Witaj Przemku
Fajnie, ze mnie odwiedziłeś.
Masz racje, brakuje u mnie dużych drzew liściastych no i cienia
Właściwie to za zmiany w ogródku wziełam się w tym roku. Ta rabata z różami i półkolem z bukszpana powstała w kwietniu tego roku.
Chciałabym zrobić więcej, ale i czas i kasa ograniczają...
Rabate z szambem zaprojektowała mi Danusia , za co jestm Jej ogromnie wdzięczna.
Brakuje jeszcze tam trawek hakonechloa, ale myslę, że niebawem uda mi sie je tam wsadzić.
To pierwsze zdjęcie jest z rabatą w tle, którą chce zmienić. Obecnie to taki misz-masz i busz . Zima z kolei pustkowie. Może masz jakis pomysł?
Na tle szmaragdów bedą rabaty, ale najpierw musze pozbyć się tej trawy :-/
Kasiu, one będą bardzo duże, niedaleko nas rośnie kilka daglezji i mają chyba po 20 metrów. Ja bym cięła i formowała na stożek ja muszę im dać jeszcze trochę czasu, najwyższa ma ok. 2 m, a planuję zacząć ją formować , gdy osiągnie 3-3,5 m.
Ja też mam daglezję i nie mogę się już doczekać kiedy będzie miała 20 metrów i zasłoni okna sąsiadów, u mnie to priorytet w konkretnej części ogrodu. Mi się daglezja bardzo podoba.
Dziś przeglądałam sobie fotki z mojego ogródka i popatrzcie sami, jak się pozmieniało
Rabaty były robione częściowo jesienią zeszłego roku, a w dużej mierze wiosną 2014.