Małgoś, kilka róż to nowe nabytki. Te, które już rosły wcześniej zabrały się za drugie kwitnienie. Ale wilgotne i gorące lato nie oszczędza roślin, troszkę chorują nie tylko róże, ale nawet lawendy, z którymi do tej pory nie miałam żadnego problemu.
Vanilki mają dwa lata, przesadzałam je ze starego ogrodu.
Bociuś dzień dobry

Biała lawenda mnie rozczarowała w tym roku, bardzo słabo odbiła po zimie, po kwitnieniu przycięłam i jest do... w ogóle nie daje nowych przyrostów. Mam stary krzaczek na skalniaku w starym ogrodzie i ten kwitnie drugi raz w najlepsze. Myślę, że to kwestia gliny, na ciężkiej glebie nie będzie dobrze rosła, nawet wzbogaconej kompostem, piaskiem i dolomitem. U mnie w każdym razie padła.
Zawilców wiosennych nie trafiłaś w ogóle, czy nie chcą rosnąć? Sadziłam wczesną wiosną, długo się zbierały i tak naprawdę dopiero teraz widać ładne kępki. Jeśli chcesz...?
Siałam driakiew wiosną, będzie miała białe kwiatki
Karolino, trawy przesadzam, ale nie dzielę poza Ice dance, jest nie do zdarcia

Chciałam podzielić LM ale Bociek mi odradził

Dzieliłam Litle Bunny ( jeśli nie mylę nazwy) w ubiegłym roku, do końca wyglądały jak suche, po zimie ruszyły. Nie wyrzucaj swoich rozplenic. Poczekaj do wiosny.
Bogdziu, bardzo miła jesteś, ale ja widzę, że jeszcze sporo czasu upłynie, zanim będzie dobrze. Nie mogę ruszyć z pozostałymi sprawami, budowa trwa
Jedyny kwiatek Rubensa kupionego wiosną