Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 11:31, 17 lis 2015

Katkak napisał(a)

Sylwuś żeliwne nogi kupowałam na necie, deski kupione były "po pieniądzach", a blat zrobiony jest z drewnianego parapetu, który jakoś o rodziców się uchował. Więc meble wyszły nas niewiele i taki był plan . Wybierając tę farbę myślałam, że efekt będzie trochę subtelniejszy i by był, gdybyśmy pomalowali raz. Ale em stwierdził, że koniecznie trzeba dwa razy i tak wyszły. Ale myślę, że za jakiś czas to właśnie czas je sam postarzy, bez mojego udziału nawet . Tym bardziej, że zimą są na zewnątrz, tylko plandeką przykryte . Latarenka wyszperana na rupieciach za chyba 15, albo 25 zł, nie pamiętam dokładnie. Zaglądam tam od czasu do czasu, żeby i Tobie wyszperać . A decoupage na blacie robić nie chcę, bo tam jest dużo słonka i momentalnie obrazek by wyblakł. Tym bardziej, że to płaska powierzchnia. Marzy mi się zrobienie tam zadaszenia, podobnego jak u Kasi, ale im bliżej wiosny, tym mniej jestem pewna czy z funduszami uda się wyrobić .

Kasia nie chodziło mi o klejenie serwetek na blacie stołu tylko o zrobienie samych spękań takich wielkich ....wiem że są pasty do spękań różnej wielkości....do takich mikro na ramki do zdjęć i takie wielkie na ramy od obrazów..........ale ok jak chcesz poczekać to też można. Moje drzwi od gospody malowane dwa lata temu już same obłażą , ale nie zabezpieczam ich na zimę nijak to mają prawo

Tak mi się tylko wydaje że ładnie by było z tymi spękaniami, a nie trzeba by ich robić na całym blacie tylko tak miejscami. Widziałam też jak robią meble vintage, podobnie jak ty drzwiczki malują ciemnym na spód potem jasnym kolorem i ten jasny przecierają papierem ściernym , aż pokaże się ten ciemny z pod spodu......też fajny efekt. Ale Twoje robione samodzielnie i tak są śliczne
Nallar 13:04, 17 lis 2015

Wisteria ma faktycznie pędziska, zastanawiałam się nad jej kupnem, tylko gdzie ja mogłabym ją wsadzić.....
Horcia pnąca, też potrzebuje solidnego wsparcia i miejsca dla niej też nie znalazłam, a zaczęła przybierać w szerz i wzdłuż.
Jeśli nie zmarznie tej zimy, będę musiała ją koniecznie przesadzić. Ach te dylematy.
BASIA8 14:46, 17 lis 2015

Katkak napisał(a)

Basiulek, a jak tam remonty? Potem do Ciebie zerknę .

Kasieńko remonty trwają cały czas - muszę nowe zdjęcia dodać i pokazać jak tam u Nas
Katkak 22:16, 17 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Twoje hortki jeszcze takie ladne , moje czarne juz oddawna. Drzewko pomyslowo wykorzystane a te kulki ! Swietne miskowate pysznosci oj ile tego dobra u Ciebie

Dzięki Joleczko . Hortki czarne powiadasz? Ciekawe dlaczego. Moje nigdy czarne nie były, nawet zimą.
Katkak 22:16, 17 lis 2015

ZbigniewG napisał(a)

Kamila jak sięgnę w zakamarki pamięci to jest właśnie to

Dzięki. Dopisany do listy chciejstw jako pozycja 61 .
Katkak 22:18, 17 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasia nie chodziło mi o klejenie serwetek na blacie stołu tylko o zrobienie samych spękań takich wielkich ....wiem że są pasty do spękań różnej wielkości....do takich mikro na ramki do zdjęć i takie wielkie na ramy od obrazów..........ale ok jak chcesz poczekać to też można. Moje drzwi od gospody malowane dwa lata temu już same obłażą , ale nie zabezpieczam ich na zimę nijak to mają prawo

Tak mi się tylko wydaje że ładnie by było z tymi spękaniami, a nie trzeba by ich robić na całym blacie tylko tak miejscami. Widziałam też jak robią meble vintage, podobnie jak ty drzwiczki malują ciemnym na spód potem jasnym kolorem i ten jasny przecierają papierem ściernym , aż pokaże się ten ciemny z pod spodu......też fajny efekt. Ale Twoje robione samodzielnie i tak są śliczne

Sylwuś nad tymi spękaniami niech czas popracuje . Emuś chciał tak, to poszłam na kompromis. On mi ustąpił z kolorem, za to jest bez moich udziwnień .
Katkak 22:19, 17 lis 2015

Nallar napisał(a)
Wisteria ma faktycznie pędziska, zastanawiałam się nad jej kupnem, tylko gdzie ja mogłabym ją wsadzić.....
Horcia pnąca, też potrzebuje solidnego wsparcia i miejsca dla niej też nie znalazłam, a zaczęła przybierać w szerz i wzdłuż.
Jeśli nie zmarznie tej zimy, będę musiała ją koniecznie przesadzić. Ach te dylematy.

Ewciu, a może po jakimś drzewie ją puścisz? Moja droga po orzechu się wspina.
Katkak 22:19, 17 lis 2015

BASIA8 napisał(a)

Kasieńko remonty trwają cały czas - muszę nowe zdjęcia dodać i pokazać jak tam u Nas

Basia koniecznie zdjęcia musisz pokazać .
Nallar 22:29, 17 lis 2015

Pozycja 61 ? Po kropce, a gdzie Ty to wsadzisz?
sylwia_slomc... 22:44, 17 lis 2015

Kasia upchnie i się zmieści, za ładny , żeby go nie mieć