet nie zauważyć.

Ewo zauważyłam od razu bo był lasz zielonyc przylistków i się zastanawiałam co to nim pierwszy listek właściwy się pojawił
Teraz wysiały mi się te ciemne bordo, zobaczymy jak szybko one będa kolor dawały, dziś kolejne białe zeszłoroczne kwituszek otwarły
Katkak 02:35, 05 kwi 2019

ryska napisał(a)
Uwielbiam Twoją bajkę. Uśmiecham się na widok każdego zdjęcia. Brawa za wyjątkowość. Buziaki

Reniu kochana, aż mi się na serduchu ciepło zrobiło. Dziękuję
Katkak 07:39, 06 kwi 2019

wreszcie nasza żaba Stefa pokazała się wczoraj w dzień . Ale urosła bardzo. Zobaczcie, to zdjęcie Stefci sprzed roku:

a to Strefa sfotografowana wczoraj. No kawał baby się zrobiło . Choć nie wiem czy to on, czy ona

i woła biedna za jakimś absztyfikantem, a tu choćby chciał, to nie bardzo ma skąd przyjść.
Katkak 07:47, 06 kwi 2019

zawsze Sylwii zazdrościłam, że bratki Jej się tak hurtowo wysiewają i doczekałam się i ja takiego rodzynka .

wzdycham do tego kwiecia i klęczę przy nim upajając się zapachem

Emuś dotrzymał słowa i zabrał się za skrzynie na warzywa

a ja pomalowałam pokostem lnianym, tak em zalecił .
Dziś poskręcamy i mam nadzieję, że wkrótce będziemy sobie z córcią wysiewać warzywka. Obie nie możemy się już doczekać
Katkak 07:51, 06 kwi 2019

tawuły w tym momencie mnie najbardziej zachwycają

wzdycham do tej budlei. Powtykałam patyki do słoika, ale póki co inna puściła korzenie, a Santana jeszcze nie.

turzyca palmowa od Eci z Gdańska . Przywieziona w zeszłym roku. Podzieliłam się nią jeszcze z naszymi gospodarzami w Stegnie
Katkak 07:55, 06 kwi 2019

trzmieliny z tymi nowymi listeczkami są przecudne.

tu za chwilę będzie szał zapachu . Mahonie - lubię je za to, a pszczoły pewnie jeszcze bardziej

bez Sutherland Gold. A drugi nadal nie daje oznak życia, ale daję mu jeszcze szansę. Oby się obudził, bo już na takie fajne drzewko go wyprowadziłam.

a teraz lecę na klamoty i do Pana Ł. na rynek. Zobaczę co tam ma ciekawego .
Katkak 17:05, 06 kwi 2019

taką kalinę szczepioną na pniu dziś kupiłam .
zdjęcia byle jakie bo na szybko i w deszczu. Jutro zrobię lepsze .
Katkak 17:09, 06 kwi 2019

posadzona obok grujecznika. Ciachnę mu te dolne gałązki. Mira już dawno mi to zalecała, ale żal mi było. Teraz kalinie ciut więcej miejsca zrobię .

emuś obiecywał, obiecywał i się wziął i wywiązał . Najpierw zrobił skrzynie do warzywnika

potem wyrównywał teren.