Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 13:42, 11 wrz 2014

kasiek napisał(a)
Mała cudniasta ( teraz małe dzieci najbardzie podobaja mi się cudze
Brzózka niczego sobie, one szybko rosną. Żurawki pieknie Ci kwitną moje się obraziły z powodu zbyt częstego przesadzania i dzielenia. Za chwilę będziesz rarrytasy dla ptaszków robic

A moje niektóre żurawki aż się proszą o podzielenie, a ja boję się je ruszać, że im krzywdę zrobię . Pozdrawiam Kasiulka A może się zapatrzysz?
Katkak 13:44, 11 wrz 2014

elzbieta_g napisał(a)
Kasiu fajna ta brzózka, widziałam jej dorosłą postać...cudo i gigant będzie

Hej Elunia, szkoda że nie obfociłaś tej brzózki . Ale u nas ma ją Agnieszka z Agnieszkowego ogródka i to Ona mi ją doradziłą . Jak będzie rósł gigant to będę zmuszona przestać się bać używać sekatora
Katkak 13:45, 11 wrz 2014

MalgosiaR napisał(a)
Kasiu brzoza fajna, nie martw się za 2-3 lata będzie już jej się bielić kora

Właśnie Małgoś, czas szybko leci i ani się obejrzę, a będzie już trzeba głowę do góry zadzierać żeby na brzózkę popatrzeć
Katkak 13:46, 11 wrz 2014

ANIA napisał(a)
Brzózka z pewnością urośnie na spore drzewko, a kora szybko się wybieli. Brzozę warto mieć w ogródku nie tylko ze wzgledu na wolory wizualne, ale też zdrowotne.

Ania sprzedawca mi powiedział, że kora tak za dwa lata powinna się wybielać. Czyżbyś robiła jakieś medykamenty z brzozy? Syrop?
ANIA 13:48, 11 wrz 2014

Sama obecność brzozy ma korzystny wpływ na człowieka. Chorzy przytulają się do brzózek, żeby nabrać sił, może to gusła, ale nieszkodliwe
Kapibara 13:54, 11 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Ooooo! Jakie to ładne zdiątko, moje korzenne klimaty Szukam jeszcze tego wątku z twoim decu...
Jag_58 14:08, 11 wrz 2014

Kasiu piękna brzózka czyli córcia ma swoje drzewo czytałam ,ze kiedys sadzono drzewo kiedy rodziło się dziecko i ścinało sie je kiedy wychodziło z domu na swoje ,a z drewna ściętego drzewa robiono np meble do sypialni tzw. wyprawa buziaczki x3
Katkak 14:32, 11 wrz 2014

ANIA napisał(a)
Sama obecność brzozy ma korzystny wpływ na człowieka. Chorzy przytulają się do brzózek, żeby nabrać sił, może to gusła, ale nieszkodliwe

Moja chyba za chuda jeszcze na przytulanie Zaczekam aż podrośnie
ANIA 14:33, 11 wrz 2014

Przytulaj się teraz subtelnie z miłością, a ona po latach Tobie się odwdzięczy.
Katkak 14:33, 11 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)
Kasiu piękna brzózka czyli córcia ma swoje drzewo czytałam ,ze kiedys sadzono drzewo kiedy rodziło się dziecko i ścinało sie je kiedy wychodziło z domu na swoje ,a z drewna ściętego drzewa robiono np meble do sypialni tzw. wyprawa buziaczki x3

Jagódko brzózkę miałam kupić już parę miesięcy wcześniej, ale albo nie było brzózki, albo kasy. A że wreszcie ją kupiłam to akurat zbiegło się to w czasie z narodzinami Iguni