Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 09:44, 30 maj 2021

ryska napisał(a)

Widać tę radość z życia i miłość do przyrody.
Dużo zdrowia Dorotko.
Orliki przepiękne, wszystkie
Dziękuję, staram się w tym wszystkim dostrzegać jak najwięcej pozytywów.

Dorota123 09:50, 30 maj 2021

Magleska napisał(a)
Dorotko
achy i ochy zostawiam

czosnki ,orliki,lilaki -cudnie masz
Ja lubię prawie wszystko co kwitnie, moja pazerność na rośliny nie zna granic. Rozsądek idzie do kąta jak zobaczę coś co mi się spodoba. Postępując w ten sposób dokładam sobie roboty, bo muszę pamiętać o regularnym podlewaniu roślin w donicach.
Dziękuję za miłe słowa

sylwia_slomc... 10:46, 30 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Ja lubię prawie wszystko co kwitnie, moja pazerność na rośliny nie zna granic. Rozsądek idzie do kąta jak zobaczę coś co mi się spodoba. Postępując w ten sposób dokładam sobie roboty, bo muszę pamiętać o regularnym podlewaniu roślin w donicach.
Dziękuję za miłe słowa

Jakbym o sobie czytała Pierwsze kryterium jak kwitnie
Te czosnki co Ula o nie pytała jak się nazywają? Może bym w łąkę dała razem z purple sensation. Nie giną Ci po zimie? Przyrastają?
Alija 11:41, 30 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Haniu zapraszam do altany, na wypoczynek.
Pelargonie wstawione do altany, bo często przelatują deszcze. Ja się z deszczu cieszę, bo nie muszę podlewać tego mojego piachu. Kwiaty trzymają się długo, tylko w altanie nie da się posiedzieć za długo bo jednak chłodno jak się siedzi.

Dorotko! Jesteś królową nie tylko orlików (nigdy nie widziałam tylu odmian), bo i czosnków, bzów, dziewanny i innych kwiatów, jestem zachwycona ilością i różnorodnością.
Altana zaprasza do odpoczynku, pięknie Hosty ogromne, bardzo je lubię.
Miłej niedzieli.
SlonecznyOgrod 12:44, 30 maj 2021

Ale pięknie masz, zawsze się zachwycam, nie wiem nawet , które zdjęcie zacytować
Buczki cudne, orliki, czosnki, hosty i cała, cała reszta
danuta_szwajcer 13:36, 30 maj 2021

Orliki masz przecudnej urody, wyjątkowe czy długo masz te hosty w donicach? Pięknie to wygląda i jakie są duże może to dobry pomysł bo i mniej ślimaki je zdjedzą i nornice jak u mnie, pozdrawiam w tą deszczową i zimną niedziele a mi jest szkoda maja.....bo nie było jak się nim nacieszyć tak w 100% no cóż...
Dorota123 19:16, 30 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jakbym o sobie czytała Pierwsze kryterium jak kwitnie
Te czosnki co Ula o nie pytała jak się nazywają? Może bym w łąkę dała razem z purple sensation. Nie giną Ci po zimie? Przyrastają?
Sylwio nie mam pojęcia jak nazywają się moje czosnki, zamawiałam kilka lat temu. Przez ten czas kilkakrotnie zwiększyła się ich ilość co mnie bardzo cieszy.

Dorota123 19:29, 30 maj 2021

Alija napisał(a)

Dorotko! Jesteś królową nie tylko orlików (nigdy nie widziałam tylu odmian), bo i czosnków, bzów, dziewanny i innych kwiatów, jestem zachwycona ilością i różnorodnością.
Altana zaprasza do odpoczynku, pięknie Hosty ogromne, bardzo je lubię.
Miłej niedzieli.
Alicjo jeśli chodzi o rośliny to na ich punkcie tracę rozsądek. Jestem zbieraczem i prawie wszystko mi się podoba. Chcę mieć po kilka roślin z danego gatunku, dlatego u mnie tyle różnych odmian jest.
Te hosty pod gruszą to z dużych odmian są. Z 10 lat trzeba było, żeby tak u mnie wyglądały. Jesienią kupiłam wysyłkowo 2 funkie giganty, no i oczywiście nie miałam na nie miejsca na rabatach. Wsadziłam do dużych donic i ....zapomniałam schować przed zimą do budynku gospodarczego. Umarzły one i jeszcze kilka innych roślin, zmarnowałam rośliny i pieniądze.

Ta rabatka wkrótce będzie biała od maruny w której będą górować lilie.
Dorota123 19:32, 30 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale pięknie masz, zawsze się zachwycam, nie wiem nawet , które zdjęcie zacytować
Buczki cudne, orliki, czosnki, hosty i cała, cała reszta
Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba

Dorota123 19:44, 30 maj 2021

danuta_szwajcer napisał(a)
Orliki masz przecudnej urody, wyjątkowe czy długo masz te hosty w donicach? Pięknie to wygląda i jakie są duże może to dobry pomysł bo i mniej ślimaki je zdjedzą i nornice jak u mnie, pozdrawiam w tą deszczową i zimną niedziele a mi jest szkoda maja.....bo nie było jak się nim nacieszyć tak w 100% no cóż...
Też czuję niedosyt słonecznych dni, ale jak pomyślę, że odpadło mi podlewanie ogrodu, nie było zasuszonych i upieczonych przez słońce tulipanów, hortensjom też pasuje taka pogoda to żal mi tylko braku możliwości posiedzenia w altanie.
Funkie w donicach mam trzeci rok, musiałam je usunąć bo ślimaki podchodziły do nich, a one rosły wokół studni. Mam je w donicach skrzyneczkach i dobrze sobie radzą przez cały sezon. One wkrótce tak się rozłożą, że nie będzie widać donic i skrzyneczek.