Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 20:55, 28 paź 2014

Malgosik napisał(a)
kurcze dużo roboty przy tym rawioli
a zjedzone będzie w 5 minut
u mnie chyba pora na placki z dyni

Wbrew pozorom nie jest tego aż tak dużo. Na pewno robi się je szybciej niż pierogi ruskie, bo nie trzeba lepić każdego z osobna.
Moim zdaniem warto się narobić, żeby je zjeść No i szałwia robi robotę

Jutro albo w pt robię kotlety dyniowe Dokupiłam już główny produkt
bleebla 20:57, 28 paź 2014

aage napisał(a)
Dynia rozłożyła mnie na łopatki...kto wycinał takie misterne dzieło?

4 godzinna robota rodzinna
bleebla 21:07, 28 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Opóźnienie mam... już oglądałam wcześniej, ale nie miałam ostatnio nastroju i czasu na aktywne uczestnictwo .

Kałuża, widzę, ma dodatkowy bajer, ciekawi mnie jak będzie się prezentować napełniona! Moje dynie z dzieciństwa były zawsze prymitywnie wycięte, typowo, oczy i zęby, u Ciebie to cudeńko, co za precyzja! A może Ty chirurgiem jesteś?

Mam nadzieję, że nastrój jesienny Cię dopadł tylko i nic złego się nie stało.

Najgorsza jest zmiana czasu na zimowy. Niby fajnie bo dłużej się śpi, ale wracając do domu ciemność... bleee. Chociaż najgorsze przed nami... wychodzimy do pracy... ciemność, przychodzimy... ciemność.
Ale ja potrafię pocieszać

Też jestem ciekawa kałuży, bo efektu niestety nie widziałam

A ja myślałam, że dynie od niedawana się tak wykrawa.U mnie się tego nie robiło.
...No chyba, że Ty taka młoda jesteś
Milka 15:56, 29 paź 2014

Agnieszko, juz możesz zbierać, w domu niech wyschnie i czekamy na wiosnę
wiesz, że u mnie jakby co zapas i sadzonek i nasion, naprawdę od groma
Pierwsze siane miałam w czerwcu, po tygodniu wzeszła i błyskawicznie kwitła i była ogromna, w tym roku, jako że zima właściwie nie była, sadzonki przetrwały w gruncie, więc siałam w marcu...stwierdzam, że dłużej wschodziły, ale z kwitnieniem nie było problemu, wręcz inwazja nadal wschodzą nowe i nadal kwitną
pozdrawiam
aha, roślinki od ciebie miały śliczne wybarwione listki, ale juz zgubiły, ciekawa jestem jak za rok, są w towarzystwie lawendy i werbeny
bartek_luberda 18:04, 29 paź 2014

Ale ekstra dyńka
nicol21 18:53, 29 paź 2014

Dynia czaderska!!! Zdolniachy z Was!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewa004 21:47, 29 paź 2014

Odmachuję....kurcze jakie brzydkie słowo macham
ewakatowice 14:49, 05 lis 2014

Dynia świetna, zdolna rodzina i bardzo kreatywna. Popieram i wspieram młodych artystów :

buzial
Jagodaa 15:14, 05 lis 2014

bleebla napisał(a)

Mam nadzieję, że nastrój jesienny Cię dopadł tylko i nic złego się nie stało.

Najgorsza jest zmiana czasu na zimowy. Niby fajnie bo dłużej się śpi, ale wracając do domu ciemność... bleee. Chociaż najgorsze przed nami... wychodzimy do pracy... ciemność, przychodzimy... ciemność.
Ale ja potrafię pocieszać

Też jestem ciekawa kałuży, bo efektu niestety nie widziałam

A ja myślałam, że dynie od niedawana się tak wykrawa.U mnie się tego nie robiło.
...No chyba, że Ty taka młoda jesteś

Dzięki, wszystko ok, tylko musiałam się w końcu porządnie zabrać za życie pozaogrodowe .

Młodsza od Ciebie na pewno nie jestem, może byłam po prostu prekursorem w dziedzinie dyniowych lampionów, hehe (choć szczerze w to wątpię). Kuzynowi kładłam na parapecie w nocy taki lampion, żeby go wystraszyć .
as226 15:36, 05 lis 2014

No Kochana piękne zmiany, jest elegańciarsko, wszystko idealnie dopasowane. Dynia super, masz cierpliwość Gorąco pozdrawiam w ten ciepły jesienny dzionek