Urokliwe miejsce na kawkę i ciasteczko, tylko usiąść i rozkoszować się zapachem bzów.... Cudnie.
Kolorowo u Ciebie i radośnie, jak widać na zdjęciu, piękny ogród, piękna Ty.
Pozdrawiam!
Nie wiem czy pisałam obecnie nasiona są w lodówce.
Wg opisu na paczkach pisze tak aby nasiona dobrze i rowno wschodziły po wysianiu trzeba je przetrzymać w chłodnym miejscu do 10 stopni przez tydzień czasu a następnie wystawić do ciepła.
Więc tak pomyślałam, że lodówka bez ziemi też może być w sobotę wysieje w glebę.
U mnie w zeszłym roku naparstnice pięknie piwschodzily kupiłam nasiona. Część posadziłam na stałe miejsce we wrześniu część do doniczek i stały w foliaku i wiosna wysadzilam na stałe miejsce. Już wysokie bardzo ładne z kwiatem.
Naparstnice są 2 letnie ale jak liczyć te lata czy poprzedni rok to już się liczy czy lata kwitnienia.
Dziwna sprawa tyle razy kupowałam naparstnice okwitła, na drugi rok śladu po niej nie było.
Dorotko jak to jest napisz.
Pewnie mama widzi świeżość ogrodu po tej byle jakiej wiośnie. Moim zdaniem każdy miesiąc jest inny. U ciebie zawsze pełno kwiatów.
Śicznie, miło Cię widzieć widać jak bardzo kochasz ten ogród i ile radości Ci daje no i miłość wzajemna. Ale pachnie , ale wzrok mój przykuły te czosnki na baczność stojące i jak pięknie kwitną, wpasowałaś je tam perfekcyjnie.Zdrowia, słoneczka Ci życzę Pozdrawiam
Wysiewacie dziewczyny pierwiosnki po przechłodzeniu, brawo.
ale jeszcze podpowiem, ze nasion się nie przykrywa tylko sypie po wierzchu, i wciska sie w ziemię, żeby nie wyfrunęły. jezeli w doniczce, to pod spodem podstawka na stałą wilgoć. i trzymać w półcieniu.
Dorotko już pisałam jak lubię twoje bzy w ogrodzie. Twój ogród jest ,wasze kolorowy.
A ja zauważyłam jednego małego krasnala na tym zdjęciu, który pojawił się nie wiadomo skąd i zaprasza na wejściu do twojego ogrodu. ')')
Czy ja dobrze widzę po lewej stronie tulipana, który nie patrząc na innych wyrwał się z rabatki i wita gości na wjeździe ??
Haniu wiem Legutko jak nikt dobrze opisał zasiewy pierwiosnków. W życiu bym o tym nie wiedziała. Po wysianiu po wierzchu trzeba przyklepac deseczka. Nasion nie zagrzebywac w ziemi.
Pewnie taki błąd zrobiłam przy wysiewie kosmosow Sonata. Wysialam całą paczkę i nie zeszło nic zagrzebalam w ziemi.