Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 22:58, 16 mar 2014

monteverde napisał(a)

mnie sie podoba ta pierwsza ma szlachetniejszy kwiat i co ważne, że do cienia, róże Delbarda są dobre jakościowo ja też teraz kupilam jego różę czekam na dostawę i też do cienia ale białą http://www.rosaplant.pl/pl/delbard/43-centenaire-de-lourdes-blanc-delblan.html

Piękną różę wybrałaś Aniu ja dopiero raczkuję w tym temacie, a linki to bardzo fajne wskazówki na ewentualne przyszłe wybory.

paniprzyroda 23:08, 16 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Mariolko, czy u Ciebie też tak wieje i leje? U mnie tak wlaśnie jest, czekam na słonko, choć deszcz był potrzebny bardzo. Iryski masz też białe? Pokaż fotki, jak zakwitną. Pozdrawiam

Agnieszko
, wiało potężnie w sobotę i pada sobie deszczyk... pod największym świerkiem obok domu jeszcze dziś wieczorem było sucho

Iryski białe na razie tak wyglądają
paniprzyroda 23:10, 16 mar 2014

monteverde napisał(a)

ja się nie obracam, bo kręgosłup mnie boli pozdrawiam

monteverde 23:13, 16 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)

Piękną różę wybrałaś Aniu ja dopiero raczkuję w tym temacie, a linki to bardzo fajne wskazówki na ewentualne przyszłe wybory.

Gdyby coś to zawsze pomogę
paniprzyroda 23:25, 16 mar 2014

Jeżeli posadziłam tak, jak planowałam to właśnie pokazuje się szachownica cesarska uva-vulpis

i jeszcze puszkinia, sadzona jesienią jest bardziej rozwinięta niż dużo starsze kępki, ale one w cieniu rosną

paniprzyroda 23:28, 16 mar 2014

monteverde napisał(a)

Gdyby coś to zawsze pomogę

Dzięki

barbara_kraj... 23:31, 16 mar 2014

Nie mam w ogóle irysków cebulowych. Pewnie dlatego, że rzadko bym je oglądała, bo na działce nie co dzień bywam. Za to liczę na irysy bródkowe pumila, których mi w zeszłym roku trochę przybyło. Ciekawe, czy wszystkie zakwitną?
Margarete 23:36, 16 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Jeżeli posadziłam tak, jak planowałam to właśnie pokazuje się szachownica cesarska uva-vulpis

i jeszcze puszkinia, sadzona jesienią jest bardziej rozwinięta niż dużo starsze kępki, ale one w cieniu rosną

Szachownice znam, ale puszkinie....zaraz podpytam dr google..
U nas terz wiatr, deszcz i zimno a generalnie mało ogrodowo, chociaz budke dla ptaków w ten deszcz i grad wczoraj mi syn na drzewie wieszał...........
paniprzyroda 23:38, 16 mar 2014

Basiu, iryski posadziłąm w nowym i też oglądam je raz dziennie, ale ja mam blisko. Irysy bródkowe pumila to te niższe? Na pewno ładnie wszystkie zakwitną.
paniprzyroda 23:43, 16 mar 2014

Margarete napisał(a)

Szachownice znam, ale puszkinie....zaraz podpytam dr google..
U nas terz wiatr, deszcz i zimno a generalnie mało ogrodowo, chociaz budke dla ptaków w ten deszcz i grad wczoraj mi syn na drzewie wieszał...........

Czytałam u Ciebie, że wnusię gościłaś Dziś u mnie już było spokojnie, przenosiłam pod folię skrzyneczki z przepikowanymi roślinami, bo w domu na parapetach teraz kiełkują pomidorki, wysiana żurawka, gaura biała i oczywiście stipa oraz werbena