Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasya 10:00, 07 maj 2016

Kasik napisał(a)
Grzesia klonik

a tu mój, ale już starszy

Ja tez mam takiego tylko troszkę mniejsza korona
Palmowych trochę die boje ze zmarzną
Kasik 10:09, 07 maj 2016

Palmowy dostał w tyłek, że aż strach patrzeć.

Na razie nic nie robię, bo jakieś uśpione oczka może dadzą radę, ale czarno to widzę.
hanka_andrus 17:16, 07 maj 2016

U Was, Kasiu, chyba najbardziej dotkliwe te przymrozki były. Bo już przyroda była wybudzona, klonik może się uratuje, chyba na dolnym piętrze jakieś listki widzę. Brzoskwinie, że oblatują, to te niezapylone, mam nadzieję, że jeszcze te z zawiązkami się trzymają. Też u siebie widziałam spadające, ale nie zdążyłam się przyjrzeć, jak to z moją jest. U nas większość drzew kwitnie dopiero teraz, szczególnie wiśnie i jabłonie.

Trzymam kciuki za Wasz sadek!
Kasik 17:51, 07 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
U Was, Kasiu, chyba najbardziej dotkliwe te przymrozki były. Bo już przyroda była wybudzona, klonik może się uratuje, chyba na dolnym piętrze jakieś listki widzę. Brzoskwinie, że oblatują, to te niezapylone, mam nadzieję, że jeszcze te z zawiązkami się trzymają. Też u siebie widziałam spadające, ale nie zdążyłam się przyjrzeć, jak to z moją jest. U nas większość drzew kwitnie dopiero teraz, szczególnie wiśnie i jabłonie.

Trzymam kciuki za Wasz sadek!

No właśnie prawie wszystkie oblatują. Są trzy drzewka bliżej starego poniemieckiego sadu gdzie jest jeszcze płot betonowy - to one może się uratują, ale 5 sztuk i nektaryna - marne szanse.

Jabłonki , gruszki i wiśnie teraz kwitną, a przymrozków nie zapowiadają, - może one obrodzą.

Klonik na dolnych dwóch pietrach ma, a i jeszcze na gałązkach widać jakby coś tam uśpionego było- zaczekam i dam mu się pozbierać.
boguslawa_ma... 21:01, 07 maj 2016

Kasik napisał(a)

No właśnie prawie wszystkie oblatują. Są trzy drzewka bliżej starego poniemieckiego sadu gdzie jest jeszcze płot betonowy - to one może się uratują, ale 5 sztuk i nektaryna - marne szanse.

Jabłonki , gruszki i wiśnie teraz kwitną, a przymrozków nie zapowiadają, - może one obrodzą.

Klonik na dolnych dwóch pietrach ma, a i jeszcze na gałązkach widać jakby coś tam uśpionego było- zaczekam i dam mu się pozbierać.

Kasiu u mnie zawiązki brzoskwin i śliw spadły
Kasik 21:34, 07 maj 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Kasiu u mnie zawiązki brzoskwin i śliw spadły
No właśnie tego się obawiam. przykro mi, że u Ciebie też.

Nasz ogród , a przede wszystkim sad , to właśnie brzoskwinie. Szkoda mi ich bardzo, bo pyszne.
malgorzata_s... 23:06, 07 maj 2016

O rany, jednak? Miałam nadzieję że będzie tak jak w zeszłym roku że tylko postraszyło. Mój crimson podmrożony puścił ale drugi nie daje znaku życia.
No i padły ML wszystkie 6 sztuk.
Kasik 07:23, 08 maj 2016

moja Susan

Kasik 07:32, 08 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O rany, jednak? Miałam nadzieję że będzie tak jak w zeszłym roku że tylko postraszyło. Mój crimson podmrożony puścił ale drugi nie daje znaku życia.
No i padły ML wszystkie 6 sztuk.

Szkoda Gosiu i Twoich i moich, a nawet Twoich bardziej bo padły docelowo. Grzesiu ma nadzieję, ze choć te koło warzywniaka sie uchowały , więc czekamy.

sylwia_slomc... 07:46, 08 maj 2016

U mnie mimo pryskania wiosennego kędzierzawość złapała
A morelę jeszcze zaraza ogniowa
Moja Susan jeszcze malusieńka , ale też mamTwoja to już okazała