Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:34, 24 lip 2020

Konieczki napisał(a)
Aga bólu współczuję i łączę się niestety (ale mi moją patronką ostatnio pomogła wysłuchała mnie). Ja cierpię na zesztywnienie karku (przypadłość komputerowcow a że pracowałam po 14h to mam za swoje. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie. Potwierdzam że masaże mi pomagają również

Zdradzę Ci że Twój ogród to moje marzenie. Ja etapami co tam dziubię, wierze że kiedyś skończę i będzie spójny jak u Ciebie.

Pozdrawiam i zdrowia życzę

Ja już nie wiem co mi dolega, ale wiem, że jak czuję endorfiny to mi wszystko odpuszcza
Dzięki kochana, że tak postrzegasz mój ogród to też mi pomaga w uwalnianiu endorfin
buż wielki
Agania 21:36, 24 lip 2020

Gosiek33 napisał(a)
Łączę się w bólu kręgosłupa, od kilku miesięcy smaruję się olejkiem żywokostowym z podagrycznikiem - trzyma mnie w pionie

W temacie chemii w ogrodzie, w walce z owadami taka reklama w oko mi wpadła - Siltac CE slikonowy preparat mechanicznie blokujący rozmnażanie się przędziorków, miseczników, mszyc.
Niby bezpieczniej bez trucizny ale chyba tylko w masowej produkcji potrzebny. Małe ogrody radzą sobie same przez bioróżnorodność nasadzeń i mnogość ptaków, biedronek i innych drapieżnych larw.

Zdjęcia ogrodu jak zawsze zachwycają, uwielbiam te zakamarki

A gdzie kupujesz ten olejek, ważne jest dla mnie sprawdzone źródło aromaterapii?
Bioróżnorośc jest ze mną od początów ogrodu
Agania 21:48, 24 lip 2020

popcorn napisał(a)
Aga, trzymaj się! U mnie pomogły regularne ćwiczenia, 3x w tygodniu po godzinie ruchu. Oczywiście już tego nie robię, nic (na razie) nie boli, ale wypadałoby znowu zacząć.

Połażę sobie po ogrodzie nacieszyć oczy jeśli pozwolisz, cieszę się że się zobaczymy

PS u mnie to dopiero świeżo co sadzone, nie ma co oglądać, teraz mam stresa bo Wy macie wypasione kilkuletnie co najmniej ogrody...

Ćwiczyłam tak jak Ty, Covid mnie wycofał i z basenem też, dlatego teraz wanna i gorące kąpiele mnie uwalniają od bólu
Karola dziękuję za zaproszenie, miło było nam poznać tak kreatywną, silną charakterm, nieustającą w dążeniu do celu kobietkę

Ty się nie stresuj ważne, że żyjesz pełną parą i masz pięknie, tak trzymaj,
możemy z Ciebie czerpać siłę i eM osobiście chciał Cię poznać
buź

Fantastycznie czuliśmy się u Ciebie

werbena, kapusta i jarmuż, cukinia którymi zostaliśmy obdarowni, i zielony groszek pyszny i kurki rewelka

Agania 21:55, 24 lip 2020

Monsterę, którą dostałam dla córci od Karoli już posadziłam, jest przepiękna

dostała świeżutką ziemię i doniczkę

zapuszcza korzonki

Karola nie dziękuję
Agania 21:56, 24 lip 2020

anabuko1 napisał(a)

Bardzo fajne i ładne miejsce.
To zyczę udanego wypoczynku i relaksu na maxa

Dziękuję Aniu, wpadniemy tam w przyszłym tygodniu jeśli pogoda dopisze
Waclaw napisał(a)
ciekawe miejsce ten Kuter Port

Oj taak, mają tam już 6 domków i jeszcze 3 w budowie dla wędkujących
to jest raj
Agania 21:58, 24 lip 2020

BASIA8 napisał(a)
Aganiu ależ pięknie u Was aż miło się spaceruje dbaj Kochana o siebie jak tylko możesz. Wiadomo masaże kosztują, ale może domowym sposobem uda się kręgosłup postawić do pionu.
Buziak wielki zostawiam.

Staram się Basiu pomagać sobie dbam o siebie najbardziej egoistycznie jak potrafię, ale tak nie umiem,
domowymi sposobami na maxa się staram
Agania 22:03, 24 lip 2020

ewsyg napisał(a)
Aga, u mnie te zakwitła lilia wodna , moja pierwsza.

Jak na prawdziwego ogrodnika przystało ja tez narzekam na kręgosłup

Gratuluję kwiatu lilii wodnej

Kręłgosłup to głównie od komputera i siedzącej pracy, ogród też pewnie się przyłożył,
bo ciężka praca i kopanie w glinie nie da się ukryć to nie praca dla kobiet,
ale przy takim areale nie poradzisz jak nie ma kto to kopię i dzięki temu żyję z radością,
że mam zrobione
Agania 22:13, 24 lip 2020

kasiek napisał(a)
Agaciu wielkie dzięki za piękny piątek w doborowym towarzystwie
Bardzo wypoczęłam i nabrałam enegii, 2 fajne miejsca - z pierwszego najbardziej pozostał mi w pamięci oczywiście.... labirynt
A z drugiego morze werbeny i fantastyczne kapusty

I ja Ci bardzo dziękuję za towarzystowo i eMusiowi, który nas zaszczycił
i był prawdziwą niespodzianką tej wyprawy
Za labirynt nie dziękuję, bo miałam ochotę wyskoczyć przez
żywopłot tworzący zielony mur,
ale Wam zaufałam tym co mają oczy powyżej i widzą wszystko...hmm

i ta fota budząca strach, że znikasz w otchłaniach labiryntu
już przed wejściem wygłądałam jak widmo.. Auu, huhuuu...
Agania 22:21, 24 lip 2020

Ha, ha pierwsze foty są najfajniejsze, ale prześwietlone, są fajne zostawiam,
szkoda mi ich kasować, tymbardziej, że mężaty focił

Ogród Brzoskwinia latem zaczynam relację
Ławeczka pod dwoma wiązami Comperdownii

Skałki wapienne

pod wielkim grabem chyba...

Agania 22:30, 24 lip 2020

Czas na lepszą odsłonę ogrodu Brzoskwinia latem

Świerk Inwersa

Śluby w plenerze to świetna propozycja

dbają o tą stronę imprez weselnych