Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 21:58, 26 mar 2015

noemi napisał(a)

… ja mam lucasy , grab pospolity, kolumnowy

o byłam pewna, że te na f
Milka 11:49, 27 mar 2015

bleebla napisał(a)

Dostałaś guzikowca

Jak tulipany? Posadziłaś te w co dostałaś luzem? Ja jestem w szoku, u mnie wszystkie wyszły, no może za wyjątkiem tych do zjadła nornica

Dzięki ciekawa jestem ich, czy coś pokażą koło nich wycięłam lawendy, aby miały więcej miejsca, a jeszcze jałowca na maksa ogolę
Tulipany idą wszystkie, najgorsze jest to, że ja nie pamiętam, gdzie je sadziłam, tzn które gdzie, jak zakwitną zobaczę u mnie nornic na razie nie ma, były rok temu, ale głównie trawnik ucierpiał
Wieloszka 12:20, 27 mar 2015

Dobrze, że żyjesz Trzymam kciuki za wszystkie kawy i inne posiedzenia tarasowe
Kuba 13:06, 27 mar 2015

Aga Ty się męża nie bój, jeśli jest typowym przedstawicielem swojej płci mała szansa że coś zauważy, zawsze możesz coś tam postawić i powiedzieć że tak ma być
ewakatowice 15:54, 27 mar 2015

Co Ty taka strachliwa?
bleebla 21:20, 27 mar 2015

Milka napisał(a)

Dzięki ciekawa jestem ich, czy coś pokażą koło nich wycięłam lawendy, aby miały więcej miejsca, a jeszcze jałowca na maksa ogolę
Tulipany idą wszystkie, najgorsze jest to, że ja nie pamiętam, gdzie je sadziłam, tzn które gdzie, jak zakwitną zobaczę u mnie nornic na razie nie ma, były rok temu, ale głównie trawnik ucierpiał

Moje jeszcze nie puściły paków, a Twoje?
W tym roku też wsadziłam patyczki do wody po jego ścięciu i już mają korzenie. Chyba znowu będę rozdawać Trzymam za Twoje kciuki

Nornice zjadły mi cebule jesienią, teraz też jeszcze ich nie widziałam. Tam gdzie były ich ścieżki nie ma ani jednego tulipana.
bleebla 21:22, 27 mar 2015

Wieloszka napisał(a)
Dobrze, że żyjesz Trzymam kciuki za wszystkie kawy i inne posiedzenia tarasowe

Dzisiaj za zimno na taras wiec jestem z Wami Jutro jadę po graby
bleebla 21:26, 27 mar 2015

Kuba napisał(a)
Aga Ty się męża nie bój, jeśli jest typowym przedstawicielem swojej płci mała szansa że coś zauważy, zawsze możesz coś tam postawić i powiedzieć że tak ma być

Jak do nich podejdzie i nic nie zauważy będę spokojna
Istnieje też możliwość, że łypnie na nie okiem, pomyśli sobie coś tam ale nic nie powie
bleebla 21:29, 27 mar 2015

ewakatowice napisał(a)
Co Ty taka strachliwa?

Ojj horroru to ja nie oglądnę wiec coś w tym jest
bleebla 21:58, 27 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Wydaje mi się, że co 1 m będzie za gęsto.
Pozwolisz wtedy grabowi rozpiąć ramię w prawą na 50 cm i w lewo na 50 cm. Przecież on będzie chciał rosnąć.
To nie jest fastigiata który się rozgałęzia od dołu i leci w górę cały się zieleniąc. Twoje graby będą miały pień goły i tylko na górze kilka gałęzi z liśćmi. Myślę nawet że co 1,5 m może być za gęsto, Wtedy każda rączka długa na 75 cm. Stań przy płocie i wyobraź sobie to drzewo. Ja swoim gruszom ustaliłam rozpiętość na 2,6 m, czyli na 1,3 m długi w 1 stronę od pnia. Możesz mniej oczywiście zrobić, np rozstaw między 1,6 a 2,2 m.
A najlepiej zmierz dokładnie długość na której mają rosnąć i zobaczysz na co Ci ona pozwala.

Rzeczywiście 1 metr to za mało Jutro poustawiam jakieś przedmioty zamiast grabów i będzie wszytko jasne.