Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 22:36, 24 cze 2014

Sebek napisał(a)
U mnie liliowce już w rozkwicie, ale Twoich łanów doczekać się nie mogę

u mnie tylko Stella D'oro kwitnie, na resztę jeszcze czkam

gratulacje Sebek !!!
cieszy każdy Twój sukces !!!
Agania 07:07, 25 cze 2014

Czekam na liliowcowy szał u Ciebie......więcej fotek, więcej kwiatów pokaż..... pąków mają masę, jestem spragniona tych widoków u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć

Stella zaczyna festiwal liliowcowy
WilczaGora 08:37, 25 cze 2014

Agania napisał(a)
Czekam na liliowcowy szał u Ciebie......więcej fotek, więcej kwiatów pokaż..... pąków mają masę, jestem spragniona tych widoków u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć

Stella zaczyna festiwal liliowcowy

ja też czekam już na jakiś "kwiatowy szał"
na taką kumulację... i kolorów i zapachów
oczywiście wszystko pokażę, jak już tylko będzie co

macham i do pracy uciekam
Mirka 09:56, 25 cze 2014

WilczaGora napisał(a)

a byłaś na 300-ej na widocxkach ogólnych ? trochę się "poprawiłam"
Poprawiłaś i to bardzo taki ogród nam pokazuj
Milka 10:54, 25 cze 2014

WilczaGora napisał(a)

Miłka - tak zawsze o Tobie myślę bardzo do Ciebie pasuje

nie rób żadnych rewolucji - masz cudowny ogród - jedyny w swoim rodzaju !!!

macham

p.s. podobno tańczę też nie najgorzej

Wilczyco dzięki lubię cię czytać, każdy twój post, jak podróż w książkach
ciut mus zrobić, tam gdzie trzeba..
też uwielbiam liliowce, też rok temu zgromadziłam w jednym miejscu, a w marcu rozwalone, no bo cisowe zakątki stworzone; teraz na nowo porządkuję, widać kolor i wielkość i łatwiej jest....zachwyca mnie linia rzeki w Wojsławicach

wierzę, że z tańcem tak jest...możesz pląsać i w ogrodzie, jak w duszy muzyka gra
też uwielbiam tańczyć....nauczyłam się prowadzając kilka lat syna na taniec towarzyski....ale dawno nie tańczyłam, smutne...
macham
elzbieta_g 15:00, 25 cze 2014

WilczaGora napisał(a)
rabata "liliowcowa" na chwilę przed swoimi "5 minutami", które u nas trwają kilkanaście tygodni
wbrew ich "jednodniowej naturze", kiedy wykształci się kilka setek pąków....kolorów starczy na prawie całe lato
zapowiada się "na bogato"

[img size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

Wow!!! ale hektary liliowców, czekam na fotki kwitnących...ale będzie czad też je bardzo lubię choć mam dopiero 3 rodzaje
a twoje fotki makro uwielbiam i mogę je oglądać codziennie
WilczaGora 07:38, 26 cze 2014

Mirka napisał(a)
Poprawiłaś i to bardzo taki ogród nam pokazuj

myślę, ze jak "kwiecie wszelkie" się rozwinie, to widoczki będą bardziej interesujące
WilczaGora 07:48, 26 cze 2014

Milka napisał(a)

Wilczyco dzięki lubię cię czytać, każdy twój post, jak podróż w książkach
ciut mus zrobić, tam gdzie trzeba..
też uwielbiam liliowce, też rok temu zgromadziłam w jednym miejscu, a w marcu rozwalone, no bo cisowe zakątki stworzone; teraz na nowo porządkuję, widać kolor i wielkość i łatwiej jest....zachwyca mnie linia rzeki w Wojsławicach

wierzę, że z tańcem tak jest...możesz pląsać i w ogrodzie, jak w duszy muzyka gra
też uwielbiam tańczyć....nauczyłam się prowadzając kilka lat syna na taniec towarzyski....ale dawno nie tańczyłam, smutne...
macham

taka moja natura ... dużo mówię, dużo piszę i tak się bardzo ograniczam, żeby nie zanudzać ale i pisać i czytać i mówić ... uwielbiam....

tej wiosny miałam sporo dość ciężkiej pracy w ogrodzie i czuję teraz lekkie przemęczenie materiału...nawet do małego pielenia ciężko mi się zabrać...
mam dość dobre usprawiedliwienie...w tych dniach ma popadać...a jak popada to będzie łatwiej pielić w tej naszej gliniastej skorupie
to sobie spokojnie czekam

lubię liliowcowe nasadzenia "soliterowe" ale u mnie wprowadzały jakiś taki chaos i finalnie powędrowały na duża rabatę
tylko kilka zostało na 2 sąsiednich rabatach - ale za to wszystkie mocno pomarańczowe w zielono/żółtym towarzystwie krzewów i to mi gra

tańce ... a gdyby tak w drugiej części każdej domówki troszkę głośniej nastawić ukochane taneczne przeboje ?
u nas zwykle tak to się zaczyna....goście sami zaczynają pląsać i mamy nieplanowane tańce...jeśli bywasz w takim "tanecznym towarzystwie" to sposób zwykle działa 100 %
polecam

macham
p.s. chmury już są - czekam na deszcz
WilczaGora 07:50, 26 cze 2014

elzbieta_g napisał(a)

Wow!!! ale hektary liliowców, czekam na fotki kwitnących...ale będzie czad też je bardzo lubię choć mam dopiero 3 rodzaje
a twoje fotki makro uwielbiam i mogę je oglądać codziennie

czekam na "prysznic z nieba" dla moich liliowców, bo to jest to, co im teraz najbardziej potrzebne

fotki makro - coś się ostatnio opuściłam, ale mam widzenie, na poprawę
Wilcza pozdrawia
AgnieszkaW 08:21, 26 cze 2014

Rabata liliowcowa oszałamiająca. Szkoda, że nie mogę założyć takiej rabaty pod podciosanymi świerkami (bo chyba będą miały za sucho, choć światła dużo tam dociera). Wilcza, uwielbiam Twoje makro i te szersze perspektywy - po prostu lubię fotki, nad którymi ktoś myśli, a nie pstryka, żeby pstrykać. U Ciebie są właśnie te foty "artystycznie przemyślane" (jakkolwiek to zabrzmi...) Pozdrawiam z deszczowego Jurajskiego