Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Gocha 10:07, 24 maj 2018

Mariolko jak zawsze pięknie. Ja wpadam w straszne kompleksy . Obserwuję nieustająco co masz na tych rabatach jako wypełniacze bo ja muszę na ten temat mysleć intensywnie. Piwonie piękne. Ta dalia jasna przepiękny kolor. Jaki to czosnek taki bardzo ażurowy? Ja posadziłam jesienią kupione w B lub L. czosnki Krzysztofa a tu guzik a nie Krzysztof niestety. Piękna ta primula nowa. Buziaki
Gabriela 18:14, 24 maj 2018

Przpomnij proszę starej babie co to są za dziewanny w doniczce, co mi dałaś na lilakach, bo nie pamiętam. Chodzi mi głównie o kolor i wysokość.

Twój ogród podoba mi się niesłychanie, ten placyk, byliny, skomponowanie wszystkiego razem że jest tak miłe dla oka i nosa pewnie też.

Ta dalia to się wkleiła z zeszłego roku, czy już tak wcześnie kwitnie, to możliwe, bo przecież pędziłaś w donicach.

Zalałam dwa tygodnie temu płatki róż na nalewkę, dwuletnia się kończy już, bardzo jest szlachetna, tyle że bardzo mocna, chyba zrobię ciut lżejszą. Ale ciut, żeby różany kompot nie wyszedł.
Margarete 19:39, 24 maj 2018

Świat cały i pogoda razem z nim pędzi jak szalona. Połowa mają -Zofii a u mnie dawno po bzach, azaliach za to kwitną róże i na straganach kupuję już truskawki. ..

U ciebie cudnie jak zwykle . Co to jest za roślinka taka lekka jakby kwiatostany peruki wcale na patyku ?
paniprzyroda 22:30, 24 maj 2018

mira napisał(a)
Chyba późno już bo widzę kwitnącą dalię.

Spotkanie cudowne miałaś.

pozdrawiam

Miro, nie mylisz się, to tegoroczne dalie pędzone przeze mnie w doniczkach, ta jasnoróżowa jest najwcześniejsza i cieszy mnie bardzo jej kolor taki subtelny. Kolejne będą kwitnąć również. Byłaby wcześniejsza czerwona, ale wiatr mi złamał łodygę.

łososiowa
paniprzyroda 22:35, 24 maj 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Mariolko, masz prawdziwy bylinowy raj!

Edit: Miło Cię znów widzieć, i to w takim towarzystwie! Pozdrawiam Was!

Basiu, pozdrawiam Jaki raj, kawałek ogródka na niewielkiej działce to fragmenty jednej rabatki

paniprzyroda 22:39, 24 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Mi ta róża pasuje jak ulał na Comte de Chambord.
U siebie będę pokazywać to sobie porównasz..

Aniu, Comte de Chambord jest taka napakowana? Dziś się rozwinęła i pachnie cudnie A ja ją dałam do przedogródka i traktuję po macoszemu

paniprzyroda 22:41, 24 maj 2018

popcorn napisał(a)
Ale pięknie masz Mariolko

Karola, specjalnie dla Ciebie

paniprzyroda 22:49, 24 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Sadziec purpurowy za wielki dla mnie. Penstemony bordowe mam fajne od Abico i ciekawa ich jestem do końca sezonu. Właściwie nawet gdyby nie kwitły mają fajne liście na tle zieleni.

Sadźca przesadzałam, bordowy słabo rósł na poprzednim miejscu. Zobaczę, jak sobie poradzi na nowym. Penstemony mam już jakiś czas, kwitną na biało i liście faktycznie mają fajne
irys nn

paniprzyroda 23:01, 24 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
I jak fajnie widzieć miłe panie
Piwonie piękne. Sporo ich masz ,jak widzę.
Hosty piękne.
Bardzo ciekawy ,ładny taki inny ten pierwiosnek.
Pozdrawiam.

Aniu, piwonii uzbierałam troszkę, bardzo je lubię. Tego pierwiosnka już miałam i mi go wcięło, próbuję jeszcze raz. Hosty przesadzałam wcześniej, ale znikły pod hortkami i jesienią znów przesadziłam część pod brzozę. Trochę miniatur dokupiłam w tym roku.

paniprzyroda 23:05, 24 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Miałam napisać, że wygląda mi na Comte. Bardzo się ucieszyłam, że Ania potwierdziła to wcześniej. U mnie niestety ciężko się aklimatyzuje już od dwóch lat.

Dalie w maju?

Dalie podpędzone Róża zbierała się u mnie też ze trzy lata, ale jak pisałam, dostałam kopane odrosty z gruntu. Czy u Ciebie też rozrasta się rozłogami?