Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

aksamitka 18:57, 03 lis 2013

WilczaGora napisał(a)
ze 2 razy omal nie ugrzęźliśmy tam w błocku i kiedyś nawet na wstecznym się wycofywaliśmy, w czasie roztopów...piękne miejsce, bardzo piękne...

Oj znam ten ból jazdy w tego typu miejscach podczas roztopów. Tym bardziej mając letnie opony.
U nas najgorzej jest wczesną wiosną na podwórku. Gdy pada śnieg, mąż jest zdania, że nie trzeba odśnieżać, lecz trzeba systematycznie ujeżdżać go. Tradycyjnie każdej wiosny przed wyjazdem z podwórka sami się domyślcie jak jest... Tylko w chwilach, gdy to wspominam, chce mi się śmiać.
Katkak 19:12, 03 lis 2013

Ewunia cudne zdjęcia tych suszek, takie subtelne, delikatniusieńkie, ulotne Śliczne Anioły też kocham i mam kilka, ale różnych, nawet mam jednego z drewna W ogóle uwielbiam takie różne bibeloty bo nadają mieszkaniu charakter i dodają przytulności. Kolekcjonuję też dzwonki Mam różne zawieszone w kuchni nad okapem W ogóle kolega się ze mnie śmieje, że jakbym mogła to postawiłabym w kuchni snop siana żeby bardziej sielski było Ale smaka mi narobiłaś tym ciachem Pozdrawiam
WilczaGora 09:08, 04 lis 2013

aksamitka napisał(a)

Oj znam ten ból jazdy w tego typu miejscach podczas roztopów. Tym bardziej mając letnie opony.
U nas najgorzej jest wczesną wiosną na podwórku. Gdy pada śnieg, mąż jest zdania, że nie trzeba odśnieżać, lecz trzeba systematycznie ujeżdżać go. Tradycyjnie każdej wiosny przed wyjazdem z podwórka sami się domyślcie jak jest... Tylko w chwilach, gdy to wspominam, chce mi się śmiać.

a ja pilnuję odśnieżania bo jak się choć na moment odpuści... to bieda gotowa
mieliśmy kiedyś taki dzień, że zostaliśmy w domku...zasypani po uda
WilczaGora 09:11, 04 lis 2013

Katkak napisał(a)
Ewunia cudne zdjęcia tych suszek, takie subtelne, delikatniusieńkie, ulotne Śliczne Anioły też kocham i mam kilka, ale różnych, nawet mam jednego z drewna W ogóle uwielbiam takie różne bibeloty bo nadają mieszkaniu charakter i dodają przytulności. Kolekcjonuję też dzwonki Mam różne zawieszone w kuchni nad okapem W ogóle kolega się ze mnie śmieje, że jakbym mogła to postawiłabym w kuchni snop siana żeby bardziej sielski było Ale smaka mi narobiłaś tym ciachem Pozdrawiam

Kasiu,
anioły to ja uwielbiam....gdyby nie "wewnętrzny głos" to kupowałabym na każdym bazarku ze starociami
im starsze i większe..tym lepiej..hamuję się jak mogę ale różnie mi to wychodzi...
ale pomyśl jakie byłoby marne życie bez pasji...
widziałam Twoje cudeńka i bardzo podziwiam Twoją kreatywność !!!
WilczaGora 09:15, 04 lis 2013

Kasik napisał(a)
U nas grzybowe szaleństwo to rodzinna tradycja.

Mieszkamy blisko grzybnych lasów, i to bardzo grzybnych- w przewadze borowikowych. Były takie lata, że codziennie zbieraliśmy po kilkaset borowików. - liczenie ich - to też rytuał.

A najlepszy jest nasz syn- jego grzyby "wołają"
Moja mama zaszczepiła w nim tę pasję. Jak był malutki bywało, że nosiła go na rękach, a on mówił:

"szukam grzybka borowiczka- chcę go włożyć do koszyczka"

mamy to szczęście, że w naszej rodzinie pokolenie moich rodziców to też "grzybiarze-szaleńcy-zapaleńcy"
dzięki temu grzybowa z suszonych grzybów u nas nie tylko na Wigilię
jesienią często gotuję
uwielbiam też grzyby duszone z cebulką w sosie śmietanowym
jecie tak ? tego to moja babcia mnie nauczyła
trochę też podgotowujemy i w wekach na zimowe obiady trzymamy...
Kasik 17:13, 04 lis 2013

WilczaGora napisał(a)

mamy to szczęście, że w naszej rodzinie pokolenie moich rodziców to też "grzybiarze-szaleńcy-zapaleńcy"
dzięki temu grzybowa z suszonych grzybów u nas nie tylko na Wigilię
jesienią często gotuję
uwielbiam też grzyby duszone z cebulką w sosie śmietanowym
jecie tak ? tego to moja babcia mnie nauczyła
trochę też podgotowujemy i w wekach na zimowe obiady trzymamy...

Grzybki duszone z cebulką zawsze, albo kurki w jajecznicy - Moi to uwielbiają,

Ja często robię krupnik i dodaję suszonych grzybków, a dzieciaki mówią, że jest to krupnik z grzybami albo grzybowa z krupami. (to w zależności ile mi się grzybków sypnie)

Pozdrawiam
malgorzata_s... 17:23, 04 lis 2013

U mnie grzyby to także tradycja. EMuś grzyby zbiera pasjami i wszędzie. Na każdym wyjeździe pierwsze pytanie to czy grzyby tu rosną. Kiedyś pojechaliśmy nad jezioro Jasień w okolice Bytowa. Grzyby rosły tam niesamowicie. Małżonek zbierał co dzień i co dzień serwował nam grzyby z jajkiem, (celowo ta kolejność). był z nami mój braciszek podlotek wtedy. Do dzisiaj grzybów nie jada twierdząc że szwagier czyli mój eMuś grzybkami a właściwie grzybownicą nakarmił go na całe życie Buziaczki
bogumila 17:33, 04 lis 2013

Bardzo smakowicie u Ciebie....też lubię z cebulką i gęstą śmietaną...
Madzenka 19:31, 04 lis 2013

Mniam mniam
WilczaGora 11:47, 05 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie grzyby to także tradycja. EMuś grzyby zbiera pasjami i wszędzie. Na każdym wyjeździe pierwsze pytanie to czy grzyby tu rosną. Kiedyś pojechaliśmy nad jezioro Jasień w okolice Bytowa. Grzyby rosły tam niesamowicie. Małżonek zbierał co dzień i co dzień serwował nam grzyby z jajkiem, (celowo ta kolejność). był z nami mój braciszek podlotek wtedy. Do dzisiaj grzybów nie jada twierdząc że szwagier czyli mój eMuś grzybkami a właściwie grzybownicą nakarmił go na całe życie Buziaczki

ja tak sobie kiedyś przedawkowałam jajecznicę i jak na razie cały czas mnie "trzyma"