Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:05, 28 sty 2015

JoannA napisał(a)
Widzę Agabiu że się odważyłaś i zaszalałaś z nasionkami
A ja pozazdrościłam Twojej stokrotki afrykańskiej i nasionka zakupiłam ... oj będzie w tym roku parapetowo!
Alaska śliczna dama
buziaki wieczorne

Będziesz mieć afrykanki...to super, byłam z nich zadowolona, w 2014 miałam najładniejszy taras... najpierw bratkowo, a później stokrotkowo

Agania 19:08, 28 sty 2015

Ala106 napisał(a)
Cudnie.

Ala dziękuję, w tym czasie zaczynają kwitnąć najpospolitsze żółte irysy
Agania 19:12, 28 sty 2015

WilczaGora napisał(a)
dziękuję za tak optymistyczne zdjęcia w ten kolejny ciemny i ponury dzień
dobrze, że pracy masa...nie mam czasu się wkręcić w ten smętny nastrój

buziaki Wilkołaki

Dlatego Ewa włączamy antydepresanty i wiosenne słońce

Agania 19:15, 28 sty 2015

grazyna napisał(a)
Ja też dziękuję za energetyczne zdjęcia

Grażynko dla Ciebie zostawiam moje najmilsze wspomnienia
Agania 19:19, 28 sty 2015

ewsyg napisał(a)
Na poczatek nowej strony.....znalazłam dzisiaj w mojej ogrodowej galerii, moje najsłoneczniejsze wiosenne fotki, bo pragnienie i tęsknota za słońcem i wiosną coraz większa

Dobrze prawisz Aguś, oj dobrze. Ja też tęsknię i sobie tym moim jednym okiem zdjęcia oglądam

Ewuś tylko się nie nadwyrężaj...codziennie będzie już tylko coraz lepiej..życzę ci szybkiego powrotu do zdrwia i sokolego wzroku
Agania 19:27, 28 sty 2015

Marta_Hutt napisał(a)
Jestem totalnie zauroczona Twoim bajokowym ogrodem! Przepiekna oprawa Zazdroszcze widoku na gory na horyzoncie
Mam pytanie odnosnie czerwonego klonu Japonskiego - od jakiegos czasu bardzo mnie kusi zeby zakupic to drzewo do swojego ogrodu ale mam watpliwosci gdyz metki co do pielegnacji / wymogow tej rosliny zawsze wymianiaja tutaj w UK ze drzewko nie lubi wiatrow a w mojim ogrodzie na wzgorzu zawsze hula wiatr... czy naprawde klon Japonski nie zniesie wiatrow???

Witaj Marta, jaka ty jesteś świeżynka u nas

Dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że ogród Ci się spodobał...zapraszam więc do mojego ogrodu kiedy tylko masz ochotę

Nasz ogród jest również położony na wzgórzu, 400 m.n.p.m. i też wieje, mam u siebie posadzonych 17 klonów japońskich, najgorsze są dla nich pierwsze zimy, w pierwszych latach potrzebują osłony od mrozów i wiatrów/przykrycia, sadziłam je od początku i kiedy ogród powstawał, malutkie i rosną dobrze...ważne dla nich jest to, żeby w nóżkach nie miały mokro, lubią lekko kwaśną torfowoą i przekompostowaną glebę, więc podłoże trzeba im przygotować

Jak nie spróbujesz, to się nigdy nie przekonasz...powodzenia z klonami Martusiu

Edit: zachęcam Cię do założenia swojego wątku, już jestem ciekawa twojego wzgórza
Agania 19:28, 28 sty 2015

Luki napisał(a)
Rutewkami to ja się zaraziłem w zeszłym roku, ale jakoś się złożyło, że żadnej jeszcze nie mam. Muszę się poprawić w tym roku

Ja kupiłam przez przypadek, ale powiększę nasadzenia.....o jeszcze o jarzmiankę
Madzenka 19:34, 28 sty 2015

Kolorowo i radośnie u Ciebie
Agania 19:35, 28 sty 2015

Kacha123 napisał(a)
Czy te białe "miotełki" na ostatnim zdjęciu to parzydło?
Tak Kasiu

Tutaj rozpoczyna kwitnienie

Parzydło leśne pasuje prawie w każdych nasadzeniach
Kacha123 19:42, 28 sty 2015

Dzięki Agatko