Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 22:40, 08 sie 2014

Aniu monteverde- dziękuję, lubię hortensje, dziś zaczęłam sadzić ogrodowe przetrzymane w donicach, niestety, w nowym nie ma tyle miejsca na nie, co w starym i warunki nie najlepsze, ale już nie chcę biegać z konewką.
vanilki się szybko przebarwiają, planuję małą rewolucję z trawami przed nimi

Epodlas- mam jeszcze w nowym po kilka sztuk vanilek i incrediball, ale młodziaki, sadzone jesienią, limki sadziłam wiosną i jest duża różnica

i niespodzianka, powojnik Rubens prezentuje swój pączek, doczytałam, że on kwitnie na pędach dwuletnich
monteverde 22:44, 08 sie 2014

paniprzyroda napisał(a)
Aniu monteverde- dziękuję, lubię hortensje, dziś zaczęłam sadzić ogrodowe przetrzymane w donicach, niestety, w nowym nie ma tyle miejsca na nie, co w starym i warunki nie najlepsze, ale już nie chcę biegać z konewką.
vanilki się szybko przebarwiają, planuję małą rewolucję z trawami przed nimi

Epodlas- mam jeszcze w nowym po kilka sztuk vanilek i incrediball, ale młodziaki, sadzone jesienią, limki sadziłam wiosną i jest duża różnica

i niespodzianka, powojnik Rubens prezentuje swój pączek, doczytałam, że on kwitnie na pędach dwuletnich
to wpadnę zobaczyć efekty przesadzeńjaka to strona gdzie horti masz podsadzone ciemnymi żurawkami, bo ładnie wyglądają
Agania 22:51, 08 sie 2014

Jestem zafascynowana Twoimi hortkami, piękne są
paniprzyroda 23:04, 08 sie 2014

w nowym do fotek trzeba się pochylić,
większość bylin przycięta, podzielona i przesadzona, brakuje mi niewysokich białych, które kwitłyby jesienią, może gdzieś spotkam, bo wolę byliny obejrzeć przed zakupem

Agania 23:06, 08 sie 2014

Ale u Ciebie kwiciście Mariolko...rozchodniki masz naprawdę przepiękne...i trytomy, a te to już są wymagające piękności...życzę udanych łowów
paniprzyroda 23:39, 08 sie 2014

Aniu, chodzi Ci o strony świata? Rosną pod południe, żurawki niestety coś mi podejrzanie wypadają co jakiś czas i chociaż nie dojrzałam opuchlaków, to nie mogę zidentyfikować, co im dolega. Na wszelki wypadek nastawiłam już wrotycz.
Aganiu, moje hortki młode, pierwsze limki sadziłam wiosną 2013
świeżo przesadzane trawki

taki biały maluszek zagościł w trawie , zaprosiłam go do ogrodu, skoro już rósł przed furtką

nowe róże
Laguna

Pomponelle

paniprzyroda 00:04, 09 sie 2014

Pastelle

Jasmina

Pirouette

Mrs John Laing

mam nadzieję, że nie pomyliłam nazw i fotek
monteverde 00:06, 09 sie 2014

Dzięki a róż masz też sporo ile?
paniprzyroda 00:10, 09 sie 2014

Aganiu rozchodniki skorzystały, jak podkarmiałam stipę a generalnie w tym roku bardzo mało zasilałam rośliny. Trytomy przetrwały u mnie tegoroczną łagodną zimę, zobaczymy, jak będą sobie radzić dalej. Na razie kwitną bez zastrzeżeń.
Późno już, znów nie zajrzałam do Was, mam nadzieję nadrobić, dobranoc
paniprzyroda 00:11, 09 sie 2014

Aniu, nie liczyłam...