Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Urszulla 18:40, 28 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Oj nie z gumy, niestety. Mirko ja to taki zbieracz jestem i wiecznie wszystko mi się podoba, ale muszę przystopować bo sporo roślin w donicach czeka na miejscówkę. Za miłe słowa dziękuję.

Można zachwycać się tym miejscem o tej porze, krzesełko idealnie pasuje a zastanowił mnie rozmiar tych czosnków, chyba przekroczyły normę wysokości?

Pokazałaś też różnorodność orlików, ciekawe kształty i kolory. Krótko są ale właśnie u mnie zapełniają pustkę przed kwitnieniem róż
mirkaka 18:56, 28 maj 2021

Królowa orlików
Dorotko, masz cudnie
AniazUroczyska 20:13, 28 maj 2021

Dorotko, po prostu dech zapiera! Wszystko u Ciebie takie wypasione, Twoje bzy i czosnki chyba nie mają konkurencji Czym je dokarmiasz?
Richie 21:49, 28 maj 2021

Pięknie i kolorowo jest u Ciebie a orliki i czosnki dają czadu
Pozdrawiam
ryska 21:36, 29 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Miło mi To takie wybrane zdjęcia, na których nie widać oznak raka, boleriozy, niepełnosprawności i upływającego czasu. Ogród to taka fajna ogrodoterapia.
Pozdrawiam

Widać tę radość z życia i miłość do przyrody.
Dużo zdrowia Dorotko.
Orliki przepiękne, wszystkie
Magleska 21:53, 29 maj 2021

Dorotko
achy i ochy zostawiam

czosnki ,orliki,lilaki -cudnie masz
Dorota123 09:21, 30 maj 2021

Urszulla napisał(a)

Można zachwycać się tym miejscem o tej porze, krzesełko idealnie pasuje a zastanowił mnie rozmiar tych czosnków, chyba przekroczyły normę wysokości?

Pokazałaś też różnorodność orlików, ciekawe kształty i kolory. Krótko są ale właśnie u mnie zapełniają pustkę przed kwitnieniem róż
Ten rodzaj czosnków co rok jest taki wysoki. Ogromnym plusem jest to, że nawet wiatr ich nie pokłada.
Gdy przyszło mi do głowy, żeby uszyć sobie pokrowce na poduchy ogrodowe zastanawiałam się jakie kolory wybrać. Stwierdziłam, że ten wzór będzie mi pasował do wszystkiego. Miło mi, że i Tobie przypadł do gustu.
Orliki i czosnki to moje ogrodowiskowe odkrycie.

Dorota123 09:25, 30 maj 2021

mirkaka napisał(a)
Królowa orlików
Dorotko, masz cudnie
Mirko dziękuję, ja też Twoim ogrodem nieustannie się zachwycam.

Dorota123 09:37, 30 maj 2021

AniazUroczyska napisał(a)
Dorotko, po prostu dech zapiera! Wszystko u Ciebie takie wypasione, Twoje bzy i czosnki chyba nie mają konkurencji Czym je dokarmiasz?
Dziękuję Aniu.
W lipcu staram się zasilić krzewy, które zawiązują wtedy pąki. W tej chwili nie pamiętam jak się nazywa ten nawóz ale on się długo rozkłada. Można go stosować pod wszystko. Później sprawdzę i dopiszę do tego postu. Cebulowe też nim zasilam w marcu i w lipcu.

Myślę, że dużo też zależy od gatunku, bo u mnie ziemia kiepska.(VI kl)
Widzisz palbina w prawym rogu pierwszego zdjęcia? Rozkręca sią, 2 lata temu był przesadzany, bo rósł za blisko chodnika i zimą podczas odśnieżania obrywało mu się.

Dorota123 09:41, 30 maj 2021

Richie napisał(a)
Pięknie i kolorowo jest u Ciebie a orliki i czosnki dają czadu
Pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że Ci się spodobało.
Pozdrawiam