Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

AlKa 19:33, 07 sie 2014

U mnie wczoraj i dziś leje, więc na pracę w ogrodzie nie ma szans.
Kanciki nie skończone,oprysk nie zrobiony. Za to dziś wybiegłam i nawozem sypnęłam niech się obedzie bez podlewania.Wróciłam cała mokra.
AlKa 19:56, 07 sie 2014

Jeszcze żyją moje surfinki
malgorzata_s... 20:03, 07 sie 2014

Te surfinie chyba pod daszkiem bo jeszcze piękne U mnie dla odmiany dziś nie pada Pozdrówka
AlKa 20:07, 07 sie 2014

Zdjęcia z balkonu robione i na szybko miedzu jedną ulewa, a drugą

Pinki zaczynają sie przebarwiać

A to Vanille Fraise i Sundae Fraise

AlKa 20:08, 07 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te surfinie chyba pod daszkiem bo jeszcze piękne U mnie dla odmiany dziś nie pada Pozdrówka

Tak Gosiu pod daszkiem. Buziaki
AlKa 20:14, 07 sie 2014

I mam jeszcze coś. Polowałam na nią od dłuższego czasu i wreszcie jest.

Świeżo posadzona.
marta_d 20:22, 07 sie 2014

nicol21 napisał(a)

Uwielbiam calle! Ta jasna z ciemnym środkiem - rewelacyjna! Moje już mi przekwitają, ale nawet w tej fazie przekwitania są super! Tak z fioletu zmieniają się w zieleń. Ciekawe czy w gruncie przetrwają zimę

piękne okazy, też posiadam Calle żółte jedynie, jak przekwitają kwiatostan zielenieje na zimę wykopuję i przechowuję bulwy tak jak dalie, wiosną w maju sadzę. Kilka małych bulwek na zimę została w gruncie, ale nie zakwitła, więc nie ryzykuję i wykopuję co roku takie moje spostrzeżenia pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu
Zielona 21:34, 07 sie 2014

Alka - jak oceniasz sundae fraise? Ja swoje dostałam w prezencie i... niestety nie zobaczyłam, jak kwitną, bo podczas mojej nieobecności zasuszyły się, zanim rozkwitły. Mogłabyś zrobić fotkę ze zbliżeniem, jak już przestanie padać?

PS Łupu gratuluję
AlKa 22:00, 07 sie 2014

marta_d napisał(a)

piękne okazy, też posiadam Calle żółte jedynie, jak przekwitają kwiatostan zielenieje na zimę wykopuję i przechowuję bulwy tak jak dalie, wiosną w maju sadzę. Kilka małych bulwek na zimę została w gruncie, ale nie zakwitła, więc nie ryzykuję i wykopuję co roku takie moje spostrzeżenia pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu

Marto dzięki za wizytę, ja wiem czy piękny, moze za pare lat będzie.
Co do Calli to ja robie tak samo. W zeszłym roku podczas wykopytania jedna mi sie zapodziała w ziemi i faktycznie sa tylko liscie kwiatów brak.
Moja teściowa sadzi w styczniu czy w lutym do donic, a potem w maju do gruntu i u niej wczesniej kwitną, ale też wcześniej przekwitają. Nie wiem czy warto, tyle zachodu sobie robić.
AlKa 22:07, 07 sie 2014

Zielona napisał(a)
Alka - jak oceniasz sundae fraise? Ja swoje dostałam w prezencie i... niestety nie zobaczyłam, jak kwitną, bo podczas mojej nieobecności zasuszyły się, zanim rozkwitły. Mogłabyś zrobić fotkę ze zbliżeniem, jak już przestanie padać?

PS Łupu gratuluję

Co do oceny to są niższe od VF i mają mniejsze kwiaty, ale za to jest ich wiecej. To te po lewej

Jutro zrobię lepsze fotki.