Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:54, 03 gru 2017

Kasya napisał(a)

Czy okrywasz na zimę jakieś magnolie ?

Żadnej, wszystkie zimują
Agania 20:56, 03 gru 2017

Urszulla napisał(a)
Aga, trawy mam jeszcze nie powiązane.

Magnolie nawet łyse są cudne

Tak w pełni się z Tobą zgadzam...traw też jeszcze nie powiązałam.
Agania 21:00, 03 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
-9 a u nas -1, ale rozpiętość temperatur na tak małym odcinku. Jutro w nocy mamy mieć -4 stopnie. Ja chcę marzec

Prognoza się nie sprawdziła było -4

U nas najgorsze są opady śniegu i wyjazd z samej Wieliczki, właśnie dzisiaj w niedzielę nie mogliśmy dojeczhać do domu, ale piszę na gorąco, szczęśliwie wróciliśmy ze Słowacji
Agania 21:03, 03 gru 2017

mira napisał(a)
chciałam nadrobić jesień a tu zatkało mnie jak zobaczyłam tyle śniegu - u mnie tylko ślicznie leciały wielkie płaty, strasznie te ciemności mi przeszkadzają - mus poszukać koloru

Polecam kolory u Kasi
kasiek napisał(a)
Na niesamowitą podróż po ogrodach Maroka zapraszam tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8062-ogrody-w-maroku?page=1#post_1
Agania 21:08, 03 gru 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ pięknie się przebarwia ta grusza Chanticler!
Podzielam Twój zachwyt nad przebarwiającymi się modrzewiami. U mnie rośnie tylko w postaci miniaturowej kuleczki, ale i tak świeci.

Grusza Chanticler zawsze miło się czerwieni jesienią i wiosną w kwiatach chciałabym ją już zobaczyć
Modrzewi nie lubię, ale te czuprynki mnie zaraziły
Agania 21:28, 03 gru 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Śniegu napadało sporo, chyba więcej niż u nas. Zaskoczyły mnie tak niskie temperatury, u nas jakieś -1 do -2C. Ogród w śniegu jakże bajkowy (chociaż wiem z własnego doświadczenia, z czym to się wiąże - rozłamane, rośliny, śliskie schody i takie tam).
Pozdrawiam Cię, Agatko, cieplutko

Właśnie wróciliśmy z weekendowej wyprawy na Słowacjię

Zima w ogrodzie bajkowa, ale warunki dojazdu do domu opłakane
Szczęśliwie wróciliśmy, to trafne określenie, ale po jakim stresie, nikt nie pokazuje na żywo jakie warunki panują w Wieliczce, dzisiaj było naprawdę tragicznie, w końcu niedziela, cudem pojechaliśmy za pługiem, rozmawiałam na migi z kierowcą busa i po kilku wyprzedzeniach i w kilku poślizgach dojechaliśmy do domu

Agania 21:49, 03 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to masz tyle śniegu co ja Piękne widoczki

Szkoda tylko, że nie mam dobrego nastroju i że to już nie święta
sylwia_slomc... 21:49, 03 gru 2017

Agania napisał(a)

Sylwia ogród jest zadrzewiony bardziej niż zakrzewiony, byliny są i ciągle mi ich mało...coraz bardziej lubię rośliny okrywowe, bo zaczyna na mnie spadać koszenie trawy

Drzewa kiedyś liczyłam około 50 szt mam zadrzewione

Agatka przy 28 a -50 drzew i taki busz , a ja na moich 50 a posadziłam przeszło 300.....hmmmmm, będę kiedyś wycinać pewnie, a może nie....
Agania 21:51, 03 gru 2017

siakowa napisał(a)
Strzepek u mnie dla Ciebie

Widziałam, piękny...musisz go bardziej dowartościować, bo o więcej fotek aż prosi
Agania 21:53, 03 gru 2017

Kasya napisał(a)
Ale zaspy u mnie tez biało ale nie aż tyle

Zasypało
Katkak napisał(a)
ale Cię zasypało . Cudnie to wygląda, a wiosna z każdym dniem bliżej .

Katka do woiosny odliczam buź
Iwk4 napisał(a)
Tu tez zima...

Iwonko zima jest, a ja wcale jej nie chcę, nie takiej 0 zerowej tylko na minusie
Dorota123 napisał(a)
Piękne ujęcia ogrodu otulonego śnieżną pierzynką.

Dzisiaj są jeszcze ładniejsze, ale fotek nie mam, ledwo oddycham po powrocie do domku
kasiek napisał(a)
U Ciebie też zasypało, ale bajkowo sie zrobiło

Fakt...ogród nawet szaro biały jest fajowy