Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:24, 25 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Hura... ja też mam Herkulesa.
Właśnie Cię miałam zapytać co to. Jeszcze musisz mi powiedzieć co to za roślinka, chodzi mi o tą małą kępkę.

Ewunia poza hostami i Herculesem masz jeszcze kępkę liliowca (potem wkleję Ci zdjęcie jak kwitnie), serdsuzkę wspaniałą (moja jedna z ukochanych roślin) i znany i lubiany bluszcz . On szybciej rośnie niż ten zwykły zielony. Buźka.
Katkak 21:28, 25 kwi 2015

Kochani dziękuję bardzo . Tulipany to teraz moi stali modele .
Nallar 21:39, 25 kwi 2015

Dzięki za nadanie imion nie rozpoznałam serduszki
A zdjęcia nowej rabatki gdzie?
Katkak 21:42, 25 kwi 2015

Dziś mój eM z własnej woli powiększył rabatkę pod gruszką . Sam to zresztą wymyślił . A ja się ogromnie cieszę bo mam więcej miejsca na roślinki
Rok temu było tak

A dziś jest tak
ten styrany fragment trawnika między rabatami wyłożymy chyba kamieniem. Wtedy kamień spod studni i kamień spod placyku do biesiadowania by się połączyły taką właśnie kamienną ścieżynką.
Katkak 21:42, 25 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Dzięki za nadanie imion nie rozpoznałam serduszki
A zdjęcia nowej rabatki gdzie?

A tu
malgorzata_s... 21:47, 25 kwi 2015

No proszę Krzychowi przekaż że pięknie jest a jak ścieżka kamienna powstanie to już będzie idealnie To dobry pomysł bo trawnik będzie stale wydeptany Buziaki
Nallar 21:50, 25 kwi 2015

Pochwały dla Krzysia.
Jakieś plany roślinkowe na nową rabatę są?
jona 21:58, 25 kwi 2015

Chce się spacerować tą ścieżką wokół gruszy
Katkak 22:02, 25 kwi 2015

Byłam też dziś w szkółce i zrobiłam zakupy pod tę rabatkę ze żwirkiem. Chciałam tam coś zimozielonego, żeby zimą taka pustka od niej nie zionęła, bo widzę ją z okna i taki widok drażnił. Kupiłam choinę kanadyjską Jeddeloh, 2 ciemierniki, azalię japońską (miała być kermesina) Kermesina Rose, kiścienia "Makijasz", takiego fajnego, żółto obrzeżonego buksika i 2 przywrotniki ostroklapowe (już nie na tę rabatę). Zdjęcia trochę kiepskie, bo robione późno, więc jutro wrzucę coś lepszego, a póki co...

T am w kąciku widać tę azalię. Strasznie biednie na razie tam wygląda - taka maluśka. Mam nadzieję, że szybko urośnie.
Katkak 22:14, 25 kwi 2015

Ten żwirek z rabaty wyleci. Jest brzydki, szary jak ten mur. Chyba będzie tam po prostu ziemia, bo jeśli chcę się pozbyć szmaty, to żwirek odpada. Kora natomiast w grę nie wchodzi bo bałagan robi tam magnolia - wiosną przekwitające kwiaty, a jesienią liście i z kory nie miałabym jak tego sprzątnąć.
I jeszcze wspaniała dzisiejsza niespodzianka. Po powrocie ze szkółki moja kochana sąsiadeczka obdarowała mnie takim oto dobrem: przywrotnikiem ostroklapowym (najlepsze jest to, że w szkółce też go kupiłam ), żurawką kwitnącą na czerwono, szafirkami i prymulkami . Zresztą sami zobaczcie .

przywrotnik w ilościach hurtowych