Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

tulucy 06:51, 11 paź 2017

UlaB napisała

Przez Ciebie straciłam ogrodniczy rozsądek

Piękne masz róże

Dobrze wiedzieć, że człowiek nie jest sam
UlaB 09:24, 11 paź 2017

iwonadm napisał(a)

Ula z pewnością stworzysz piękny różany zakątek, bo te sprawdzone nowe odmiany są tego gwarancją. Ja w tym roku nie zamawiam przez net muszę troszkę oszczędzić siebie i budżet Jesienne nasadzenia mi przyjmują się najlepiej. Więc kontynuuj jes jak najbardziej rozsądne Pochwal się proszę co Cię zniewoliło mnie kusi pashmina i angielki

Z różami jest u mnie problem. Mam małą działkę i nei za wiele słońca, wlaściwe pełne nasłonecznienie u mnie nie wystepuje, wiec róz nie mam za dużo i odmiany, którym to nie przeszkadza. Ale te co są dają radę - starałam się dobierac je w miare sensownie do stanowisk, na których je widziałam. Niestety nie jest to zatem klasyczna rózanka a kilka miejsc gdzie mieści się 1-3 róze. Teraz zamówiłam róże których chyba nie ma na Twojej liscie, ale co nieco z listy juz u mnie rosnie od kilku lat. W kazdym razie czekam na Dinky, Sibelius, Soul, Claire Marshall i Chartreuse de Parme - wszystkie, poza CM przeznaczonej do całorocznej skrzyni, wyląduja jako towarzystwo dla starszych rózanych koleżanek.

Pashminy nie mam, z angielek to i owo - owszem, chociaz chyba wiecej wybrałam róż z Tantau. Najbardziej chyba lubie Munstead Wood, która - odpukać - jest u mnie bardzo zdrowa, ale klasyczny Pilgrim tez mi bardzo pasuje. Tylko w tym roku cos mi słabo kwitł.
sylwia_slomc... 12:40, 11 paź 2017

Piękne te róże
iwonadm 20:28, 11 paź 2017

tulucy napisał(a)

Dobrze wiedzieć, że człowiek nie jest sam

W kupie raźniej
Kasiolaaa 20:11, 12 paź 2017

Jak tam moje rozyczki
iwonadm 20:24, 12 paź 2017

W sobotę będę odbierac w poniedxialek nadam poproszę o adres
ewsyg 21:08, 14 paź 2017

Iwonko, a ja już nie kupuje róż i już nie muszę się głowić. Na szczęście nie mam już miejsca, a przy tych, które mam jest sporo pracy. Obiecałam sobie, że jak któraś wypadnie to ją zastąpię rośliną zimozieloną. Ciekawa jestem, czy mi się to uda. Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon różany.
iwonadm 22:41, 14 paź 2017

ewsyg napisał(a)
Iwonko, a ja już nie kupuje róż i już nie muszę się głowić. Na szczęście nie mam już miejsca, a przy tych, które mam jest sporo pracy. Obiecałam sobie, że jak któraś wypadnie to ją zastąpię rośliną zimozieloną. Ciekawa jestem, czy mi się to uda. Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon różany.

Ewa wiem coś o tym, ja nie odebrałam darmowej róży w Floribundzie może na wiosnę Teraz dokupiłam jeszcze Nowalis i HEIDETRAUM (ta u właścicieli szkółki tworzyła jeszcze do tej pory przepiękny kobierzec kwiatów). Novalis widziałam zawsze u innych i bardzo mi się podobała, pozostałych róż nie znam mało kto je ma na forum, ale bardzo mi się spodobały. In plus jest to, że właściciele hodują róże, które im bobrze rosną (są zdrowe i ładnie kwitną).
adkawi 11:34, 24 paź 2017

Iwonka jak tam Twoje roże.Na pewno jeszcze jakies u Ciebie kwitna.Moje okrywowe maja paki ale nie wiem czy jeszcze zakwitna.Pozdrawiam
Mirella 14:54, 25 paź 2017

iwonadm napisał(a)

Dziękuję za piękne opisy ja też pożegnałam się z chopinem, kwiaty miała ładne ale pokrój krzaka mi nie pasował.
Eden jest cuuudna u mnie dopiero drugi sezon puszcze pędy

Podziwiam ,przypomniałam sobie jak wygląda,u mnie nie kwitła bo przemarzła ,pięknie nadrobiła i ma mocne pędy, wysokie na dwa metry.
wszystkie róże masz zjawiskowo piękne i takie wypieszczone