Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 08:49, 10 wrz 2014

Agania napisał(a)
Kasieńko dzień dobry, zdolniacha jesteś, widziałam twoje cuda w nowym wątku, "zrób to sam"....fieszszsz jak mnie to kręci........zbieram produkty do decoupage, jak coś to będę wpadać do ciebie z pytaniami.........albo już zapytam, czy znasz tę metodę przecierek na suchy pędzel...i tam przytoczone na blogu....past. orchidea i past. caffe late?
http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/2009/03/przecierki-i-suchy-pedzel.html

Gratuluje mamie cudownej córeczki, Kasiu kiedy był, ten najpiękniejszy dzień narodzin
buziolek

Agatka córcię urodziłam 21.08. A co do tych przecierek... Ja często maluję przedmioty, że wychodzi taki efekt jak np. ta szuflada na blogu. Używam do tego farb akrylowych w kolorze brązowym i białym lub jak wolisz kremowym. Najpierw maluję brązową farbą, po wyschnięciu wszystkie kanty, załamania pocieram woskiem (zwykłą świeczką) i na to maluję jasną farbę. Jak wyschnie to papierem ściernym przecierasz cały przedmiot i z pod spodu wychodzi wtedy ten brązowy kolorek .
Co do suchego pędzla to kiedyś próbowałam choć nieco inaczej. Miałam specjalną, jasną bejcę, którą dawałam na suchą szmatkę i pocierałam przedmiot. W ten sposób mam pomalowaną półkę w kuchni. Potem zrobię fotkę to zobaczysz . Pozdrawiam.
Katkak 08:50, 10 wrz 2014

EPODLAS napisał(a)
Kasiu gratulacje, córcia śliczna. Niech ci się zdrowa chowa no i da mamusi się w nocy wyspać. Bo mój syn w nocy dawał mi takie koncerty że w dzień ledwo żyłam. Ale wszystko przeżyłam, dziś to już dorosły mężczyzna.

Bożenko z tym spaniem w nocy różnie bywa, ale jak Niunia da popalić to resetuję się w dzień - emuś bawi, a ja ucinam sobie choćby krótką drzemkę .
Katkak 08:51, 10 wrz 2014

asiach napisał(a)

Piękny kwiatuszek a jakie duże oczęta ma
Miłego dzionka życzę

Dziękuję Asiu i nawzajem . Prawda, że podobni są do siebie z wnuczkiem Jagody?
Jag_58 10:19, 10 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Dziękuję Asiu i nawzajem . Prawda, że podobni są do siebie z wnuczkiem Jagody?

Kasiulek fajnie ,ze widziałaś fotkę wnusia ( juz ją wykasowałam ) prawda ,ze podobni może kiedyś ich drogi sie zejdą hahha
Miłego dnia ,buziaki
Katkak 10:51, 10 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiulek fajnie ,ze widziałaś fotkę wnusia ( juz ją wykasowałam ) prawda ,ze podobni może kiedyś ich drogi sie zejdą hahha
Miłego dnia ,buziaki

Jagódko, u mnie w lokalnej gazecie jest rubryka gdzie są zdjęcia nowo narodzonych dzieciaczków i każde maleństwo inne. A tu takie dwa kloniki się trafiły: jeden z Wielkopolski drugi z Podkarpacia . Pozdrawiam serdecznie i ucałuj Konradka
malgorzata_s... 11:00, 10 wrz 2014

Kasiulka buziaczki dla Was Ja też widziałam bliźniaki
Jag_58 11:11, 10 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Jagódko, u mnie w lokalnej gazecie jest rubryka gdzie są zdjęcia nowo narodzonych dzieciaczków i każde maleństwo inne. A tu takie dwa kloniki się trafiły: jeden z Wielkopolski drugi z Podkarpacia . Pozdrawiam serdecznie i ucałuj Konradka

Kasiu ucałuje w sobotę całuj swoja Stokrotkę w łapeczki od cioci Jagódki
pasjonatkaam... 21:24, 10 wrz 2014

Kasiunia,księżniczka cuuudna,jeszcze raz gratuluję! Latem to już Ci będzie pomagała w ogródeczku Buziaki dla Was!
Katkak 09:10, 11 wrz 2014

Dzięki Ewciu
Katkak 09:16, 11 wrz 2014

Wczoraj przyszła moja wymarzona brzózka Schneverdingen Goldbrike. U mnie w szkółkach była nie do zdobycia więc pozostały zakupy przez internet. Najważniejsze, że nie jest szczepiona. Dąb Bartek to to nie jest , ale przed zakupem rozmawiałam ze sprzedawcą przez telefon i wiedziałam na jakiej wielkości drzewko się piszę.

W ogródku miałam jeszcze większe mikrusy, które teraz są już duże, więc i brzózka powoli urośnie .