Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:27, 03 cze 2019

mirkaka napisał(a)
Agatko, Twój ogród w deszczu zachwyca, soczysta zieleń, klony, młode przyrosty iglaków.
Czy Ty masz kalinę japońską kilimanjaro, bo tak mi się wydaje.
Zastanawiam się nad nią, ale boję się czy ją lubią mszyce, miałam kiedyś tę pomponiastą i musiałam wykopać taka była mszycami zaatakowana, opryski nic nie pomagały.

Soczyście jest Mireczko, codziennie dolewa, miło, że z przyjemnością go odbierasz
Ja mam kalinę japońską Tomentosum na niej nie siadają mszyce..pomponowe miewają, ale w tym roku obyło się bez mszyc

Agania 20:30, 03 cze 2019

Magleska napisał(a)
Agatko z przyjemnością oglądnęłam fotki cudownie u Ciebie

Dziękuję
Agania 20:32, 03 cze 2019

wojtas2101 napisał(a)
Piękne zdjęcia, a jakie rośliny ...

Dziękuję, chociaż fotograf ze mnie marny, ale próbuję

Agania 20:35, 03 cze 2019

Piotr_ napisał(a)
U cb kwitnąco i jak zawsze miła atmosfera panuje idę podeptać u cb

Wiesz miło jest, ale za malo kwitnąco ciekawa jestem czy coś wypatrzyłeś....zieleni to jest pełno

Agania 20:43, 03 cze 2019

ewsyg napisał(a)
Agatko, wiesz, że lubię twój ogród, jest taki ... tajemniczy.

Masz oczka wodne i chcę Cię zapytać, czy masz zainstalowane systemy czyszczące wodę, czy muszą sobie radzić same ? A masz wodospad, żeby woda się napowietrzała ?

Pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli

Mam nadzieję, że faktycznie taki jest tajemniczy choć trochę

Ewa oczko może nie mieć pompy takie bez rybek jest samo wystarczalne, ale filtr i pompa jest wskazana właśnie przy oczku z rybkami i przy kaskadzie gdzie są dwa oczka i obieg wody jest zamkięty i woda z dołu leci do góry, ale jeśli chodzi o moć takiej pompy to Ci nie doradzę , bo ja się na tym nie znam, to zależy od wielkości oczka, ale samo napowietrzanie i czyszczenie to w granicach nim 100zł
Agania 20:47, 03 cze 2019

Urszulla napisał(a)

Masz kilka tych rodgersji, ja tylko jedną hortensja omszała jest piękna tylko nie na moje warunki. U Ciebie chętnie zerknę jak będzie kwitła.

Ula nie przesadzaj hortensje kosmate są jak najbardziej fajniejsze i przyjaźniejsze bardziej od ogrodowych
patrz takie kamienne serce dostałam od właściela składu budowlanego za zniszczony przez jego kierowcę trawnik
Agania 20:57, 03 cze 2019

paradas napisał(a)
Czekam na zdjęcia gotowej szklarni, miłej pracy życzę
Sam się zastanawiam nad szklarnią, muszę coś wymyślić mobilnego bo podobno budowa się szykuję więc nie może być na stałe
Piękne Rodgersje, dostałem malutką sadzonkę od znajomego. Wypuszcza dopiero pierwszą parę liści właściwych, czekam na takie okazałe jak u Ciebie

Gotowa szklatnia ha, ha no nie żartuj...pokazuję etapy, ale do skończenia to jeszcze daleko...

Foty o niczym jeszcze nie świadczą, ale z wykonania jestem zadowolona
Rodersje kilka lat już rozgryzam
Agania 21:04, 03 cze 2019

mirkaka napisał(a)
Ta szklarnia taka przytulona do domu to prawie ogród zimowy
Będzie do niej wejście z domu ? Będzie ogrzewana ?

Miruś szklarnia będzie przytulona do domu, ale nie będzie ogrodem zimowym, ani domowym atelier, to tylko szkolarnia będzie
O taka

przyłączona do warzywnika i do wędzarni jeszcze

Agania 21:08, 03 cze 2019

Katkak napisał(a)
Aganiu często zaglądam, ale na paluszkach bo w biegu. Cudnie szklarenka się zapowiada. Ogród zachwyca. Można się zgubić w tych roślinnych labirynta h. I wcale nie chciałabym by szybko mnie znaleziono.

Sama się już u siebie gubię

Agania 21:14, 03 cze 2019

JoannA napisał(a)

Ogromne kwiaty Venus tak mnie zauroczyły, że o mały włos go nie kupiłam. Ale cena była odstraszająca więc będę go podziwiała u Ciebie Aganiu.
Siedzę w Twoim ogrodzie i się gapię z rozdziawioną buzią.
Niesamowity klimat stworzyłaś czarodziejko!

Dzięki cały czas mi mało, derenia Venus zakupiłam za całe 40 zł, ale wtedy na derenie mało kto zwracał uwagę,
każdy kojarzył derenie z dereniami białymi