Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z tatarakiem w tle

Ogród z tatarakiem w tle

Napia 01:18, 31 maj 2014

katarzynkak napisał(a)

Aniu, chyba to będzie daglezja.
W każdym razie nie urzeka mnie wcale :-/, ale już duża jest, wiec niech sobie rośnie

Kasiu, ja też mam daglezje. Mój M się uparł Są trochę niższe od Twoich, ale planuję ciąć je w stożki
katarzynkak 08:22, 01 cze 2014

ModraSowa napisał(a)
Jaki fajny avatarek, miło wiedzieć jak wyglądasz
Ja tam nawet nie widziałam głogu, zrób zdjęcia, koniecznie.

Dzięki

Aniu, głóg jest na tej małej rabacie, gdzie wypatrzyłaś te jasne trawki od Pana Grzegorza.
katarzynkak 08:24, 01 cze 2014

Nallar napisał(a)
Wpadłam z rewizytą oficjalną, bo tak po cichutku to ja u Ciebie już byłam. Masz duży ogród i pole do popisu jakie nie jeden chciałby mieć. Wierzę że będzie pięknie i w to że dasz radę, trzymam mocno kciuki.

Ewa,
Dziękuję za odwiedziny i dobre słowa
Wpadaj kiedy tylko zechcesz
katarzynkak 08:31, 01 cze 2014

Gardener27 napisał(a)
Hej Kasiu!

Twój ogród ma olbrzymi potencjał Trawniki ładnie przystrzyżone Fajna obwódka przy bramie z bukszpanów Nawet szambo ładnie zagospodarowałaś Musisz się jeszcze zastanowić co byś chciała w swoim ogrodzie Dobór roślin jest bardzo istotny Prawie w ogóle nie masz drzew liściastych Nie bój się ich bo formy szczepione na pniu ładnie wyglądają i nie są kłopotliwe Polecam również byliny które nadadzą kolorów i ładnie będą się prezentować na tle zielonych ścian z żywotników

Ta rabatka i zakątek najbardziej mi się podobają

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Przemku
Fajnie, ze mnie odwiedziłeś.
Masz racje, brakuje u mnie dużych drzew liściastych no i cienia

Właściwie to za zmiany w ogródku wziełam się w tym roku. Ta rabata z różami i półkolem z bukszpana powstała w kwietniu tego roku.
Chciałabym zrobić więcej, ale i czas i kasa ograniczają...

Rabate z szambem zaprojektowała mi Danusia , za co jestm Jej ogromnie wdzięczna.
Brakuje jeszcze tam trawek hakonechloa, ale myslę, że niebawem uda mi sie je tam wsadzić.

To pierwsze zdjęcie jest z rabatą w tle, którą chce zmienić. Obecnie to taki misz-masz i busz . Zima z kolei pustkowie. Może masz jakis pomysł?

Na tle szmaragdów bedą rabaty, ale najpierw musze pozbyć się tej trawy :-/

pozdrawiam,
k
katarzynkak 08:33, 01 cze 2014

DagmaraM napisał(a)
Przejrzalam caly watek i duza zmiana...pozytywnie. ladnie wyznaczylas i uporzadkowalas rabaty. Obwodki z bukszpanu cudne!

Dziękuję Dagramo
Miło czytać takie słowa, aczkolwiek chciałoby się zdziałać więcej i więcej

katarzynkak 08:39, 01 cze 2014

Napia napisał(a)

Kasiu, ja też mam daglezje. Mój M się uparł Są trochę niższe od Twoich, ale planuję ciąć je w stożki

Aga, a myślisz, ze te moje też by można ściachać trochę?
Już spore wyrosły...

Napia 22:28, 01 cze 2014

Kasiu, one będą bardzo duże, niedaleko nas rośnie kilka daglezji i mają chyba po 20 metrów. Ja bym cięła i formowała na stożek ja muszę im dać jeszcze trochę czasu, najwyższa ma ok. 2 m, a planuję zacząć ją formować , gdy osiągnie 3-3,5 m.
katarzynkak 22:32, 01 cze 2014

Napia napisał(a)
Kasiu, one będą bardzo duże, niedaleko nas rośnie kilka daglezji i mają chyba po 20 metrów. Ja bym cięła i formowała na stożek ja muszę im dać jeszcze trochę czasu, najwyższa ma ok. 2 m, a planuję zacząć ją formować , gdy osiągnie 3-3,5 m.

Szkoda, że ja ich nie sadziłam... Takie olbrzymy jakoś mi sie nie widzą.
Czy teraz możn je ciąć, czy na wiosne?
ModraSowa 22:37, 01 cze 2014

Ja też mam daglezję i nie mogę się już doczekać kiedy będzie miała 20 metrów i zasłoni okna sąsiadów, u mnie to priorytet w konkretnej części ogrodu. Mi się daglezja bardzo podoba.
katarzynkak 22:37, 01 cze 2014

Dziś przeglądałam sobie fotki z mojego ogródka i popatrzcie sami, jak się pozmieniało
Rabaty były robione częściowo jesienią zeszłego roku, a w dużej mierze wiosną 2014.

Taka sobie rabata przy letniaku.
Było:

Teraz:

bold text