Ewcia czy mi się wydaje, czy wypatrzyłam u Ciebie ambrowca amerykańskiego? Jeśli tak, to napisz proszę czy masz szczepionego czy nie? Ciekawa jestem czy był drogi, ja znalazłam na necie ambrowca za 250zł. Nie kupiłam jeszcze, ale kupię sobie na pewno. Jeśli nie w tym roku to w przyszłym. Ewciu znalazłam 2 rodzaje - jeden szczepiony na wysokości ok 190 cm, kulisty. A drugi to jakaś odmiana kolumnowa, polecana do małych ogrodów, która dorasta do 10m wysokości. Którego byś wybrała? Pozdrawiam. Znów rozpływałam się nad Twoim ogrodem, ech.... Cudny .
masz dobre oko mam odmianę Variegata, która właśnie przepięknie różowieje
nie jest szczepiony, ale jeszcze mały, bo młody
jak wszystko w moim ogrodzie...zamierzam go ciąć
teraz wygląda tak:
Śliczny jest, ale ja do mojego niewielkiego ogródka nie mogę sobie pozwolić na zwykłego, w sensie nie szczepionego. Długo go już masz? Całkiem fajnie już wygląda, nie taki maleńki . Pozdrawiam droga Wilczyco
jak mi ten powrót "oberżyny" pasuje
bardzo się cieszę, bo to od zawsze mój ukochany kolor...
mogę wyciągnąć z szafy kilka moich starych "stylówek" (jak to mawiają nastolatki) koszule, golfy, szale, czapka ...na grubej zimowej kurtce kończąc ...wszystko w tym kolorze... ale fajnie !!!
z tym cieniem dobrze gadasz, zawilce cudne są ale muszą mieć właściwe miejsce hehe
odpowiednie - no precyzyjnie i ja takiego szukam bo to cudowne kwiaty późnego lata i takie eleganckie
nie wiem czy trzeba przekwitłe przycinać czy to coś da czy zostawić w spokoju
zdjęcia z góry świetnie pokazują ogród
Śliczny wianek, ja też dzisiaj robiłam zdjęcia moim szyszkom w lasku i w koszach i mam plan uwić z nich wianek. Ten plan ma już ze trzy lata i jeszcze mi nie wyszło. Tak jak koszyk z szyszek. Robiłaś?
A zdjęcie hortensji z sadźcem, tylko potwierdza że dobrze robię, komponując taką właśnie rabatę. Tylko muszę poczekać na wystrzelenie w górę hortenji, bo są dopiero dwuletnie. I przemyślę te trawy, które chyba pięknie by dopełniły taką rabatę.
Czy jesienne astry nie więdną szybko po ścięciu?