Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:55, 19 lis 2015

Agcia napisał(a)
Rzeczywiście fajnie się te turzyce rozrastają. Muszę wziąć je pod uwagę u siebie.
Jałowiec wyraźnie się rozrósł- też to widzę

Agatka jak będziesz je kupować, to nie kupuj za dużo, bo one cudnie się dzielą. Ja kupiłam zaledwie 3szt. w zeszłym roku i nie dość, że cudnie się rozrosły, to jeszcze pobrałam z nich te właśnie sadzonki, poza tym te, które mam w przedogródku i jeszcze trochę Kasi dałam. I nadal są duże i okazałe . Fajnie, że ten jałowiec troszkę się zagęścił . Nie mogę się doczekać aż będzie z niego taki śliczniusi, gęsty okazik. Jest idealny do tamtego miejsca, bo to miniaturka .
Makao_J 08:13, 20 lis 2015

Ja też lubię koleusy. Mam takie ciemno-bordowe. Dostałam od teściowej i teraz mam je co roku. W sezonie tworzą taką kulę 70 cm średnicy.
Dominika11 08:23, 20 lis 2015

Koleusy też bardzo mi się podobaja i chyba w przyszłym roku się w nie zaopatrzę A wysiewałaś z nasionek Kasiu ???
Makao_J 08:30, 20 lis 2015

Ja kiedyś próbowałam tę mieszankę. Ale żaden nie wyrósł na tyle by coś z niego było. Może zrobiłam coś nie tak. Rosły rosły i chlap... Dokupiłam później gotową sadzonkę i mam co sezon nowe sadzonki bez problemu.
kamila66 11:08, 20 lis 2015

No i ja muszę je zakupić nawet nie sądziłam, że mają tyle odmian.
sylwia_slomc... 11:19, 20 lis 2015

Niwaki fajniusio się zagęścił w przyszłym sezonie przytnij go ze trzy razy i na jesień dopiero zobaczysz jaki będzie już fajny.....czubki też mu zetnij to wtedy chmurka ładniejsza wyjdzie jeszcze
kamila66 11:29, 20 lis 2015

Katkak napisał(a)
Poniewierała się w ogródku taka kula ze styropianu. Buła obklejona szklanymi pastylkami, ale nie zdało to egzaminu, bo poodpadały. Więc tak z głupia pomalowałam ją i nabiłam na patol, do którego przywiązany jest buczek.
Kolejne sadzonki koleusów. Wiosną balkon będzie bajecznie kolorowy, bo bardzo łatwo i szybko się je rozmnaża .

ta horta trzyma jeszcze liście

Jak hortka trzyma jeszcze liście to może zimy nie będzie u mojej sąsiadki pąki popękały na magnolii
Artystka z Ciebie zrób jeszcze dwie takie kule rożnej wysokości
Dominika11 11:31, 20 lis 2015

Makao_J napisał(a)
Ja kiedyś próbowałam tę mieszankę. Ale żaden nie wyrósł na tyle by coś z niego było. Może zrobiłam coś nie tak. Rosły rosły i chlap... Dokupiłam później gotową sadzonkę i mam co sezon nowe sadzonki bez problemu.
a co samo się wysiewa ???
Makao_J 12:54, 20 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
a co samo się wysiewa ???

Nieee no co Ty. Trzeba co roku sadzonki odrywać i sadzić od nowa. I tak w kółko. Ale nie ma problemu żadnego z ukorzenianiem.
Dominika11 12:55, 20 lis 2015

Makao_J napisał(a)

Nieee no co Ty. Trzeba co roku sadzonki odrywać i sadzić od nowa. I tak w kółko. Ale nie ma problemu żadnego z ukorzenianiem.
czyli na pierwej raz najlepiej sie zaopatrzyć w sadzonki i potem sobie odszczepiać