Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 07:11, 13 sie 2016

agata19762 napisał(a)
Kasiu chwilę mnie tu nie było ale wdepłam niespodzianie i jestem mega zachwycona

Taras marzenie morze kwiatów i kolorów mebelki urocze!!! Takie niespotykane...

Ogród zadbany w każdym calu.
Cuuuuudnie!!!!!

Pozdrawiam

Agata- chyba na wyrost te zachwyty, bo widziałam tu ogrody o niebo piękniejsze, ale dziękuje bardzo za miłe słowa.

Ja juz wiele nie zwojuję na rabatach. Postanowiłam utrzymywać na razie to co jest i niczego więcej nie powiększać. Dodam troszkę kolorów i tyle. Sił brakuje.
Kasik 07:14, 13 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Matko...jak bujnęło!!! Cudnie się rozrosły te jeżówki na nowej, jeszcze bardziej się rozrosły!!! I przynajmniej mają miejsce, a ja muszę wiosną swoim zrobić, bo walczą o życie
Eccentric też łebków dostają??? Czy źle widzę??? Jeszcze bardziej mi się podobają!!! Mus!!!
Buziolek

Piękne te Eccentric (jeśli one taką nazwę mają?)Te łebki ciut mniejsze, ale cała roślinka prezentuje sie dobrze. Zrobię dla Ciebie ich zdjęcie z bliska, to popatrzysz.

A że wszystko buja? to przez pogodę, szkoda że razem chwasty bujają pod niebiosa.

Kasik 07:17, 13 sie 2016

hanka_andrus napisał(a)
Melduję że swoją brzoskwinię Inkę już z owoców ogołociłam. Wyszedł dzem - kilka słoików.

Choć popatrzę na te piękne owocki. U nas zjedliśmy kilka sztuk, a resztę zaatakowały szerszenie i osy. Musieliśmy jeszcze nie do końca dobre pozrywać i wyszło 6 słoiczków brzoskwiń w syropie. Ze wszystkich 7 drzew.

Porażka jakaś.
Kasik 07:18, 13 sie 2016

Kindzia napisał(a)

Haniu...ale Ci obrodziło!!! Biedy Grzesiu Kasiny...

Grzesiu ubolewa nie nad Hani koszyczkiem, ale nad swoimi plonami:
Kasik 07:22, 13 sie 2016

JulkAd napisał(a)

I u mnie natłok zajęć, niby dzieci nie ma, bo w rozjazdach, ale zawsze coś do roboty znajdziemy, do ogrodu i ja nie wyszłam cały tydzień, ciut pogoda, ciut goście i pilne sprawy, ale i ciut lenistwo, ale jakoś i u mnie wyrzutów nie widać

A u Ciebie wiadomo Wnuczka najważniejsza

Już myślałam, że ogarnę i mój wątek i innych, ale cały tydzień walczę z zębem i szczęką, jestem na silnych prochach, czeka mnie chirurg "zębowy"- chyba ze strachu się osikam a potem jeszcze parę niemiłych wizyt. Posypałam się "gębowo" - za dużo chyba gadam.

Kasik 07:26, 13 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Świetnie wygląda ta kompozycja żółci i czerwieni (ciemnego różu), bordo, a ja się nadal boję tego połączenia u siebie?, może tło u Ciebie tez robi swoje

Nie planowałam tej rabaty wcale w tych kolorach, ale co jakiś czas kusiły mnie rosliny o kolorach, które mi nie pasowały na rabatach pozostałych i w końcu postanowiłam na najmniej kolorową je wsadzić. Potem to już poszło samo. Co nie jest liliowo różowe ląduje tam
Kasik 07:28, 13 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Niczym ich nie karmisz?...u mnie tylko te zwykłe dają radę, pozostałe skromnie kwitną...

To chyba zależy od odmiany. Jula - te co kupiłyśmy razem na targach (te seledynowe) wyglądają tak jak sadzonki, a rosną zaraz przy tych wielkich.

Nie karmię ich niczym.
Kasik 07:30, 13 sie 2016

Gocha napisał(a)
Kasieńko czas hortensji nastał- cudne one u Ciebie. Jeżówki też przepiękne ładnie się rozrastają. Czy masz może Piccolino ? Buziaczki

Gosieńko- nie, nie mam ich.

Hortki u mnie w tym roku kwitną jak dla mnie - niezadowalająco. Może i wygląda to ładnie, bo w ilości siła, ale ja widzę ile z nich nie puściło kwiatostanu albo puszcza jakoś tak niemrawo.

Jeżówki w tym roku dają czadu.
Kasik 07:31, 13 sie 2016

Urszulla napisał(a)

Masz mistrzowską tą rabatę- inne też ale tą się dziś zachwycam.

Ula- ja ja uwielbiam Jest tak gęsta, że nie musze tam plewić.

Dzięki za pochwały.
Kasik 07:33, 13 sie 2016

Luki napisał(a)
Kasiu przepięknie prezentują się rabaty, jeżówki i rozchodniki po hortensjami to świetne zestawienie

Łukasz - też tak uważam, bo jak pisałam wyżej nie dają miejsca chwastom. Nie wiem tylko jak będzie później, bo moje rozchodniki w swym rozwoju nie maja umiaru.