Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Donia72 16:09, 22 wrz 2014

Kasiu, one były na rabacie, gdzie rosną rh i iglaki. Ziemia była całkiem wymieniona na kwaśną, kora też była wysypana.
Katkak 17:25, 22 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Kasiu, one były na rabacie, gdzie rosną rh i iglaki. Ziemia była całkiem wymieniona na kwaśną, kora też była wysypana.

Doniu tak czy siak, ja bym jeszcze dała wrzosom szansę .
Donia72 17:31, 22 wrz 2014

Kusisz Kasieńko, kusisz
malgorzata_s... 19:08, 22 wrz 2014

Kasiu widziałas wrzosy u Kapiasa? Dwa lata temu wymarzły dwie trzecie. Teraz przykrywają agro.Ja też tej zimy nie okryłam ale jak śniegu nie będzie to przykryję Buziaczki
Katkak 20:11, 22 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu widziałas wrzosy u Kapiasa? Dwa lata temu wymarzły dwie trzecie. Teraz przykrywają agro.Ja też tej zimy nie okryłam ale jak śniegu nie będzie to przykryję Buziaczki

Fajnie Gosiaczku, że w pobliżu masz takie fajne miejsca jak te ogrody pokazowe. Ja nigdy nie byłam w takim miejscu, a strasznie bym chciała. To może lepiej jednak przykryć na zimę te wrzosy jak tak... Buźka
Agania 11:11, 23 wrz 2014

Oni mają dużą wielka odkrytą przestrzeń, ja swoich wrzosów już nie okrywam, tylko te młode teraz posadzone, ale okrycie nigdy nie zaszkodzi

Kasiu, dziekuję za fotkę...szukasz puszeczki z z farbą dla Agani do pokazania.....jak tam maleńka twoja gwiazdeczka

buziak
Katkak 11:20, 23 wrz 2014

Agania napisał(a)
Oni mają dużą wielka odkrytą przestrzeń, ja swoich wrzosów już nie okrywam, tylko te młode teraz posadzone, ale okrycie nigdy nie zaszkodzi

Kasiu, dziekuję za fotkę...szukasz puszeczki z z farbą dla Agani do pokazania.....jak tam maleńka twoja gwiazdeczka

buziak

Spokojnie Agatko, jak tylko znajdę to wrzucę fotkę
Agania 11:37, 23 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Agatka córcię urodziłam 21.08. A co do tych przecierek... Ja często maluję przedmioty, że wychodzi taki efekt jak np. ta szuflada na blogu. Używam do tego farb akrylowych w kolorze brązowym i białym lub jak wolisz kremowym. Najpierw maluję brązową farbą, po wyschnięciu wszystkie kanty, załamania pocieram woskiem (zwykłą świeczką) i na to maluję jasną farbę. Jak wyschnie to papierem ściernym przecierasz cały przedmiot i z pod spodu wychodzi wtedy ten brązowy kolorek .
Co do suchego pędzla to kiedyś próbowałam choć nieco inaczej. Miałam specjalną, jasną bejcę, którą dawałam na suchą szmatkę i pocierałam przedmiot. W ten sposób mam pomalowaną półkę w kuchni. Potem zrobię fotkę to zobaczysz . Pozdrawiam.

Widziałm ,ładna wyszła, poszukasz puszeczki z tą bejcą?. Czy po wtarciu bejcy, jeszcze przecierasz papierem ściernym?

21.08..........to już pierwszy miesiąc........kiedy nam pokarzesz malusią Igunię
malgorzata_s... 11:54, 23 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Fajnie Gosiaczku, że w pobliżu masz takie fajne miejsca jak te ogrody pokazowe. Ja nigdy nie byłam w takim miejscu, a strasznie bym chciała. To może lepiej jednak przykryć na zimę te wrzosy jak tak... Buźka

Przyjedziesz, zobaczysz Buziaki
Nallar 22:54, 23 wrz 2014

Przepis na nalewkę o który prosiłaś. Osobiście wolę bez dodatku spirytusu, (jest zbyt mocna) robię z samej wódki.