Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

pasjonatkaam... 15:46, 11 wrz 2014

Brzózki uwielbiam,bardzo bym je chciała u siebie,dla mnie to takie subtelne "damy"ale niestety jestem na nie uczulona Pozdrawiam czwartkowo
Katkak 16:02, 11 wrz 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Brzózki uwielbiam,bardzo bym je chciała u siebie,dla mnie to takie subtelne "damy"ale niestety jestem na nie uczulona Pozdrawiam czwartkowo

Ja też bardzo lubię brzozy Szkoda, że jesteś na nie uczulona. Ja na szczęście nie mam żadnej alergii. Pozdrawiam
Katkak 16:06, 11 wrz 2014

A nasz ogródek odwiedziła dziś wiewióra , tak fajna ruda kitka . Przyszła sobie orzechy pozbierać, bo już zaczynają spadać. Ledwo ją zobaczyłam, a już dała dyla, więc o zdjęciu mogłam zapomnieć. Ale cieszy mnie bardzo, że się pojawiła, bo w zeszłym roku prawie nas nie odwiedzały. Może Nuka je odstrasza. W pobliżu jest park, więc wiewiórek sporo. Niestety wiele z nich ginie pod kołami samochodów .
Luki 16:35, 11 wrz 2014

Kasiu na brzozy i ja mam chrapkę skarbonka już założona i w przyszłym roku planuje 5 sztuk posadzić w ostatniej niezagospodarowanej części.
Jak trzeba to dziel żurawki teraz dobry moment (tak z moich doświadczeń wywnioskowałem )
Katkak 16:39, 11 wrz 2014

Luki napisał(a)
Kasiu na brzozy i ja mam chrapkę skarbonka już założona i w przyszłym roku planuje 5 sztuk posadzić w ostatniej niezagospodarowanej części.
Jak trzeba to dziel żurawki teraz dobry moment (tak z moich doświadczeń wywnioskowałem )

O proszę , a jakie brzozy planujesz kupić? Łukaszek boję się dzielić te żurawki, że im zamiast dobrze, to krzywdę zrobię. Wiem, że to głupie, ale co poradzisz . Mam je podzielić tak jak dzieli się hosty? Pytanie pewnie nie najmądrzejsze, ale człowiek uczy się całe życie .
Katkak 15:25, 13 wrz 2014

jeszcze wczoraj ta rabata wyglądała tak:

to jest stan przejściowy, który chwilowo wygląda tak:
Katkak 17:40, 13 wrz 2014

a teraz tak:

Chmm... efekt może mało spektakularny, bo i brzózka tycia, ale jak to się mówi - na dobre warto czekać . No i zrobiło się odrobinę miejsca, chociażby na jeszcze jedną Limkę i jakąś trawkę. A ponieważ śliwki już nie ma i można dojść do ogrodzenia, więc mogę wreszcie dosadzić cisy .
malgorzata_s... 17:56, 13 wrz 2014

Kasiu o wiele lepiej Jak dosadzisz to co planujesz to będzie spójnie i pięknie Buziam
Katkak 17:58, 13 wrz 2014

i jeszcze taki fajny prezencik - dostałam dziś od cioci trzy wrzośce

hortki cudnie się przebarwiają. Cały ten proces tak naprawdę obserwuję dopiero w tym roku, bo od zeszłego mam u siebie hortki. Wcześniej jakoś tego nie dostrzegałam. A teraz rozpływam się nad każdą jaką spotykam.

Katkak 18:03, 13 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu o wiele lepiej Jak dosadzisz to co planujesz to będzie spójnie i pięknie Buziam

Dzięki Gosiaczku, ja też jestem zadowolona z efektu. Może w poniedziałek wyciągnę rodzinkę do szkółki po Limkę, może jakaś trawka wpadnie w oko . Mam dwa Morning Lighty posadzone w beznadziejnym miejscu, które i tak trzeba przesadzić więc pewnie będą obok na tej rabatce pomiędzy Limkami .