Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 10:20, 26 paź 2015

Agania napisał(a)

Czasami zwykłe siewki klonów tak pięknie się wybarwiają

Domek Elfów - bajeczny

Jak zobaczę coś podejrzanego, wtedy stosuję to co na róże....substral 2 w 1

Dzięki, zapiszę sobie
Nallar 11:34, 26 paź 2015

Ciekawa jestem co Ty jeszcze wymyślisz.Fantazjorko.
mira 13:48, 26 paź 2015

a

ale się opisalam i mi wcięło brr

ta fotka to z ogrodu Marzenki O! -ona ma obie róże ja nie mam musisz jej pytać i u niej zobaczysz te róże

czwartek - mam pomocnika ogrodowego na wyłączność i musimy działać twórczo

ten domek cudniasty może też zmałpujemy
ale będziemy robić Twoje lampiony ze słoiczków tylko klej muszę kupić bo musimy przygotowac lampy żeby Mikołajowi oświtlić drogę
więc na tych słoiczkach przyklejamy te serwetki oczywiście na zewnątrz widzisz jaki ze mnie marny twórca

pozdrawiam
Milka 14:50, 26 paź 2015

Katkak napisał(a)
Wszystkie elementy domku dla elfów, tudzież krasnoludków sklecone...
Brakowało tylko drzewka więc zrobiłam .

wystarczyły styropianowa kulka patyk, trochę mchu (niestety mam go pod dostatkiem) i cienki drucik do mocowania

Odrobina własnej bajki dla dzieciaków

Ale czad naprawdę pomysł super modrzew pięknie wybarwiony i sliczne ujęcie
anka_ 15:30, 26 paź 2015

Kasiu podziwiam cię za tą nietuzinkowość i wspaniały ogród z klimatem.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mathildis 15:37, 26 paź 2015

Nietuzinkowy to bardzo trafne słowo opisujące ogród Kasi w dodatku widać, że tworząc go jest w swoim żywiole
AgataBC 16:06, 26 paź 2015

Kasia czy Twój jarząb ma na dole szczepienie? Bo właśnie nie wiem czy ta odmiana rośnie na swoim korzeniu. Zauważyłaś jakieś zgrubienie nad ziemią?
Makao_J 17:13, 26 paź 2015

Ten ogród jest trochę jak z bajki. Te małe białe drzwiczki to jak przejście dla krasnali.
Takie elementy pobudzają bajkową wyobraźnię. Wątek powinien mieć tytuł "Zaczarowany ogród" albo "Alicja w krainie czarów" czy coś w tym stylu.
sylwia_slomc... 19:03, 26 paź 2015

Kasia mam świetny pomysł dla Ciebie nie wiem tylko czy masz odpowiednie drzewo......sama bym zastosowała, ale mój ogród w innym stylu jest.......

drzewo z grubym pniem, na dole zrobić drzwiczki mogły by być podobne do tych, ale niekoniecznie wyżej zrobić imitację ramek okiennych np ze związanych patyków....wiesz tak na zasadzie czterech kwadracików jak to dzieci okna rysują można by zrobić mini balkonik..........pobudziłam Ci wyobraźnię?.....mam nadzieję......pasowałoby u ciebie takie bajkowe drzewo

Dachem może być korona drzewa, albo można zrobić imitację taką jak górale robią nad furtkami daszki......tak mi się jakoś ten domek z Kubusiem Puchatkiem skojarzył.....drzwi można by owalne
AgataBC 19:17, 26 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia mam świetny pomysł dla Ciebie nie wiem tylko czy masz odpowiednie drzewo......sama bym zastosowała, ale mój ogród w innym stylu jest.......

drzewo z grubym pniem, na dole zrobić drzwiczki mogły by być podobne do tych, ale niekoniecznie wyżej zrobić imitację ramek okiennych np ze związanych patyków....wiesz tak na zasadzie czterech kwadracików jak to dzieci okna rysują można by zrobić mini balkonik..........pobudziłam Ci wyobraźnię?.....mam nadzieję......pasowałoby u ciebie takie bajkowe drzewo

Dachem może być korona drzewa, albo można zrobić imitację taką jak górale robią nad furtkami daszki......tak mi się jakoś ten domek z Kubusiem Puchatkiem skojarzył.....drzwi można by owalne

Sylwia masz na myśli coś takiego?
Albo takiego takiego?