Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

malgorzata_s... 15:58, 22 kwi 2016

U Kasi też gliniasto jest dlatego nie usunięte bo padało i nie było jak.
chociaż myślę że właśnie walczy
Kasik 17:52, 22 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
a juz wiem nazywa sie Blaukissen, byl niedawno w sklepie i nie kupilam. ale jutro jedziemy do ogrodniczego i tam na pewno beda miec, no musza

No pieknie sie nazywa Niebieska poduszeczka?

Kupuj, kupuj i jak masz jakiś stary dzban albo inne coś tam to pięknie można skomponować wylewające się kwiatki.

Ja na skarpie jeszcze jedną rzeczkę zrobię, może z fioletowego?
Kasik 17:55, 22 kwi 2016

BasiaLT napisał(a)
Jejku Kasiu... bosko u ciebie A żagwin po prostu zjawiskowy. Muszę sobie go kupić na moją skarpę przy tarasie. Widać że ogrom pracy odwalony, zwłaszcza że masz tak ciężką ziemię. Brawo ty

Dzięki bardzo. Coraz ładniej sie robi Kupuj żagwin- odwdzięczy ci się na pewno. Praca jeszcze przed nami, ale już coraz mniej. A jak słońce poświeci na to co jest, to i zdjęcia ładne wychodzą.
Kasik 17:57, 22 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiulek mówiłam że dacie radę Duracelki zamówiłaś?
Śliczne widoczki pokazujesz

Bateryjki stare i w połączeniu z nami robota idzie nie w zawrotnym tempie. Ale każde tempo dobre bo do końca prowadzi. Widoczki sadowe z lekka mgiełka poranną fajne;D
Kasik 18:00, 22 kwi 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Przyszłam obejrzeć Twoje żagwiny, a przy okazji piękny ogród. Znalazłam nawet wspólne elementy z "jurajskim", np. podobna pergola, świerk Inwersa, no i oczywiście żagwiny Pozdrawiam

Aguś- przecież Ty bywałaś u mnie Ja tylko się inaczej nazywałam. Nadzieja, że kiedyś będzie pięknie. Pamiętam jak mi berberysy kazałaś przesadzać, a ja mówiłam, że je ujarzmię.

Wyszło Kochana na Twoje.

Ja do Jurajskiego jak pięść do oka, bo On jest niedościgniony. Tych kamoli nie zastąpi nic innego. A pergola - podobna.
Kasik 18:01, 22 kwi 2016

Kindzia napisał(a)

Ja tam nie widzę... Tam tak ma być najwidoczniej

Okulista Ci się kłania Najwidoczniej
Kasik 18:04, 22 kwi 2016

Kasya napisał(a)

ale to cudne jest
zagwiny sadzisz czy siejesz ?

no i lezaczki musze wystawic u siebie

Leżaczki u mnie tylko za ozdobę robią, bo jak czas wolny mamy, to ciut chłodno na nich leżeć, no ale może przyjdzie czas, że będziemy tylko leżeć i odpoczywać?

Żagwiny kupowałam w takich maleńkich sadzoneczkach i sadziłam chyba 8 szt formując rzeczkę. One się rozrosły i połączyły osiągając efekt zamierzony.
Kasik 18:08, 22 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Kasiu skoro leżaczki już zajęte przez Hanię i Izę to ja jednak na ten tarasik się wpraszam tym bardziej że ja bym nie zeszła z tego leżaczka i żaden dźwig by nie pomógł. Zakochana jestem w tej Twojej dróżce granitowej-mówię poważnie. Chwasty na rabatach mam własnie takie jak Ty pokazałaś, choć miałaś nie pokazywać, a ziemia moja gliniasta i po deszczach trudno je usunąć.

MAłgoś- Chwastów miałam nie pokazywać, bo co przed ludźmi się biczować będę, ale Kindzia mnie do tego czynu pchnęła.

Na tarasik zapraszam, jest nas już kilka, za chwilkę dobra imprezka się ukręci. Ja wiem, że do Lublina daleko, ale to nie koniec świata. Pewnie w te moje rejony tez kiedyś zawitasz i wtedy pamiętaj coby nas nie ominąć. U nas jest gdzie strudzonego wędrowca położyć i czym nakarmić.
Kasik 18:13, 22 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U Kasi też gliniasto jest dlatego nie usunięte bo padało i nie było jak.
chociaż myślę że właśnie walczy

No i Małgosia wszystkim wyjaśniła i co ja będę język strzępić. Ziemia jeszcze bardzo mokra pomimo, że cały tydzień już nie pada. Kompostownik zapełnia się w zawrotnym tempie.

A ja na dziś walczyć przestałam, Grześ właśnie kosi trawkę i pomimo, ze nie wszystko gotowe i zrobione odpuszczam, bo na tabletach jadę. W przyszłym tygodniu też jest czas.
Basilikum 18:32, 22 kwi 2016

chwasty to kazdy ma, wiec sie nie przejmuj. Ja mam pokrzywy po pas i nie zmuszaj mnie do robienia im fotek
Czy te zagwiny dlugo kwitna? jak wygladaja po kwitnieniu? czy zimuja i czy w przyszlym roku tez beda oko cieszyc?
czyli sto pytan do...