Gosiaczku to mi jeszcze przydałaby się dodatkowa cecha rozważna i romantyczna a ja jak typowa baba ciągle jej mało
Chciałabym, żeby nasi panowie o nas tak mówili, że jesteśmy romantyczne słyszę tylko, że my kobiety to mamy same wady, ale ponoć subletnie mówiąc wg kobiet mężczyźni mają tylko dwie:
- wszystko robią i mówią źle ......dla tego może my tej jednej kobiecej przywary tak bardzo nie odczuwamy
Ewuś jodła też korzeni się głęboko i rozłożyście ale w głąb, moje jodły malutkie, tylko kaukaska i koreańska są już wielkie............co to znaczy wielka w moim ogrodzie około 5m, tworzą zwartą koronę i nie były podkrzesane od dołu, myślę, że nie będzie problemu dla bylin cieniolubnych będą rosły
Aguś kupiłam sobie brzozę z bordowymi listeczkami i chcę koło niej posadzić szczepioną youngii. Mam ogromny dylemat bo pod brzozą to słabo rosną roślinki bo ona im całą wodę wypija. Ja sobie wymyśliłam cały łan jeżówek Aloha pod nimi tylko, że jeżówka lubi raczej wilgotną glebę. Masz brzozy ? Rośnie Ci coś pod nimi ?
Ewuś, to będą małe brzózki, ja mam problem z obsadzeniem czymkolwiek, ale przy 20 m brzozach, tu naturalne leśne środowisko się prosi: wsród brzóz, sosna, jodła, wrzos, paprocie, trawy molinie, carexy, kostrzewy, sesleria, trzcinniki jeżówki wśród traw w obecności brzózek będą na pewno bardzo dobrym uzupełnieniem
Ja mam większy problem z siatką ogrodzeniową, którą chciałabym zasłonić czyli żywopłot chcący rosnąć w odległości 1m od tych gigantów, będę próbować z grabem
Bardzo piękny żywopłot tawuły też może sobie strzelę kiedyś, bo zachwycająco wygląda jak kwitnie
Uważam, że i jedną i drugą powinnaś mieć w ogrodzie a na tej rabacie z brzozami jeszcze widziałabym derenie te biało obrzeżone przy tej brzózce z bordowymi listkami i choinę kanadyjską